download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Ubisoft оповестява плановете си за разширяване на своето студио в Мароко

15.06.2007 15:02 (преди 16 години и 10 месеца) | ogi | показана 1473 пъти Статистики
Ubisoft оповести своите планове за разширяване на студиото си в Казабланка, наемайки 150 нови дивелъпъри до 2010 и премествайки сегашния офис на друго място, отново в Казабланка, което ще разполага с необходимия капацитет да побере нарастналия екип и инфраструктура на новото студио.
СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ, 14 юни, 2007 – Ubisoft, един от най-големите издатели на видео игри в света, оповестява своите планове за разширяване на студиото си в Казабланка, наемайки 150 нови дивелъпъри до 2010 и премествайки сегашния офис на друго място, отново в Казабланка, което ще разполага с необходиимя капацитет да побере нарастналия екип и инфраструктура на новото студио.

Планът за създаването на 150 нови работни места в Ubisoft се подкрепя от мароканското правителство, чрез програма за разкриване на висококачествени работни позиции в областта на технологиите. Мароканското правителство е разработило поощрителна програма за създаването на нови работни места и съответното обучение за новите позиции.

Ubisoft открива своето студио в Казабланка през 1998. Екипът му стои зад такива световно известни заглавия като Peter Jackson`s King Kong: The Official Game of the Movie и Prince of Persia The Two Thrones™. Освен това в студиото са създадени някои от най-скорошните заглавия за Nintendo DS като Star Wars®: Lethal Alliance™ и Rayman Raving Rabbids™. Понастоящем екипът на студиото наброява 50 човека, които работят върху Rayman Raving Rabbids™ 2 за Nintendo DS.

Ubisoft, със своята креативна сила от над 3,200 човека, работещи в студията на компанията по света, притежава втория по големина in-house дивелъпърски екип във видео гейм индустрията. Като единственият видео гейм дивелъпър в Мароко и Северна Африка, Ubisoft наема млади таланти от отличните местни инженерни и арт образователни институции и провежда с тях допълнително обучение относно изкуството да се създават видео игри. Освен работата по заглавия в студиото в Казабланка, много от мароканските артисти и програмисти са били и продължават да бъдат част от екипите на други студия на Ubisoft по света, като по този начин непрекъснато се разширява и обменя професионалния опит между студията на компанията.

През 1998, Ubisoft реши да създаде студио в Казабланка, с твърдото убеждение, че местната образователна система е в състояние да подготви и обучи талантливи млади специалисти,” споделя Yves Guillemot, главен изпълнителен директор на Ubisoft. “За нас е чест да работим с мароканското правителство и значително да разширяваме присъствието на Ubisoft в региона. Както видео гейм индустрията, така и мароканската икономика са силни и потенциалът им непрекъснато нараства. В резултат на това ние се надяваме да продължим да бъдем лидери в индустрията в тази изключително завладяваща част от света.”

В Мароко има огромен брой млади хора, които търсят попрището си в областта на видео гейм дивелъпмънта,” казва Cyril Vermeil, изпълнителен директор на студиото на Ubisoft в Казабланка. “Нашата задача е да продължим да наемаме хора, които желаят да израстват заедно с компанията и целят да се превърнат във водещи специалисти в една индустрия, предлагаща нарастващ брой кариерни възможности за местните таланти.”

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.