download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Safari за Windows: какви проблеми ни очакват?

17.06.2007 09:07 (преди 16 години и 10 месеца) | stefankr | показана 2836 пъти Статистики
Съвсем наскоро се появи третата версия на браузъра Safari. Сега той може да е достъпен не само за потребителите на Mac, но и на Windows. Но очакват ли ни проблеми?
По принцип Apple Safari for Windows ще играе същата рола за iPhone, каквато и iTunes за iPod. Но кое ще накара потребителите да инсталират и използват новия браузър Safari за Windows сега? Разработчиците посочват 12 причини, но практически всичките от изброените присъстват не само в Mozilla Firefox и Opera, но дори и в MS IE. Кой би се трогнал от това, че браузър блокира изскачащите прозорци, с отметки, с автоматично запълване на формуляри в сайтовете или с вграден RSS-агрегатор?

Затова като първостепенна причина се посочва производителността ("Safari е най-бързият браузър за всяка платформа" се казва на страницата за изтегляне) В реалността ситуацията не е толкова еднозначна. Независими тестове, проведени от Wired, показват, че Safari губи при обработката на страници, използващи Ajax. Друг от аргументите е безопасността на браузъра. Той бе опроверган практически веднага. Трима експерти в областта на безопасността независимо един от друг съобщиха за уязвимости. Съществуват и проблеми с кирилицата.

За съжаление, перспективите пред Safari за Windows са мъгляви. Проблемът дори не е в големия брой грешки. Потребителите се сблъскват с непривичен интерфейс, зает от Mac. Освен това за Safari няма толкова много разширения колкото за Mozilla Firefox.

Източник: Internetno.net

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 17.06.07, 11:38, anonymous:
    Като инсталирах сафари, първото което забелязах е странният интерфейс. Второто което ми направи впечатление е, че много прилича на Firefox. Дори бих казалq че ако се инсталира подобна тема на Firefoxq разлика почти няма да има. Защо ми е подобие на Firefoxq след като мога да си кача направо него с хилядите му плъгини. Може би единственотоq което ми направи добро впечатление е това че работеше сравнително леко за разлика от всичкия останал софтуер на Apple за Windows. Не бих го ползвал честно казано. Деинсталирах го след 15 минq но може да го погледнете.

    stefankr: Пиши на кирилица

  • Неделя, 17.06.07, 18:48, anonymous:
    Все още това е Бета-версия - иначе браузърът е добър - по-лек е от FireFox, но има какво да се желае.
  • Вторник, 19.06.07, 15:32, angelicstar:
    ми нз. аз като сиго инсталнах и мизлезе без никви менюта ама като цъкна там дето са менйтата пада надоло панела сачоме нищо непише.
  • Вторник, 19.06.07, 15:59, anonymous:
    бавен! хубав интерфейс
    тва бонжур ме дразни ама без него зле:)
    за ейпъл ДА ама за уйн НЕ:))))))))

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.