download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Авторите на вируси убиха Хари Потър

03.07.2007 22:23 (преди 16 години и 8 месеца) | stefankr | показана 3366 пъти Статистики

Нов вирус се разпространява чрез флаш-паметите и се маскира като заключителната част от романа за Хари Потър. Книгата „Хари Потър и смъртоносните светии“ ще се продава от 21 юли и финалът й е още неясен. Вирусът предлага да се отвори файл във формат на Word, в който уж е текстът на книгата. Вместо това има само едно изречение: "Хари потър умря".

Sophos Labs първи откриха новия вирус и го нарекоха Hairy-A. След като проникне в компютъра на наивната жертва, вирусът променя настройките за безопасност на браузъра Internet Explorer. В резултат на това потребителят постоянно попада на сайта на онлайн магазина Amazon, където се продава книга-пародия, наречена "Хари Потър и стаята на чийзкейковете".

Освен това, Hairy-A променя регистъра на Windows, а при стартиране, с помощта на .bat-файл извежда съобщение, че "всички трябва да горят в Ада и най-вече Джоан Роулинг". След това вирусът се опитва да запише свои копия на флаш-паметта, например.
 
Вирусът Hairy не е опасен. Експертите от Sophos вече публикуваха инструкции как да се обезвреди злонамерената програма. На потребителите се препоръчва да се откажат от възможността от автоматично стартиране на програми от преносимата памет. От Sophos отбелязват, че повсеместното използване на USB-памети ги направи един от най-популярните начини за разпространение на вируси.

Източник: вебпланета

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.