download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Нито един летен ден без лаптоп

09.07.2007 08:53 (преди 14 години) | stefankr | показана 1937 пъти Статистики

Хубавото на лаптопите е, че ни позволяват да работим и почиваме практически където и да е, независимо от условията. Затова, подготвяйки се отпуск, не бива да оставяте лаптопа си в къщи - едва ли искате за по-продължително време да се лишите от всички удобства, от навиците си, свързани с мобилния любимец. Често се случва лаптопа, който вярно ни служи в градски условия, да се превърне в източник на проблеми по време на почивката. Затова от сайта cnews.ru предлагат няколко прости, но полезни съвети за избор на подходящ за лятната почивка лаптоп.

Изяснете за себе си за какво точно ще използвате лаптопа по време на своя отпуск. Малкият лаптоп може да е удобен в някои ситуации, но ако искате да играете някоя от съвременните игри, ще ви трябва по-мощна машинка. Ако ще пишете статия или книга, малката клавиатура няма да е удобна за ръцете.

Друг важен момента е автономността. Лаптоп с "умряла" батерия е абсолютно безполезен и затова е редно предварително да се погрижете за това. Данните, които производителите дават не винаги съответстват на действителността, затова вижте и независими тестове. Според нас, имайте две батерии - някои лаптопи дори имат отделно място за допълнителен акумулатор.

Много важен е интерфейсът, с който лаптопът ще комуникира със света. Обърнете внимание не на количеството на слотовете и портовете, им, а по-скоро на функционалността. Четири USB-та едва ли ще ви трябват, но Wi-Fi днес е задължително. За връзка с мобилния телефон ще ви потрябва и Bluetooth. Четецът на карти ще ви помогне да прехвърлите цифровите снимки от фотоапарата в лаптопа. В същото време едва ли на плажа ще записвате DVD. Затова като че ли е по-практично външно записващо устройство. Защо да мъкнете в горещия ден още 250-300 грама?

Слънцето, въздухът и водата са най-големите врагове за лъскавия ви лаптоп. А като добавим всевъзможните удари и други непредвидени обстоятелства, то очевидно жизненоспособността и безопасността на лаптопа са във вашите ръце. Клавиатура, защитена от влага, апаратна защита на твърдия диск, подсилен корпус са важни, за да ви служи вярно. Според статистиката, най-много лаптопи се дават на ремонт след отпуск.

И накрая, не забравяйте аксесоарите. Правилно избраната чанта или раница ще ви спести неприятни емоции, свързани със здравината на новата ви придобивка. Мишката е задължителна, освен ако не сте виртуоз на тъчпада. Когато отиваме на почивка, обикновено вземаме и мобилния телефон, и цифровия фотоапарат. Тогава лаптопът играе роля на "цифров център".

Източник: cnews.ru, Алекс Ксенин

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2021   Experta Ltd.