download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Logitech представя бъдещето на компютърната навигация

16.07.2007 16:07 (преди 16 години и 9 месеца) | ogi | показана 3922 пъти Статистики

Logitech представя Logitech® MX Air™ - презареждащата се безжична мишка, която работи на бюрото и от въздуха.

FREMONT, Калифорния — юли 2007 — Бъдещето на компютърната навигация започва сега. Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), световен лидер в производството на компютърни мишки, представя Logitech® MX Air™ - презареждащата се безжична мишка, която работи на бюрото и от въздуха. Подобно на дистанционното управление за телевизор с MX Air хората могат да се отпуснат удобно и да се наслаждават на перфектната навигация към компютъра.

За да осигури уникалното управление от въздуха, новата мишка съчетава три важни технологии - Freespace™ контрол на движението, управление с едно натискане и безжичност. Така хората могат да посочват, избират и пускат медийни файлове само с едно движение.

„Мишката MX Air предлага радикално нов начин за контролиране на начините за забавление от компютъра си” – каза Ерик Чарлтън, директор на направлението на Logitech за продуктов маркетинг на компютърни мишки. „Тя е за всеки, който слуша музика на компютъра си и е отегчен от това, че трябва да се върне до бюрото си, за да смени песента или регулира силата на звука. Тя е за хора, които искат да споделят снимките от ваканцията си с приятелите и семейството си, без да се чувстват „залепени” за бюрото си. Тя е и за всеки от милионите хора, ползващи Интернет, за да сърфират в мрежата или да гледат видео на сайтове като YouTube и Grouper.”

Усъвършенстван контрол
Управлението на движението в свободното пространство е технология, направена да осигури точна и отговаряща на нуждите на потребителите навигация, като избягва ограниченията на предшестващите устройства за работа от въздуха. Тази патентована технология се базира на сензори от типа MEMS (microelectromechanical systems), технология DSP (digital signal processing) и RF (radio frequency) безжична технология. Комбинацията от всички тях позволява на потребителя да държи мишката във всякаква позиция, да сочи във всяка посока и без усилия да се наслаждава на интуитивния контрол на курсора. В допълнение на това сложни алгоритми разграничават преднамерените от непредвидените движения на ръката, като по този начин предотвратява леките неволни потрепвания, докато държите устройството във въздуха.

Технологиите за управление само с едно натискане добавят ново ниво на сложност в MX Air. За да промените силата на звука, трябва само да натиснете и задържите бутона за звука и с елементарен жест надясно да го усилите, или наляво – да го намалите. За музикалните приложения леко кръгово движение надясно превключва на следващата песен, а кръг наляво повтаря настоящата.

На мястото на традиционния скролер MX Air има скрол-панел, реагиращ на докосване. С поставянето на пръст върху него се задейства инертния механизъм за скролване, който съобразява скоростта на придвижване спрямо движението на пръста. Функциите за управление на медията като Play/Pause, Volume/Mute, Back и Select могат лесно да бъдат избрани във въздуха, като се натиснат големите бутони с оранжево осветление под прозрачната им повърхност.

Създадена за подвижност
Мишката MX Air има внушителен дизайн в полирано черно, полупрозрачна повърхност, сребърна основа и изискан елегантен вид. Внимателно изваяната й форма осигурява подвижност, която позволява на потребителите да използват MX Air като настолна мишка и като „въздушна мишка”.

MX Air използва безжичната дигитална технология на Logitech 2.4 GHz, която позволява работа с нея на разстояние до 10 м. Лъскавата поставка за презареждане е дискретна и елегантна. Със своя 2.4 GHz микроресийвър MX Air е лесна за употреба с всеки тип компютър.

Цена и наличност
Презареждащата се безжична мишка на Logitech MX Air се очаква на пазара в САЩ и Европа от началото на август 2007 г. Цената й за Европа е 149.99 щатски долара. Повече информация за MX Air може да намерите на сайта на Logitech – www.logitech.com.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 16.07.07, 20:01, insecteater:
    Трябва да организират и курс по боравене с тази мишка - с изпит листовки и практика

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.