download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Windows XP се завръща отново на мода

22.07.2007 15:32 (преди 16 години и 9 месеца) | hellkiller | показана 11421 пъти Статистики
Потребители и производители се връщат отново към Windows XP тъй като са разочаровани от Windows Vista.
Всеки, който е инсталирал новата операционна система на Microsoft - Windows Vista, с голяма вероятност се е присъединил към потребителите, които имат негативно мнение относно Vista. Просто голяма част от приложенията на работят както трябва - някои от тях се стартират, но малко след това забиват и не може да се върши никаква работа с тях, а други въобще не тръгват.

Всички това е просто част от нормалните проблеми, които се създават всеки път, когато се пусне нова версия на операционната система.

За да избегнат тези проблеми, много от потребителите, решили да се сдобият с нови компютри изискват от производителя операционната система Windows XP, a не Windows Vista. Това накара някои производители и разпространители да се върнат към по-старата операционна система.

HP и Dell отново пуснаха компютри с Windows XP в сайтовете си. Lenovo и Toshiba също имат такива предложения.

От Microsoft казват, че повечето потребители, които използват Windows Vista са доволни от нея и почти всички софтуерни и хардуерни компоненти се поддържат. Въпреки това не малка част от компаниите отказват да преминат към Windows Vista.

Massachusetts Institute of Technology съветва хората, които смятат да си купуват кови компютри да си вземат такива, предлагани с Windows XP. "XP все още е напълно функционална операционна система и хората са запознати с нея."

От Microsoft казват, че около 96% от всички принтери, клавиатури, мишки, скенери и други устройства са съвместими с Vista. Около 2000 софтуерни програми, включващи 49 от сегашните 50 най-продавани заглавия.

Източник: ITPro.co.uk

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2
Твоето мнение

  • Вторник, 14.08.07, 10:12, anonymous:
    Много итересно.....Виста е добра..спор няма,но ще мине доста време предеи да измести XP.Мога да споделя личен опит...страхотен интерфейс на Виста Ултимейт...бях с нея 3 месеца.Да ... и и ма сериозни хардуерни изисквания и ...повярвайте ми добре е да сте подготвени за тях защото забиването не ви мърда.Виста има един голям недостатък-според мен,разбира се-много от необходимите кодеци за безпроблемна работа в нашите"Български "среди не работят на 100 процента.Въпреки това много от приложенията си работят безпроблемно.Няма да ги цитирам поотделно,за което се извинявам...защото смятам ,че е пълно със "разбирачи"без да искам да обиждам IT-ОБЩЕСТВОТО в Р.България и извън нея.Аз самия все още уча за да бъда един ден достоен негов член.А.....относно OS-LINUX...МОЛЯ..личното мнение е нещо много важно....но да се изказвате,че най-добрата и най-ползваната ОП система е БОЗА...МОЛЯ,това не е детската градина ,явно не познавате добре-да не кажа Въобще Windows.И разновидностите и.Беше ми драго да си побъбрим....до скоро.
  • Петък, 17.08.07, 15:11, anonymous:
    Ало бозаджията защо не минеш на DOS 5 ЩЕ се чувстваш чудесно боза такава
  • Петък, 17.08.07, 15:21, boy4o:
    Да си го признаем, все пак: DOS 5 е последната свястна ОС излязла от бозаджийницата в Редмънд.
  • Петък, 17.08.07, 15:28, anonymous:
    Ех! Че не е добра операционна система Widows, не е добра, но не виждам по-удобна за работа.
  • Петък, 17.08.07, 16:10, anonymous:
    ЕЕЕ що два ника има тук на бойчо.
    Това за заблуда ли е направено.
    Я пишете си по-добре с един ник.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.