download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

PDF spam - Последната мода при спама

27.07.2007 13:53 (преди 16 години и 8 месеца) | poltargaista | показана 2640 пъти Статистики
GFI Software, водещият разработчик на софтуер за мрежова сигурност, сигурност на съдържанието и управление на съобщенията, обяви, че е подготвил специален документ, който обяснява какво е PDF spam и как спамърите използват популярните файлови формати, за да достигнат до пощенските кутии на потребителите.
Проучване показва, че между 65% и 88% от електронните писма, които се получават, са спам. Спамът продължава да създава главоболия на администраторите и крайните потребители, защото спамърите постоянно се опитват да бъдат една стъпка напред пред разработчиците на антиспам софтуер. Въпреки, че спамърите постигнаха значителен напредък чрез спама с изображения, софтуерната антиспам индустрията бързо взе мерки и оказа успешно противодействие.

Както при всяка игра на „котка и мишка“, спамърите трябваше да отговорят и през юни 2007, те излязоха с нова техника, която е не само по-изобретателна, но и по-проблематична от спама с изображенията. Вместо да внасят изображение в писмото, те го пакетират в прикачен файл, използващ един от най-използваните днес формати - PDF.

Този ход е хитър, тъй като email потребителите очакват спама да е изображение или текст в самото писмо, а не прикачен файл. Също така, тъй като повечето бизнеси днес изпращат документи, използвайки формата PDF, email потребителите ще трябва да проверяват всеки PDF документ или рискуват да загубят важна документация.

За да се справят със заплахата от PDF спам, администраторите трябва да приложат колкото е възможно повече техники, включително филтри на Бейс и PDF-филтриране, като същевременно трябва да запазят ниското ниво на грешни резултати.

За да изтеглите копие на специализирания документ на GFI, моля посетете http://www.gfi.com/whitepapers/pdf-and-image-spam.pdf

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 01.08.07, 09:03, anonymous:
    спама е 99 % работа на специялни интереси ,групи и държави.
    И Те няма да позволят спама да се блокира 100 % ,което е много лесно.
    Ккато и няма да спрат нелегалните емигранти ,които им работат като роби
    докато умрат.
  • Петък, 03.08.07, 11:24, anonymous:
    Да му се не видеше, и аз се чудя какъв е тоя наплив от писма с прикачени pdf-и от няколко седмици. Мене ми стана ясно, че е някаква нова мушингия. Че и наистина са хитри, повечето писма имат "subject" от рода на "postcard from a family member" или нещо подобно.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.