download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Вредни съвети за електронна кореспонденция

12.08.2007 22:13 (преди 16 години и 7 месеца) | stefankr | показана 2555 пъти Статистики
Обикновено се дават съвети как трябва да се използва електронната поща, какви са правилата за водене на кореспонденция и т.н. Има някои, които обичат да не ги спазват и правят всичко наопаки. Това винаги "радва" получателя. Точно за тях са вредните съвети на сайта shkolazhizni.ru (Житейско училище).

1. Този, на когото пишете, ще се изуми, ако заедно с писмото изпратите и 10 - 15 изображения във формат BMP. Въобще не слушайте тези, които ви съветват да конвертирате в JPEG или PNG - тези формати са елементарни!

2. Ако не сте внимавали в час и не знаете кое как се пише, използвайте latinica. Така този, който ще получи писмото ви ще отдели повече време на вашите мисли. Е, можете да пишете и в MS Word, където има правописна проверка на български. В никакъв случай не използвайте архивираща програма - тя е за аматьорите.

3. Зарадвайте този, който получава писмото ви като го напишете на български, но с някаква екзотична кодировка. Защо не опитате с арабска? Той ще е доволен, че ще има нова главоблъсканица. Дори и не си помисляйте да му кажете за Shtirlitz - ще му развалите настроението.

4. Споделете радостта си, КАТО ПИШЕТЕ С ЕТО ТАКИВА БУКВИ. Нека разбере, че ви е забавно като добавите в края на всеки ред и повечко удивителни!!!!!!!! На хората им харесва!!!!! Има нещо позитивно, не мислите ли????????????

5. Ако закъснявате за някъде и нямате време, можедаспесктитевремекатопишетебезинтервали. Не слагайте и пунктуационни знаци. В края на краищата този, на когото пишете си няма друга работа - може да отдели 2-3 часа, за да дешифрира посланието ви.

6. Погрижете се за адресата - той може би не помни за какво ви е писал преди. Приложете с писмото цялата ви кореспонденции. Не е нужно при цитиране на събеседника да има знака ">" - адресата ще си спомни кои изречения са ваши и кои - негови.

7. Изпратете писмото си три... Не! Четири. Не!!! Пет пъти. Така е по-сигурно. Ами ако четирите копия се загубят заради слънчевите изригвания?!

8. Чули сте смешен виц. Незабавно го разкажете на някого по електронната поща. След това не забравяйте да поставите повечко усмивчици :)))))))))))))))))))))))))))))). Адресатът не е глупак, ще разбере, че не сте мутант. Вие имате една уста, не 30.

9. Задължително използвайте съкращения в темата на писмата си. Например: "Иване, прати ми $$$$!!!" Сигурно Иван ще се досети да потърси писмото ви в папката със спам, понеже е било изпратено там заради спамерските символи "$$$$".

10. Не вярвайте на този, който ви посъветва да не изпращате едно писмо на много адресати едновременно. Защо да губите време. Както видяхме, Иван не е глупак, той знае да си търси писмата в спама, защото творението ви ще попадне пак там, поради прекалено многото получатели.

11. Ако трябва да изпратите голям по обем файл, въобще не предупреждавайте този, за когото е предназначен той. Не чакайте и отговор. Кой му е виновен, че цялата му поща ще бъде задръстена от вашите гениални творения (например BMP-файловете от т. 1).

12. И накрая, бъдете модерни! бАдетИ ОрИгИнАлНи. Фсички ште se рАдВаТ и PeSni 4aК Ще пЕаТ.

Източник: shkolazhizni.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 13.08.07, 12:33, anonymous:
  • Петък, 14.09.07, 10:07, anonymous:
    Това накрая е най-якото

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.