download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Гейм индустрията отново чупи рекорди по приходи

18.09.2007 13:38 (преди 16 години и 7 месеца) | evoker | показана 1585 пъти Статистики
След миналогодишния застой, най-бързо развиващата се индустрия е във вихъра си.

В края на пролетта социолозите твърдяха, че гейм индустрията ще направи в глобален мащаб до 18 млрд. долара приходи за 2007 година. В момента NPD Group (водеща компания с четиридесетгодишен опит в проучванията и изследванията на глобалния пазар) твърдят, че игрите ще донесат повече от 18 млрд. долара печалба само в рамките на Съединените щати! Това е ръст по приходи с почти 50 процента в сравнение с миналата година!
Почти 1 млрд. долара е печалбата за "мъртвия" месец август от продажбата на софтуер, хардуер и приложения в САЩ, което е ръст с 23 процента спрямо същия месец от 2006 година.
Според анализаторите, пазарът на игри се разраства почти неуправляемо бързо и през 2008 година ще станем свидетели на нови рекорди по продажби, особено след като се очакват премиерите на абсолютни блокбъстъри като Grand Teft Auto IV, Spore, Metal Gear Solid 4, Ninja Gaiden 2, World of Warcraft: Wrath of the Lich King, Resident Evil 5, Starcraft II, Halo Wars, Rage, Fallout 3, Gothic 4 и др.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 19.09.07, 16:50, angelicstar:
    ми мн ясно. щото сички геймари са тъпи. като са тъпи ше сидават парите. що гидават като мж си го намерат кракнато? щото са тъпи!
  • Събота, 29.09.07, 23:31, anonymous:
    По-скоро твоето изказване е тъпо. Това че в България повечето хора играят кракнати игри, за които не са дали и един цент не ги прави умни. А тези в САЩ например, които си купуват оригинала не са тъпи. Ако ние имахме техните заплати, защо да не си купуваме оригинални игри? Смятам, че не е нужно да ти разяснявам какво ще стане ако всеки тегли пиратски копия. Ти как ще се чувстваш ако се трепеш 1 година по разработката на нещо и не получиш никакво възнаграждение за труда си.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.