download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Firefox няма да ви предпази от уязвимостите в Internet Explorer

21.09.2007 15:15 (преди 16 години и 7 месеца) | darklight | показана 3056 пъти Статистики
Потребителите, които използват Firefox или Opera като браузър по подразбиране, не са защитени от уязвимостите на Internet Explorer. Това доказа експеримент с вградени HTML страници в мултимедийни файлове.
Петко Д. Петков демонстрира, че в мултимедиен файл може да се вгради уеб страница и тя ще бъде отворена от Internet Explorer, въпреки, че на системата е определен друг браузър по подразбиране. Така дори и потребителят да използва Firefox, преглеждането на мултимедийни файлове в Windows Media Player води до използването на IE, независимо дали потребителят иска или не. Затова е изключително важно Internet Explorer да бъде обновяван, независимо дали го ползвате, подчертава Петков.

Дори да не ползвате нито IE, нито Windows Media Player, все още не сте в безопасност. Много приложения, сред които Skype и GTalk, също използват IE в качеството на енджин за рендериране и чрез всяко от тях може да се използват уязвимостите на браузъра.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 21.09.07, 19:10, anonymous:
    Малко се съмнявам ама айде.....
  • Петък, 21.09.07, 19:40, stanimir_78:
    Ами тогава ще изтрием IE.
  • Петък, 21.09.07, 20:43, phrozencrew:
    ПЪЛНА ПОДМЕТКА!!!
    Това, че някой калъф е избрал видео файловете му да се отварят с Windows Media Player по подразбиране не значи, че Firefox ще отвори Internet Explorer.
    И изобщо какви са тия малоумия?!
    Има си браузери, които не поддържат по никакъв начин JScript, а си поддържа Ecma базирания JavaScript, а също и нямат никакви отношения с операционната система и ActiveX контролите (от които идват всички проблеми с вируси и троянци) и от там нататък всеки си решава с коя програма ще си гледа видеото. Разбира се, че ако потребителя ползва Internet Explorer (портала за вируси) и глупавия Windows Media Player (с доказан вграден маркетингов троянец) ще е неуморно подложен на атаки, но това няма нищо общо с браузерите Opera или Firefox.
    Аман от тъпотии!
  • Понеделник, 24.09.07, 09:09, darklight:
    phrozencrew,
    Явно изобщо не си разбрал идеята на г-н Петков. Това че ползваш Firefox не означава че си защитен, защото на компютъра ти може има редица продукти - HTML редактори, Мултимедийни плейъри, RSS четци и др.; които използват Internet Explorer. Затова използването на друг браузър не те освобождава от необходимостта да пачваш IE. Освен това Windows Media Player е доста популярен дори и сред потребителите на други браузъри :)
  • Понеделник, 24.09.07, 09:35, anonymous:
    Напълно съм съгласен.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.