download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Samsung с първата в света 30nm флаш памет

25.10.2007 10:02 (преди 16 години и 5 месеца) | evoker | показана 3260 пъти Статистики

Новите MLC флаш устройства са голяма стъпка напред, позволяват разработката на максимум 16 64 гигабитови чипове, които могат да бъдат комбинирани, за да се получи 128 гигабитова памет карта събираща 80 DVD филма или 32 000 MP3 музикални файла.

Компанията Samsung е най-големият доставчик на флаш памет в света и в битката да запазят позицията си непрекъснато се опитват да подобрят дизайна и производителността на чиповете. Последното доказателство за доминиращата позиция на южнокорейската компания е анонса им, че са разработили първия в света 64 гигабитов (Gb) MLC (multi-level cell – клетка с много нива) флаш чип, направена при 30 нанометров (nm) производствен процес.
Новите флаш устройства са голяма стъпка напред, тъй като позволяват разработката на максимум 16 64 гигабитови чипове, които могат да бъдат комбинирани, за да се получи 128 гигабитова памет карта събираща 80 DVD филма или 32 000 MP3 музикални файла.
Новото флаш устройство е успешно разработено по нова производствена технология, наречена самопренареждаща се двуструктурна технология (SaDPT). Процеса SaDPT, всъщност е кардинално подобрение в сравнение с настоящата архитектура Charge Trap Flash (CTF, разработена отново от Samsung, през 2006 година по 40 нанометрова технология), по която се правят флаш паметите, тъй като процеса на производство ще се улесни значително и по-важното ще е по-евтин.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 05.12.07, 16:42, anonymous:
    Някои хора не правят разлика между байт и бит

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.