download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Германия срещу Китай в кибер война

25.10.2007 10:17 (преди 16 години и 5 месеца) | evoker | показана 3270 пъти Статистики
Китай се опитва да открадне секретна информация от немското правителство

На пресконференция Ханс Елмар Ремберг, вицепрезидента на германския отдел по защитата на конституцията разкри, че китайските власти се опитват да откраднат секретна информация от правителствени компютри, използвайки шпионски софтуер. Освен традиционните шпионски методи, според изявлението на Ремберг, китайското правителство атакува почти всеки ден германски компютри в търсене на информация за дейността на немските министерства.
Отново според Рембер, това е началото на кибер война, тъй като република Китай увеличава интензитета на събиране на чужда политическа, военна, корпоративно стратегическа и научна информация в опита си да достигнат технологически превес.
Вече е известно, че китайското правителство не е единственото, което се опитва да краде информация от Германия, тъй като Русия, Иран и Пакистан вече са правили опити за разкриване на тайните около немските военни и икономически системи.

Източник: softpedia.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 28.10.07, 15:17, insecteater:
    Ами как да ти кажа, ний нашите компютри така си ги гъчкаме с какво ли не - понякога ние не можем да си проникнем, какво остава за някой друг
  • Понеделник, 29.10.07, 14:10, anonymous:
    Ти внимавай в твоя компютър да не проникне ЦРУ, че кой знае каква информация имаш! Сигурно всякакви компромати, бази за дешифриране, текстове написани с помощта на стенографията и всякакви подслушвателни устройства, следящи Пентагона, Берлин и Лондон! Нали? Поне така предполагам!
  • Понеделник, 29.10.07, 14:25, insecteater:
    Абе откак полицаите ми позвъниха на вратата точно, ама точно когато четох за акциите и спрените тракери и брах страха (оказа се, че търсят брат ми за свидетел за нещо си) съм се обезопасил солидно. Но за съжаление такива потребители като нас и идея си нямат какви похвати се използват от въпросните тайни служби. Помниш ли онази статия от вестника - http://www.download.bg/index.php?cls=forum&mtd=thread&t=104020&q=%D4%C1%D0&p=2 - де да беше само това !!!
  • Понеделник, 29.10.07, 14:29, anonymous:
    ЕЕЕ, жалко за тебе, че нямаш похвати да се отбранявш от ФБР. Защото аз имам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Та от акции ли се интересуваш?!?!?! Аз също. Играеш ли на трейдърите?
  • Сряда, 23.07.08, 17:45, anonymous:
    ами на мен не ми звучи толкова лековато и безобидно като на вас. не знам какви компютърни познания имате, ама нещата са сериозни. простичко да ви го кажа с една поговорка: един цар си изгорил юргана заради едан бълха.

    ами в китай колко бълхи има, а ? ами около китай ?? и чии юргани смятате, искат да подпалят и защо ???

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.