download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AVG придоби Exploit Prevention Labs, разработчикът на технологията за сигурно сърфиране в Интернет - LinkScanner

13.12.2007 14:42 (преди 16 години и 4 месеца) | anonymous | показана 2845 пъти Статистики
Технологията LinkScanner ще защитава над 60-те милиона потребители на продуктите за сигурност AVG срещу опасни сайтове и файлове изтегляни без знанието на потребителя
AVG обявиха, че са придобили Exploit Prevention Labs, водещ разработчик на технология за сигурно сърфиране, която защитава Интернет потребителите срещу опасни сайтове и файлове, които се изтеглят и стартират автоматично без потребителя реално да осъзнава това. Условия на придобиването не се разкриват. Очаква се сделката да бъде финализирана до края на 2007 г.

“Несигурните линкове и отравянето на легитимни сайтове представляват една от най-големите заплахи за компютърните потребители, откакто са направени първите вируси” казва Джей Ар Смит, CEO на AVG. “Изследванията и технологията зад фамилията продукти LinkScanner на Exploit Prevention Labs ще ни даде възможност да предоставим на нашите над 60 милиона потребители достъп до най-пълната защита срещу заплахите в Интернет. Нашите общи действия ще доведат до двойна полза, състояща се от бърза реакция и дълбоко проучване на възможностите, които други разработчици се опитват да достигнат в същата област.”

Придобиването ще позволи на AVG да надмине инициативите за сигурно сърфиране на други антивирусни компании, които са фокусирани върху методи на основата на бази данни и са несъвместими с динамичната и бързо променяща се природа на тези заплахи. Опитът на Exploit Prevention Labs е показал, че анализа в реално време е метода, на който може да се разчита най-много срещу бързо растящия брой Web 2.0 атаки на кибер-престъпниците.
“Web експлоитите са динамичен проблем, който изисква решение работещо в реално време” казва Роджър Томпсън, съосновател и CTO на Exploit Prevention Labs. “В днешния Web 2.0 свят на създавано от потребителите съдържание и линкове, разполагани навсякъде, една уеб страница може да е сигурна за една минута и да е опасна през следващата. Технологията LinkScanner предоставя постоянна защита в реално време тогава, когато потребителят се нуждае от нея най-много т.е. когато кликва на линка.”

Нуждата от решение за защита в реално време и бърз отговор на заплахите бяха ясно демонстрирани през последните няколко седмици, когато страниците на Алиша Кийс и други музиканти в MySpace, заедно с банери и реклами на големи спортни информационни сайтове генерираха опасно съдържание за посетителите си.

AVG вече е четвъртият по големина доставчик на антивирусна защита!

AVG се разрасна бързо през последните няколко години и стана четвъртият в света доставчик на решения за антивирусна защита (измерено по брой на потребителите, които използват продуктите им). Като една от важните причини за растежа на компанията може да се определи объркването на Интернет потребителите относно така наречените “големи три” антивирусни продукта, които те започнаха да считат за раздути, бавни и изяждащи ресурсите. Високата производителност на продуктовата линия AVG, за разлика от тях, е оптимизирана да предоставя изключителна защита срещу малуер докато влияе минимално върху компютърната производителност. Също като продуктите AVG, фамилията LinkScanner е много лека при използването на системните ресурси.

“Откакто инвестира през 2005, Intel Capital е предоставял техническа помощ и е насочвал клиентите към AVG“, казва Маркин Хейка, инвестиционен директор за Източна Европа в Intel Capital. “Ние сме доволни да видим техния продължаващ успех като лидер в Интернет сигурността и поздравяваме компанията с придобиването“.

Интеграционни планове на компаниите

Повечето от 18-те служители в Exploit Prevention Labs – в това число директорите Роджър Томпсън, Грех Мошер и Крис Велтзиен – ще се присъединят към AVG. Роджър Томпсън ще стане главен служител по изследванията (CRO), Грег Мошер става вицепрезидент на инжинеринга, и Крис Велтзиен става вицепрезидент на отдела за развитие на бизнеса.

Краткосрочните планове за интегриране на продуктите включват добавяне на технологията LinkScanner към AVG Anti-Virus Free и предлагане на онлайн LinkScanner, безплатна услуга за сканиране на адреси при поискване от клиента, директно от сайта на AVG. AVG също ще започне да поддържа LinkScanner Pro, водещият продукт на Exploit Prevention Labs, като отделен комерсиален продукт.

AVG и Exploit Prevention Labs ще комбинират техните действия по изследване на заплахите, като ще имат изследователски центрове на три континента (Северна Америка, Австралия и Европа), които ще допринесат за проучванията на новия малуер 24 часа в денонощието и 365 дни в годината.

Разбиране на заплахата от експлоити

Експлоитите са пакети програмен код, които позволяват да се изтегли и инсталира софтуер от Интернет, без потребителя да подозира за това. Такъв зловреден софтуер може да съдържа всякакъв малуер като рууткити, програми за открадване на пароли и др.

Кибер-престъпниците създават и разпространяват такива експлоити, за да откраднат дигиталната собственост на потребителя, като данни за банкови сметки, данни за кредитни карти, борсова информация и номера на социални осигуровки или други лични данни. За разлика от традиционните писачи на вируси, които пишат опасен код заради тръпката и хвалбата, кибер-престъпниците зад експлоитите го правят, за да печелят.

Интернет потребителите се заразяват чрез експлоитите, когато просто посетят някоя „отровена“ страница, включително такава на някой легитимен и почтен сайт, който е бил хакнат от кибер-престъпници. Експолите са тихи – потребителите често нямат представа, че компютъра им е бил заразен; често, потребителят забелязва, че нещо се е случило, когато в банковите му сметки се вижда мистериозна активност.

Тези заплахи са наречени експлоити /от експлоатирам/, защото те експлоатират /използват/ уязвимости в софтуерни продукти – най-често в операционни системи и браузъри, но все повече действат и чрез медийни приложения като QuickTime и инструменти като WinZip. Месечните осъвременявания на сигурността от Microsoft, наречени „вторник на кръпките“ вече често са последвани от „сряда на експлоитите“, подчертаваща нуждата от гъвкавост при разработчиците на приложения за сигурност, за да защитят ефективно потребителите.

Повече информация за продуктите AVG можете да намерите на сайта на дистрибутора за България – Бизнес Софтуер Дистрибутор (http://www.bsd.bg/)

За да научите повече за експлоитите (на английски език) можете да посетите сайта Exploit Prevention Labs Threat Center на адрес www.explabs.com/ss/threatcenter.asp.

За Exploit Prevention Labs

Основана от ветераните в информационната сигурност Бон Бейлс и Роджър Томпсън през 2005 г., Exploit Prevention Labs разработва фамилията софтуер и услуги за сигурно сърфиране LinkScanner. LinkScanner Pro, LinkScanner Lite и LinkScanner Online дават защитена с патенти защита срещу опасни сайтове и уеб базирани експлоити в периода между обявяването на уязвимостта в сигурността и снабдяването на потребителите с поправка от разработчиците на софтуера. На разположение е и Software Development Kit (SDK), който дава възможност на трети страни да включват технологията на Exploit Prevention Labs в техните собствени приложения и услуги. Повече информация за Exploit Prevention Labs и LinkScanner можете да намерите на сайта на компанията www.explabs.com.

За AVG

Основана с наименованието Grisoft през 1991 г. в Бърно, Чешката Република, AVG (www.avg.com) е водещ разработчик на софтуер за антивирусна защита, защитна стена и решения за Интернет сигурност за малкия и среден бизнес. AVG е една от най-бързо растящите компании в индустрията с повече от 60 милиона защитени потребители в целия свят. Компанията има регионални офиси в Северна Америка и Великобритания, и е наела някои от водещите световни експерти по Интернет сигурност, и по специално в областите на вирусен анализ и откриване, софтуерно разработване и изследване на сигурността. Спечелилите много награди продукти на компанията се разпространяват глобално чрез мрежа от над 12,000 риселъра, а също и чрез AVG Anti-Virus Software Developer’s Kit (SDK) към заинтересовани партньори.

За Бизнес Софтуер Дистрибутор

Бизнес Софтуер Дистрибутор (http://www.bsd.bg) е българска компания, разпространяваща качествени и достъпни софтуерни решения за всеки бизнес. Продуктовата гама на предлагания софтуер включва решения за антивирусна, антиспайуер, антиадуер и антиспам защита, мрежова сигурност и наблюдение на сървъри и мрежи, факс сървъри, управление на дялове, архивиране и възстановяване, бази данни, 2D и 3D CAD софтуер, графични програми и др. Бизнес Софтуер Дистрибутор е дистрибутор на световно известни компании като AVG, GFI Software, Acronis, I.R.I.S., Electronic Microsystems, IMSI/Design, Xara, GEOMATE, Entensys и EMCO. За повече информация можете да посетете сайта им на адрес http://www.bsd.bg

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.