download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

48% от фирмите в САЩ: Обучението е ключ към подобрена мрежова сигурност

17.12.2007 20:55 (преди 16 години и 4 месеца) | anonymous | показана 2507 пъти Статистики
Ново проучване показва, че почти половината от малките компании в САЩ вярват, че служители с по-добри познания относно проблемите на сигурността и приноса, който трябва да дадат в тази насока, играят ключова роля в полза на ИТ отделите и в полза на подобряването на мрежовата сигурност. Въпреки това, само един на всеки пет служители казва, че ръководството трябва да е по-запознато с проблемите със сигурността и заплахите.
Изследването на 455 ръководителя на ИТ в малки и средни бизнеси в САЩ, показва че 48% твърдят, че запознаването на служителите с въпросите на сигурността е ключов фактор, който води като цяло до по-добра сигурност.

Изследването, проведено от компанията eMediaUSA за GFI Software, международния разработчик на мрежова сигурност, сигурност на съдържанието и управление на съобщенията, разкрива, че служителите не са единствените хора, които трябва да бъдат 'образовани'. Един от всеки четири ИТ ръководители би искал висшите мениджъри да имат по-добро разбиране за проблемите на сигурността, тъй като това може да доведе до по-високо ниво на мрежова сигурност и вероятно до прилагане на подходящи мерки свързани със сигурността. Само 10% от малките и средни бизнеси казват, че се нуждаят от повече човешки ресурси, докато 12% казват, че биха подобрили мрежовата сигурност ако имат по-високи бюджети.

Изследването показва, че 4 от 10 МСБ казват, че техните мрежи не са достатъчно сигурни, като email вирусите са основната заплаха. Когато са били запитани кое е тяхното главно безпокойство, в тази връзка, 71% са казали, че това са неработоспособността на мрежите и свързаните със сигурността проблеми, докато 51% са казали, че поддръжката е основната им грижа през деня.

Според Андре Мускат, директор на инженеринга в GFI Software, тези резултати разкриват нарастващия ефект, който служителите могат да имат върху сигурността на компанията: "Компютърните потребители могат да бъдат смятани за най-непредвидимата и неконтролируемата уязвимост за сигурността. В повечето случаи, липсата на образованост и разбиране за основни принципи и процедури на сигурността са главната причина за пробиви в сигурността, а не действията на зловреден код - въпреки, че последния никога не може да се изключи. За да се случи пробив се изисква само малък пропуск."

"ИТ мениджърите днес трябва да посветят повече време и ресурси, за да се справят с нуждите от поддръжка на крайните потребители. Масовото навлизането на електронни устройства в ежедневието и увеличаващия се брой служители, които използват лаптопи в и извън офисите, разширява обхватността на мрежите и това е свързано с увеличаване на заплахите и рисковете. Както показва изследването, натовареността на ИТ мениджърите в малките и средни бизнеси се увеличава също", добавя той.

От финансова перспектива, проучването показва, че разходите във връзка с мерките за сигурността са сравнително ниски - 55% от МСБ казват, че харчат по-малко от 10% от техния ИТ бюджет за сигурност. 38% казват, че харчат между 11% и 30% от ИТ бюджета си за сигурност, а само 2% казват, че харчат повече от половината от ИТ бюджета си за сигурност.

Независимо от малкото ресурси отделени за сигурност, повече от три четвърти от отговорилите (77%) са доволни и смятат, че техния бюджет е достатъчен, за да покрие изискванията им относно сигурността. Изследването показва, че над 50% от отговорилите, твърдят, че е много трудно мениджмънта да бъде убеден в това, да инвестира в решения за сигурността. Само при 15% убеждаването е било много лесно.

Коментирайки тези открития, Андре Мускат казва, че обикновено, тези, на които е било трудно да убедят мениджърите да инвестират в сигурността, са опитали да предложат решения, които до момента не са били част от стандартно използваните защитни продукти.

"Повечето главни мениджъри са запознати с традиционните продукти за сигурност като антивирусни продукти, анти-спам решения и защитни стени и са съгласни с използването им, но ИТ мениджърите имат проблем, когато искат да закупят продукти свързани с управление на уязвимостите, запис на събитията (logs) по мрежата, управлението на пощата или архивирането и. Това добре обяснява, защо 25% от тях чувстват, че мениджмънта трябва да се запознае по-добре със заплахите за сигурността, които стоят пред компаниите днес."

Според проучването, списъка за пазаруване на МСБ в САЩ през следващите 6 месеца включва мрежово наблюдение (31%), управление на email (29/%), мрежово сканиране (26%) и антивирусни решения (26%). Също така, 15% планират да внедрят решения за контрол върху сигурността на крайните устройства или управление на кръпките (16%) през следващите 6 шест месеца.

Копие от резултатите на изследването може да се намери на адрес: http://www.gfi.com/documents/rv/smbsurvey.pdf

Повече за продуктите за сигурност на GFI Software можете да намерите на сайта на оторизирания дистрибутор за България - Бизнес Софтуер Дистрибутор (http://www.bsd.bg)

За GFI Software

GFI е единен източник за мрежовите администратори за посрещане на техните нужди от софтуер за сигурност и управление на съобщенията. Чрез технологията си, спечелила множество награди, и агресивната си ценова стратегия, GFI е изключително атрактивно решение за стабилността и продуктивността във всекидневните задачи на бизнеса. Мрежовата сигурност е значително застъпена във фамилията продукти LANguard, която включва Network Security Scanner, Security Event Log Monitor, EndPointSecurity и Network Server Monitor. Сигурността на съдържанието е подсигурена чрез MailSecurity и WebMonitor. А основните нужди при работа със съобщения и електронни писма се посрещат от пакетите MailEssentials, FAXmaker и MailArchiver за Microsoft Exchange и SMTP mail-сървъри. GFI е фокусирана за работа чрез риселърски канали, като над 15,000 организации по целия свят използват пълната продуктова линия на софтуера им. Поддържана от агресивен web-маркетинг, който генерира около 600,000 разглеждания на продукти в сайта на компанията и води до 50,000 изтегляния на пробни версии всеки месец, GFI продължава да успява и да се развива на непрекъснато растящия пазар, като има над 200,000 инсталации в целия свят. GFI е основана през 1992 г. и има офиси в Малта, Лондон, Рейли, Хонг Конг, Аделаида и Хамбург.

За Бизнес Софтуер Дистрибутор

Бизнес Софтуер Дистрибутор е българска компания, разпространяваща качествени и достъпни софтуерни решения за всеки бизнес. Продуктовата гама на предлагания софтуер включва решения за антивирусна, антиспайуер, антиадуер и антиспам защита, мрежова сигурност и наблюдение на сървъри и мрежи, факс сървъри, управление на дялове, архивиране и възстановяване, бази данни, 2D и 3D CAD софтуер, графични програми и др. Бизнес Софтуер Дистрибутор е дистрибутор на световно известни компании като Grisoft (AVG), GFI Software, Acronis, I.R.I.S., EMS, Entensys, EMCO, IMSI/Design, Xara и GEOMATE. За повече информация можете да посетете сайта им на адрес http://www.bsd.bg

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.