download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Изпратете SMS и спасете 1 кв. м дива природа

28.12.2007 20:16 (преди 16 години и 3 месеца) | nomtax | показана 2655 пъти Статистики

През последните години сме свидетели на бясно разграбване на дивата българска природа. За да бъде опазена, единственият начин е да бъдат откупени. За тази цел фондация "Биоразнообразие" провежда SMS кампания за набиране на средства. Ако желаете да участвате е достатъчно да изпратите SMS с текст "DMS priroda" на номер 17 777 (само за абонати на GLOBUL и VIVATEL).

Възможно е ценни кътчета от дивата българска природа да бъдат загубени, да се превърнат в апартаменти за продан, каменни кариери или просто сечища. Ако изключим най-безочливите незаконни строежи в защитени територии, обикновено новите "ваканционни селища" изникват на местата на ливади, пасища, гори и блата, които са частна собственост. Някои от тези земи са от световно значение - например пясъчни дюни, ливади с локални ендемични видове като родопски крем или световно застрашени орхидеи, уникални вековни дъбови и кестенови гори.
За да бъдат опазени от унищожаване, единственият начин е тези земи да бъдат откупени на реална цена. За тази цел фондация "Биоразнообразие" провежда кампания за набиране на средства.
Всеки абонат на GLOBUL и VIVATEL може да участва в кампанията, като просто изпрати един SMS с текст "DMS priroda" на номер 17 777. С даряването на 1.20 лв ще спасите един квадратен метър природа.
Във всеки договор (нотариален акт) за закупуване на земя ще бъде записано изрично условие, че тези земи ще запазят предназначението си и ще се използват само с консервационна цел.

Подробности за кампанията, както и за други начини за помощ можете да научите от сайта на фондацията.
Фондация "Биоразнообразие" е част от коалицията на неправителствени организации "За да остане природа в България" и има 14-годишен опит в изследването и опазването на българската природа.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.