download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

"Лаптоп за всяко дете" в България

13.01.2008 22:06 (преди 16 години и 2 месеца) | stefankr | показана 7614 пъти Статистики

Проектът “Лаптоп за всяко дете” вече е в България. В основата му е доброволна неправителствена организация OLPC.бг, която цели да подобри достъпа до информационни технологии на всички деца от началните училища в България.

"Лаптопът за 100 долара" ще даде на най-малките компютърни потребители нови възможности да изследват, да експериментират и да се изразяват. "XO позволява на учащите да постигат неща, които са били невъзможни преди. Пособия като уеб браузър, медия плеър, и четец за е-книги довеждат до децата сфери на знанието, които са били недостъпни до този момент= XO помага да стимулира у децата интерес към заобикалящия ги свят и ги предизвиква с нови идеи. Пособия за писане, композиране, симулации, конструиране, дизайн, обработка на снимки, моделиране, създаване, критично мислене и съвместна работа позволяват на децата да допринасят много позитивни неща в обществото, в което живеят.", - споделят разработчиците в сайта http://www.laptop.org/bg/.

Посетете и адрес http://olpc.openfmi.net/.
Изпробвайте: OLPC XO-1 Live CD

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 15.01.08, 20:54, darkchild:
    Еми то това хубаво, ама тези лаптопи, доколкото разбрах, са за социално слабите дечица И тия $100 не ги дават родителите им, а някой богат чичко, примерно :)
  • Четвъртък, 17.01.08, 18:22, anonymous:
    Абе някой знае ли начин да се сдобия с такова изобретение. (Говоря за друг начин освен фондацията, защото на мен няма да ми дарят ) Искам точно този лаптоп. Дали мога да го закупя ако искам на някаква по-голяма цена или нещо друго. Питам от любопитство...
  • Четвъртък, 17.01.08, 18:38, stefankr:
  • Събота, 19.01.08, 19:05, anonymous:
    На това ако има Wi-Fi и му кача Скайп и Мозила,цена няма да има.Като безплатен телефон си е
  • Петък, 28.03.08, 13:46, anonymous:
    Хора!Какво да ги мъчим децата с тази играчка?Като искате да взимате лаптоп на детето си вземете му един Alienware Area-51 m15x ,качвате те му Edubuntu и да видите няма ли да се кефи. Поне ще знаете че сте дали едно $2000 - $3000 за нещо дето си струва
    Alienware Area-51 m15x
    Alienware Area-51 m15x

    Тъй и тъй децата искат нещо за учене и за игри ето ви едно добро решение Онова зеленото нотбукче неможах да му намеря параметрите.Ако ги знаете я ги кажете или дайте линк да ги поразгледаме.
    П.П. Току виж им харесал на децата Alienware-а като ги знам кви са запалени фенове на анимации със извънземни таман ще им допадне лаптоп "произведен" от извънземен(Alienware в превод означава Изделията на извънземното)

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.