download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Sony обявиха 5Gb 1" твърд диск с CF интерфейс

14.11.2005 10:16 (преди 18 години и 5 месеца) | boby_dg | показана 1997 пъти Статистики
От компанията създател се надяват този тип карти да бъдат достоен съперник на флаш технологията. Очаква се устройството да се появи до края на този месец.
Нека започна, че това далеч не е първият опит в тази сфера - първият твърд диск с размери и интерфейс на CompactFlash карта беше пуснат от IBM в далечната 1999 година. Бих казал, че опитът на Sony с тази технология е малко странен, защото твърдите дискове са вече умираща технология.

От друга страна вероятно всеки от нас, който ползва цифров апарат е изпадал в ситуация на остра нужда от памет, а 5Gb-товото устройство на Sony наистинa вдъхва надежда като спасителен пояс за такива случаи. Личи си, че от Sony знаят това, защото обявиха, че новият продукт е насочен предимно към професионалните камери висок клас. Една проста сметка показва, че в тези 5Gb се побират 1 600 3 мегабайтови изображения или до 200 минути видео, кодирано в MPEG-4. Освен това бе обявено, че диска ще поддържа пренос до 12Mb/s, което е добре дошло за фотографите, които са почитатели на т. Н. burst режим (при който се заснемат голямо количество пълноразмерни снимки за дадено време и бързият трансфер към паметта е наложителен). За сравнение при флаш паметта скоростта на запис варира между 2 и 7 Mb/s, което крайно недостатъчно в някои случаи.

Цената на твърдият диск ще бъде около $199. За сравнение - най-голямата CF карта, която може сега да се намери на българският пазар е 2Gb и цената варира около 250 лева. Информация за IBM Microdrive в България не успях да намеря, но 1Gb комплект в чужбина струва около $125.

Дали диска си струва - за обикновенните потребители - едва ли, но съм 100% сигурен, че професионалистите ще го оценят.

Повече информация очаквайте скоро на :
 http://www.sony.net/Products/Media/Compactvault/

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.