download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Acronis Recovery за MS SQL Server е първият от серията продукти за защита на бази данни в малкия и средния бизнес

17.01.2008 18:01 (преди 16 години и 3 месеца) | anonymous | показана 2441 пъти Статистики
Acronis прилага многократно награждаваната архитектура на Acronis True Image в Acronis Recovery For MS SQL Server сега; Oracle и Exchange следват
Acronis Inc. представи новото семейство от архивиращ и възстановяващ софтуер, специално създаден за бази данни, включително SQL Server, Oracle и MS Exchange, съобщиха от дистрибутора на компанията за България – Бизнес Софтуер Дистрибутор (http://www.bsd.bg/). Първоначалното разпространение на Acronis Recovery for MS SQL Server ще бъде в Съединените щати, а в европейската и азиатско-тихоокеанската част - по-късно през първото тримесечие на 2008 г.

Чрез Acronis Recovery и способностите му за лесна употреба, софтуерът Acronis True Image успява да задоволи специфичните нужди при управлението на бази данни. IT ръководителите и администраторите на бази данни могат бързо, лесно и сигурно да ги архивират и възстановяват обратно до точката на срив в системата, включително таблици, логове/регистри и всички останали компоненти. Софтуерът включва конзола за управление с помощник и способност за създаване на архивни изображения, които са до 90 % по-малки от оригиналната база данни. Той също така позволява архивиране върху FTP сървър без процесът "стъпка по стъпки", като осигурява бърз и надежден начин за съхраняване на архиви физически извън сървъра.

"Само за една седмица бяха публикувани доклади за хиляди SQL бази данни, които са били атакувани от злонамерен скрипт, който превзема персоналните компютри," казва Уолтър Скот, главен изпълнителен директор на Acronis. "Вирусите атакуват не само персоналните компютри, а и сървърите, използващи Microsoft SQL Server. Когато имате текущ архив на базата данни, можете да спестите на всеки малък и среден бизнес много часове за преизграждане на повредена или заразена база данни.“

"Администраторите имат нужда да знаят, че архивите им са достатъчно подсигурени, за да отговорят на изисквания, докато в същото време спестяват място и са лесно управляеми и бързо възстановими", казва Скот. "Нашата линия от продукти за възстановяване на бази данни при бедствие предоставя характеристиките и функционалността, от които специално се нуждаят IT мениджърите и администраторите на бази данни, отговарящи за поддръжката на големи бази данни в техните центрове за данни."

Acronis Recovery за MS SQL Server, който е на разположение в момента, може лесно да възстановява база данни от момента преди поражението или сривът, без загуба на свършената работа. Това означава, че първостепенните функции на бизнеса, който зависи от бази данни, могат бързо да бъдат възстановени с минимални поражения.
Версията за SQL също се грижи за сигурното архивиране на изображението на базата данни извън сървъра чрез FTP. IT мениджърите могат автоматично да създават и изпращат планове за възстановяване на базите данни след бедствия, съдържащи инструкции "стъпка по стъпка". Стъпковият процес дава възможност на персонала да възстановява бази данни бързо и без да притежава специални администраторски умения.

Ценообразуване и наличност

Acronis Recovery за MS SQL Server е в наличност от 10.01.2008 г. от дилърите на Acronis в САЩ и онлайн на http://www.acronis.com/enterprise/products/ARSQL/. Препоръчителната цена към краен клиент започва от $499 на сървър. Acronis ще направи подобни ценови предложения за Oracle и Exchange сървъри през първата половина на годината.

Повече информация за продуктите на Acronis можете да намерите на сайта на дистрибутора им за България „Бизнес Софтуер Дистрибутор“ ЕООД (http://www.bsd.bg/acronis-software)

За Acronis

Acronis е световен лидер в съвременния софтуер за съхраняване и възстановяване на данните след бедствия и аварии. Компанията помага на предприятията да предпазят информация си и подсигурява достъпност, сигурност, цялостност и възстановимост на тяхната инфраструктура. Патентованите от Acronis технологии за цялостно копиране и управление на дискове са утвърдени с надеждността си в индустрията и са спечелили множество награди за отлична защита на данните, архивиране и възстановяване, инсталиране на системи и миграция на сървъри за физически и виртуални сървърни машини. Най-известния продукт на Acronis, Acronis True Image, е водещо решение за Windows и Liniux за създаване на копия на цели дискове и възстановяване от ниво чист хардуер, като се използва и като инструмент при извършване на миграции. От 2002 г., Acronis True Image е бил избран за решение от десетки хиляди клиенти от малки и средни фирми до такива включени във Fortune 500 в банкирането, професионалните услуги, здравеопазването, технологиите, търговията, държавните институции и в производствените предприятия. Като глобална компания, Acronis има офиси в САЩ, Европа и Азия и продава продуктите си директно и чрез риселъри в целия свят.

За Бизнес Софтуер Дистрибутор

Бизнес Софтуер Дистрибутор е българска компания, разпространяваща качествени и достъпни софтуерни решения за всеки бизнес. Продуктовата гама на предлагания софтуер включва решения за антивирусна, антиспайуер, антиадуер и антиспам защита, мрежова сигурност и наблюдение на сървъри и мрежи, факс сървъри, управление на дялове, архивиране и възстановяване, бази данни, 2D и 3D CAD софтуер, графични програми и др.
Бизнес Софтуер Дистрибутор е дистрибутор на световно известни компании като Acronis, GFI Software, Grisoft, I.R.I.S., Electronic Microsystems, IMSI/Design, Xara, GEOMATE, Entensys и EMCO.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.