download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Нов модел на Zen плейърa на Creative

12.12.2005 15:17 (преди 18 години и 4 месеца) | boby_dg | показана 1404 пъти Статистики
Новата джунджурия освен потенциален хит в продажбите на Creative изглежда ще се превърне и в ябълката на раздора в спор за дизайн между тях и Apple

Демонстрираният преди няколко дни в Лондон плейър е едно наистина забележително устройство. Т. Н Zen Vision:M събира забележителни характеристики в едва 160 грама с дебелина под 2см. Огромният 30Gb MicroDrive твърд диск (с размери и интерфейс на CF карта) създава парадоксът, че в този плейър по-голямо ограничение поставя не предоставеното място, а животът на батериите. Наистина - този невероятен диск събира над 500 часа МР3 музика и 120 часа видео! Освен това се поддържат около 15 формата за музика, изображения и видео, което позволява наистина да носите цялата си колекция филми, музика и семейните си снимки в джоба. При това ще можете да им се любувате на голям 2,5" TFT дисплей с резолюция от 320х240 и 262 хиляди цвята. Както споменах - единственото, което ви ограничава е батерията. Е, не е толкова зле - до 14 часа работа при възпроизвеждане на музика или до 4 часа - при видео (напълно достатъчно за два филма). А и да ви омръзнат нещата, които сте записали на диска - вграденото радио наистина ще сложи край на скучните пътувания примерно във влака.

Новият плейър, обаче изглежда ще вкара в съдебни отношения Creative и Apple. Както знаем Apple открай време постигат големи успехи с тяхната серия плейъри iPod, които външно безкрайно приличат на тези на Creative. Според Creative приликата между двата плейъра е не само в дизайна, но и в потребителският интерфейс. За жалост на Apple заедно с новият плейър фирмата производител получи и най-накрая патента за неговият дизайн и интерфейс, който беше подаден още в началото на 2001-ва. Apple, пък подадоха своя в края на същата година и така не може да се докаже, че компанията действителност го е създала първа. Но все пак съдебните дела за патенти често продължават безкрайно дълго и са трудни за доказване. Едно е сигурно обаче - с този си ход и разгорелият се скандал Creative ще получат огромна реклама, което е единственото му обяснение.

Повече информация за плейъра може да получите на сайта на Creative :

http://www.creative.com/products/product.asp?category=213&subcategory=214&product=14331

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.