download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Grisoft предсказва вирусна епидемия за Linux

14.01.2006 12:10 (преди 18 години и 3 месеца) | anonymous | показана 1760 пъти Статистики
"Въпрос е само на време", предупреждава антивирусната компания.
Grisoft, производител на популярния пакет AVG AntiVirus, предупреждава, че е "само въпрос на време", преди Линукс да стане разпространена мишена за авторите на вируси и малуер.

Майкъл Форман, партньор при AVG UK, казва: "През изминалите няколко години виждаме, че използването на корпоративни приложения под Линукс непрекъснато нараства и е въпрос единствено на време, преди да видим вирусни атаки, специално имащи за цел тези потребители.

"Grisoft е един от първите големи антивирусни производители, които започват цяло ново подразделение, посветено на защитата на опрационната система Линукс."

Фирмата подготвя да стартира това, което се счита за първи комерсиално развит антивирусен продукт за Линукс, който ще е достъпен безплатно за потребителите на Линукс.

Според Grisoft, AVG Free Edition for Linux е единствената програма за Линукс, която обновява сама софтуера, както и проверява за последните вирусни осъвременявания.
"Повечето от добре известните производители на антивирусен софтуер не се фокусират върху пазара с отворен код, тъй като той е носи само малка част от техните продажби," казва Форман.

Grisoft започнаха спонсориране на студенти, работещи под Линукс в университета в Брно в Чешката република по-рано миналата година, и участват в проекта по отворен код RedirFS за контрол на достъпа до файловата система в ядрата на Линукс.

Източник:
http://www.avgbulgaria.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.