download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Джумла! 1.5 - Дами и господа ...

23.01.2008 14:48 (преди 16 години и 2 месеца) | iapostolov | показана 3139 пъти Статистики
Огромна чест е да обявим, че обществото на Джумла! съобщава на света, че Джумла! 1.5 [Kherpi] е налична в момента. Като общество на сътрудничество, ние минахме заедно през празнуване и изпитания. Забавлявахме се и работихме много. Ние се учехме и помагахме един на друг. Това което започна преди две години и половина с едно писмо до обществото се разрасна до една огромна възможност за проекта Джумла! и обществото да се възползва от тази възможност и да разчитаме на нея за в бъдеще.
Хората допринесоха огромно количество време и усилия, за да направят това което е Джумла! 1.5 днес. Разработчици работеха заедно, през огромни разстояния, в различни часови зони, ентусиазирано допринасяха към Джумла! Часове писане на код съчетани с интензивни дискусии върху всичко, от използваемост до разширяване на функционалността предопредели живота на много разработчици през последните две години и половина. Безброй други хора, откриваха и поправяха грешките. Екипа по документацията следеше промените и ги описваше, за да направят живота на всеки, който ползва Джумла! 1.5 по-лесен. Дузини преводачи подготвиха преводи на системата. Огромно време бе отделено на организация на събития, управление на екипа и инфраструктурата. Нашите форуми са пълни с хора задаващи и отговарящи на въпроси свързани с Джумла! 1.5 за да могат новодошлите да се чувстват комфортно.

Нашето разрастващо се и треперещо общество е изобретателно по много начини. Отговорът на обществото по време на разработването и документирането бе поразителен и сърдечен. Инициативата на Гугъл за участие на млади хора в проекта даде енергия и вдъхнови ментори и ученици заедно, подпомагайки системата да стане по-стабилна и осигурявайки бъдеще на Джумла! като въвлече талантливи млади хора в проекта и в разработката и поддръжка на софтуер с отворен код.

Като приложение Джумла! 1.5 се гордее с забележителни предимства пред Джумла! 1.0 в сферите на развитие на функционалността, ползваемост и международност. Изграждането на приложения е по-бързо и по-лесно заради изчерпателното API. Улесненият интерфейс за потребителите, премахва нуждата от ненужно натискане тук и там и улеснява работата на администраторите на сайта. Поддръжката на всякакви езици, включително езици пишещи от дясно на ляво и цялостния превод на системата позволява пълна интернационализация и ползване в цял свят. Новите възможности за ползване на различни изгледи и параметри в шаблоните дават на дизайнерите абсолютен контрол в изгледа на уеб сайтовете.

И докато тази версия представлява важна стъпка в нашата история, тя маркира и ново начало. Следващата фаза дава възможност да се събере заедно създадения код, научените уроци и спечелената движеща сила за да построим нещо велико. Отне ни десетки хиляди часове, хиляди прегледи и стотици хора за да стигнем до тук. Това бе едно забележително пътуване пълно с забавление, открития и просвета в което всеки можеше да помогне и да предложи нещо. Моля, заповядайте.

Сайт на Джумла България - http://www.joomla-bg.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.