download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

НСБОП преустанови работата на двата най-големи сървъра в северна България

28.02.2006 17:43 (преди 18 години и 1 месец) | ogi | показана 4109 пъти Статистики
В изпълнение на стратегията за ограничаване на незаконното съдържание в Интернет, служители на НСБОП проведоха операция на територията на В. Търново, Горна Оряховица и Лясковец
В резултат на проведената операция, бе преустановена работата на двата най-големи файл-сървъра в северна България за възпроизвеждане и разпространение на незаконно съдържание в световната мрежа. В акцията участваха служители на РЗБОП-В. Търново и експерти от Сдружението на издателите на бизнес софтуер СИБС/ Business Software Alliance/ BSA.

В резултат на полицейското разследване се установи, че върху двата файл-сървъра, открити в помещенията на фирма “Го-Линк” ООД в Горна Оряховица се съдържат над 5 терабайта незаконно съдържание - музика, филми, бизнес и развлекателен софтуер, предоставени на практика до неограничен брой потребители на фирмата доставчик. Информацията, съдържаща се в сървърите, е била качвана и администрирана от наетите служители във фирмата от близо година.

По време на реализацията служителите на НСБОП достигнаха и до крайния потребител Г. Г. от Лясковец, на чийто сървър бяха открити над 500 гигабайта файлове с незаконно съдържание.

Срещу собствениците на двата сървъра на „Го-Линк” ООД Т. Н. и В. П., както и срещу Г. Г. са образувани дознания.

Тази мащабна специализирана проверка, проведена в рамките на инициативата „BSA идва във Велико Търново”, е поредното доказателство за усилията на Сдружението за превръщане на Интернет в безопасна и законосъобразна среда за бизнес и комуникации.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 08.03.06, 15:04, anonymous:
    Айде кво толко се косите - име безброй чужди DC сървъри и торент тракъри. Ако толкова държите да сваляте незаконно неща правете го оттам. Чудо голямо че връзката е по-бавна - всичко си има цена...
    Пък относно пиратският софтуер - на всички е пределно ясно че тези акции са показни - правят ги защото някой има изгода от това да бъде спрян точно определен сървър. Те НСБОП според мен трябва да почнат първо от DATA.BG щото там не стига, че е пълно с пиратски "материали", но и на всичкото отгоре искат да си платиш за да имаш достъп до тях... Според мен това е красноречиво - дата-та си бачка, а нсбоп ходи и наказва "крайните потребители".
     Публична тайна е това, че във всяка фирма, интернет клуб или нещо подобно е пълно с пиратски софтуер, мп3 и т.н... (дори и в тези които имат "име"). И от време навреме се провеждат такива "акции" за да се отчита дейност - изгаря някоя дребна риба, а големите нямат проблеми.
    Абе... България...
  • Сряда, 08.03.06, 17:17, anonymous:
    Големите в България не могат да се арестуват сами себе си,щото те са престъпниците,и за това трябва да отчетат дейност,тука сърварче там баба нарко дилар и такива подобни.Така че не се ядосвайте Бай ганьо ще му намери цаката.а политиците нека лижат европейски задници ! Аре чао.
  • Сряда, 08.03.06, 17:54, anonymous:
    Дето е текло пак ще тече от години интелигентния пиратски подход са P2P мрежите торенти и 100 дръги подобни програми най известната-еMule ,така че ако влезете в дата.бг ще видите как някой доставчици са си шернали мрежите рискьт е зь всички разпределен
  • Вторник, 11.04.06, 02:21, anonymous:
    Еиииии те я пък си нямат друга работа, ам се гледат да ни цакат.
    Първо скапаха DATA.BG , но .... се намери алтернатива.
    покрай нея и други го отнесоха.
    Но както казахте - все ще се намери от къде да се снабдим с необходимите ни неща (филми, музика, софт ...).
    Дали ще са ТОРЕНТИ, или нещо друго .. винаги можем да си намерим това което искаме.
    ЗА ЩАСТИЕ
  • Събота, 20.05.06, 09:43, anonymous:
    Поредните показни дела на полицията ,която не прави това което трябва да прави

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.