download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Астрономически речник

01.03.2006 11:26 (преди 18 години и 1 месец) | krum | показана 6275 пъти Статистики
Онлайн астрономически речник, тестове, статии на български език.

Редовна тема, с която доста предавания си запълват ефирното време е ролята на Интернет в образованието. На адрес: http://www.bgastronomy.com се намира един български сайт, който реализира тази идея на практика. Страницата представлява онлайн астрономически речник на български език, чието кредо е "Всичко за астрономията" и тя напълно покрива заплютата си територия. Менюто на Bgastronomy.com е неочаквано богато. Тук ще откриете поазбучно обяснени всички по-често използвани астрономически термини. А по-обширните понятия са подробно разяснени в цели статии, в които присъстват достатъчно илюстрации, схеми, диаграми. Например на адрес http://www.bgastronomy.com/index.asp?ID=515&Cat=5 е разгледано из основи пнятието "Небесна сфера". Ориентирането в богатата база данни на сайта е много практично благодарение на включената търсачка, до която непременно трябва да се допитате.

От този Астрономически речник ще научите всичко за звездите, планетите, мъглявините, галактиките, звездните купове, кометите и астероидите, Слънчевата система, каталога на NGC, Каталога на Месие, телескопите, известни учени и космонавти, времето и календарите и много, много други.
В http://www.bgastronomy.com са публикувани и астрономически тестове на различна тематика (адрес: http://www.bgastronomy.com/index.asp?cat=995).
Очите ви също ще останат пълни благодарение на раздели като "Астроснимка на деня". Има линкове към сайтове на обсерватории в България и по света.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.