download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Антивирустните разработчици сформират организация за стандарти при изпитване на анти-малуер

11.02.2008 14:57 (преди 16 години и 2 месеца) | anonymous | показана 2167 пъти Статистики
Страните се срещнаха, за да обърнат внимание на обективността, качеството и приложимостта на сегашните методи за тестване на анти-малуер.
Повече от четиридесет технолози по софтуер за сигурност и анти-малуер изпитатели от целия свят наскоро се срещнаха в Билбао, Испания, за да оформят устава на Организация за стандарти за изпитване на анти-малуер (AMTSO), съобщиха от дистрибутора на AVG Technologies за България - Бизнес Софтуер Дистрибутор (http://www.bsd.bg/). Формирането на AMTSO е било подтикнато от това, че цялата индустрия е загрижена за увеличаващото се несъответствие между това, което всъщност прави технологията за анти-малуер и методологията за тестването й, която се използва за нейното оценяване. Докато решенията за анти-малуер стават по-комплексни, много съществуващи тестове са неспособни да оценят правилно ефективността на продукта. Това понякога се изразява в рецензии за продукта, които понякога са непълни, неточни и подвеждащи. AMTSO се фокусира върху глобалната нужда за подобряване на обективността, качеството и съответствието на методологиите за тестване. Организацията също цели да обяви всеобщо приети стандарти и насоки за тестване на анти-малуер. Визията за AMTSO е формирана през май 2007 г. по време на Международния семинар за изпитване на антивирусен софтуер в Рейкявик, Исландия, и е развита още по време на Азиатската конференция на изследователите на антивирусен софтуер в Сеул, Южна Корея, през миналия декември. В съгласие с предварителния устав, AMTSO ще:
- Осигури форум за дискусии, свързани с изпитването на анти-малуер и свързани с него продукти;
- Развива и рекламира обективни стандарти и най-добри практики за изпитване на анти-малуер и свързани с него продукти;
- Популяризира образованието и информираността по въпросите, свързани с изпитването на анти-малуер и свързаните с него продукти;
- Осигурява средства и ресурси да подпомага стандартизирани методологии за изпитване; и
- Осигурява анализ и разглеждане на текущи и бъдещи изпитания на анти-малуер и свързаните с него продукти.

На срещата, организирана от Panda Security, в Билбао присъстваха представители на водещите компании и организациите за тестване в тази индустрия. Сред тях бяха:

- ALWIL Software
- AV-Comparatives
- AV-Test.org
- AVG Technologies
- Avira GmbH
- Bit9
- BitDefender
- Dr. Web, Ltd.
- ESET
- F-Secure Corporation
- G DATA Software
- Hispasec Sistemas
- International Business Machines Corporation
- Kaspersky Lab
- McAfee, Inc.
- Microsoft Corp.
- Norman ASA
- Panda Security
- PC Tools
- Sana Security
- Secure Computing
- Sophos Plc
- Symantec Corporation
- Trend Micro Incorporated
- Virusbuster Ltd.

За Организацията за стандарти за изпитване на анти-малуер (AMTSO)

AMTSO се ангажира с помощ за подобряването на обективността, качеството и приложимостта на изпитването на технологията за анти-малуер. Членуването в AMTSO е свободно за академици, критици, изпитатели и търговци от цялата индустрия, при условие, че е в съгласие с ръководните принципи, определени от AMTSO.

Допълнителна информация относно организацията, включително документите по устава, членството и материали за обучение са достъпни/на разположение на уеб сайта на AMTSO на адрес www.amtso.org. Всички имена на компании, споменати тук, може да са търговските марки на техните съответни собственици.

“И крайните потребители, и компаниите значителни разчитат на изпитване и методологии за сертифициране от трети страни, когато избират защита срещу малуер за дома и бизнеса си,” казва Карел Облук, Главен технологичен директор в AVG Technologies. “Заради сложността на днешния малуер и разпространението му, тласкано от множество професионални престъпници, наш дълг е като индустрия да поемем отговорност и да осигурим на потребителите необходимото ниво, в което могат да вярват, за да предпазят дигиталните си притежания.”обяснява Карел Облук, Главен технологичен директор в AVG Technologies.

За AVG Technologies

Основана през 1991 в Бърно, Чешка Република. През годините AVG (http://www.bsd.bg/avg-software) се е превърнала във водещ международен разработчик на решения за защита от Интернет заплахи за крайни потребители и малки и средни бизнеси. AVG е една от най-бързо разрастващите се компании в индустрия с повече от 66 милиона активни потребители в целия свят. Компанията има местни офиси в Северна Америка и Обединеното Кралство и наема някои от водещите експерти по Интернет сигурност в света, и по-специално в области като проучване, анализи и откриване на заплахите. Многократно награждаваните продукти на AVG се разпространяват в света чрез риселъри и чрез Интернет, както и чрез трети страни чрез Софтуерни пакети на разработчика (SDK).

За Бизнес Софтуер Дистрибутор

Бизнес Софтуер Дистрибутор (http://www.bsd.bg) е българска компания, разпространяваща качествени и достъпни софтуерни решения за всеки бизнес. Продуктовата гама на предлагания софтуер включва решения за антивирусна, антиспайуер, антиадуер и антиспам защита, мрежова сигурност и наблюдение на сървъри и мрежи, факс сървъри, управление на дялове, архивиране и възстановяване, бази данни, 2D и 3D CAD софтуер, графични програми и др. Бизнес Софтуер Дистрибутор е дистрибутор на световно известни компании като AVG Technologies, GFI Software, Acronis, I.R.I.S., Electronic Microsystems (EMS), IMSI/Design, Xara, GEOMATE, Entensys и EMCO. За повече информация можете да посетете сайта им на адрес http://www.bsd.bg

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.