download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AVG разкрива AVG 8.0

28.02.2008 13:47 (преди 16 години и 1 месец) | anonymous | показана 7601 пъти Статистики
AVG Technologies, водещ производител на антивирусен софтуер, софтуер за сигурност в Интернет и безопасно сърфиране в мрежата, разкри днес AVG 8.0, нова версия за единични потребители от водещия си пакет за сигурност в Интернет, предназначена за крайни потребители, малки фирми и големи предприятия.

AVG 8.0 съдържа повече от 10 нови и усъвършенствани характеристики, за да достави изключителна ефикасност при откриване на заплахи, използване и сканиране.

"AVG 8.0 е решението за сигурност, на което може да се разчита като защита срещу разнообразни заплахи, които могат без ваше разрешение или без да ваше знание да се изтеглят на компютъра ви докато сърфирате в Интернет - една от най-големите заплахи, които се изправят пред потребителите на Интернет днес", казва Карел Облук, главен технически директор на AVG Technologies и главния архитект на AVG 8.0. „Естеството на заплахите в Интернет се е променило, вече повечето традиционни решения за сигурност все още водят вчерашната битка с тесния си фокус върху вирусите и спайуера. AVG 8.0 се разпростира върху традиционните си силни места в антивирусната защита и в антиспайуера чрез интегрирането на новата си технология за безопасно търсене LinkScanner и възможност за безопасно сърфиране, получени чрез придобиването от наша страна на Exploit Prevention Labs през декември 2007 г.

„Новата технология за безопасно търсене и сърфиране, вградена в AVG 8.0, позволява на AVG да предлага защита в реално време срещу днешните уеб заплахи - типът заплахи, които традиционните защитни стени, антивирусни продукти и продукти за Интернет сигурност няма да спрат. Други продукти на пазара предлагат уеб защита, въз основа на бази данни в сайтове, в които могат да има, а може и да няма, някакво зловредно съдържание в един или друг момент. Технологията на AVG Linkscanner е в състояние да сканира всеки уеб линк и уеб сайт в реално време, докато сърфирате в Интернет. Това е много важно, за разлика от миналото, когато хората, които създаваха и пускаха заплахите, днес не искат да бъдат открити, така че те често публикуват зловредно съдържание за час или два след това го премахват - там са за една минута, а в следващата са в друг сайт, така да се каже. Единственият начин да се защитите срещу този тип атаки е да сканирате сайтове в реално време абсолютно всеки път", казва Джей Ар Смит, главен изпълнителен директор на AVG Technologies.

В допълнение към защитата от уеб експлойтите от LinkScanner, друга отличителна нова характеристика включва нова многонишкова сканираща мешина, която осигурява по-бързо действие при сканиране като се възползва от новите многоядрени процесори - нови вградени модули, които защитават от руткит и взлом в системата ви, сигурност за моменталните съобщения в MSN и ICQ, засичане на заразени файлове при изтеглянето им и изцяло наново проектиран потребителски интерфейс. Новият потребителски интерфейс улеснява начинаещите потребители да получат всестранна моментална защита веднага след инсталация, а в същото време позволява на опитните потребители да правят всестранни настройки според собствените си изисквания.

Промяната на картината на сигурността изисква нови мерки за сигурност

Заплахите за сигурността, изправени пред Интернет потребителите днес, са се променили значително през последното десетилетие. Преди десет години, основните заплахи, които се изправяха пред Интернет потребителите, бяха вируси и червеи, които се разпространяваха чрез електронна поща. Тези заплахи често се създаваха от хакери, които търсеха тръпката да докажат способностите си за програмиране и да бъдат забелязани.

Стартирал в края на 90-те, възходът на нежелания рекламен софтуер (адуер) и шпионския софтуер (спайуер) беляза началото на нов вид заплаха, където създателите бяха мотивирани повече от изгодата, отколкото от нуждата да станат известни или да се самоизтъкнат.

Изследователите по сигурността в AVG, водени от Карел Облук, Роджър Томсън и Питър Оденал, бяха сред първите [в бранша на компютърната сигурност], които забелязаха надигането на по-агресивни и опасни заплахи, на които компютърните потребители могат да попаднат случайно докато сърфират в Мрежата (файлове, изтеглящи се без знанието на потребителя). Заплахите, които са разработени, за да крадат лична информация, за да проследяват движенията и действията на потребителите, за да крадат банкови акаунти или данни от кредитни карти и др. - и всичко това с цел да правят пари.

Тези техники първоначално целяха уязвимостите в сигурността в операционните системи Windows и Internet Explorer, след това започнаха да целят разпространените, не толкова често обновявани инструменти като WinZip и QuickTime, а след това, в последните месеци, започнаха да целят Интернет приложения, разположени на сървъри, като търсещи машини, социални и рекламни мрежи и дори обществени уебсайтове като Better Business Bureau в САЩ или Major League Baseball.

„Бързото разрастване на уеб експлойтите заплашва да подкопае самата същина на търговията в Интернет", казва Роджър Томсън, главен директор в отдел "Изследвания" при AVG и бившият главен технически директор на Exploit Prevention Labs. „Преди пет години, ако сте посетили уеб сайт за порнография или нелегален сайт за споделяне на файлове, сте очаквали да се натъкнете на адуер и спайуер, но рядко сте имали причина да се страхувате от сайтове, на които имате доверие. Днес ситуацията се е променила. Google, Facebook и MySpace - някои от най-популярните и доверени дестинации в Интернет - са все повече неволни доставчици на експлойти, които се изтеглят без знанието на потребителя."

AVG 8.0: Безпощаден за заплахите, лесен за вас

През последните няколко години, AVG си спечели репутацията на доставчик на решения за сигурност, които са безпощадни за заплахите, но са лесни за потребителя. Ключът към това е непреклонната посветеност на AVG в създаването на софтуер, който работи незабелязано, като в същото време свежда до минимум използването на критични за системата ресурси. Това в резултат дава решение за сигурност, което не забавя компютъра ви. Всъщност, изобщо не е необходимо да му обръщате внимание.

Благодарение на върховата технология на AVG и предаността към обслужването на клиентите, компанията сега може да се похвали с повече от 70 милиона защитени компютъра в целия свят.

С AVG 8.0, AVG вдига летвата още по-високо, като осигурява подобрена защита срещу традиционните заплахи като вируси, спам, спайуер и троянски коне, както и нова защита срещу появяващите се заплахи, включително уеб експлойти, файлове, които се изтеглят без знанието на потребителя, фишинг и руткит.

Следната информация е кратко изложение на новите и на подобрените характеристики:

    * Нов потребителски интерфейс - позволява по-интуитивна и ефективна работа едновременно за нови и напреднали потребители.
    * Нов високопроизводителен сканиращ модул - AVG изцяло пренаписа сканиращата машина, за да се получи подобрено действие и скорост с многоядрени компютри, намалени изисквания за системни ресурси и по-лесна поддръжка.
    * Нова технология Anti-Exploit - технологията LinkScanner Safe Surf на AVG 8.0, която се очаква да бъде патентована, е проектирана да пази потребителите срещу експлойти, които се изтеглят без знанието на потребителя от заразени уеб страници, а нейната Safe Search способност се интегрира с уеб браузърите Internet Explorer и Firefox, за да отбелязва опасните резултати при търсене в търсещи машини като Google, Yahoo и MSN.
    * Нов Уеб Щит - Като допълва защитата Safe Surf и Safe Search на AVG 8.0 срещу уеб експлойти, новият модул Web Shield сканира файлове, данни и документи, в момента, в който те се изтеглят, за да бъдете сигурни, че те са безопасни и без зловредно съдържание.
    * Нов Антируткит - Този нов модул премахва и защитава срещу руткит, особено вредна форма на малуер, която тихо заразява потребителите без тяхно знание. Руткитът дава на киберпрестъпниците административен контрол над заразените компютри.
    * Нова Защитна стена - Новата защитна стена на AVG, значително подобрена от предишната версия, е проектирана да защитава компютрите срещу неупълномощен достъп от вътрешни и външни мрежи, както и от хакери.
    * Подобрена антивирусна защита - AVG 8.0 е снабден с подобрено откриване на скрити вируси, по-бързо сканиране и по-интуитивно създаване на разписания за сканиране.
    * Подобрен Резидентен Щит - Осигурява подобрено сканиране при отваряне, със способността да сканира едновременно няколко заявки за отваряне на файлове.
    * Антиспам - Антиспам-модулът на AVG 8.0 е подобрен с по-голяма скорост и производителност, като по този начин позволява по-бързо доставяне на електронната поща.

Ценообразуване, наличност и спецификации

Версията AVG 8.0 за единични потребители е планирана да достави на 28-ми февруари и е определена с цена от 44.99 евро за един лиценз, включително една година неограничени осъвременявания на вирусните дефиниции и обновявания на програмата. AVG 8.0 поддържа компютри, работещи под 32-битовата и 64-битова версия на Windows.

Цената също включва безплатна техническа поддръжка 24/7 от производителя. Продуктът може да бъде закупен от чрез риселърите на дистрибутора на AVG за България „Бизнес Софтуер Дистрибутор" ЕООД.

Мрежовата версия на AVG 8.0, която позволява централизирано масово инсталиране, настройване и отдалечено управление на хиляди самостоятелни системи, също ще бъде налична и е планирана за разпространение по същото време като AVG 8.0.

За повече информация относно продуктите AVG на компанията AVG Technologies можете да посетите сайта на дистрибутора им за България - „Бизнес Софтуер Дистрибутор" ЕООД (http://www.bsd.bg)
 

За AVG Technologies

Основана през 1991 в Бърно, Чешка Република. През годините AVG (http://www.bsd.bg/avg-software) се е превърнала във водещ международен разработчик на решения за защита от Интернет заплахи за крайни потребители и малки и средни бизнеси. AVG е една от най-бързо разрастващите се компании в индустрия с повече от 66 милиона активни потребители в целия свят. Компанията има местни офиси в Северна Америка и Обединеното Кралство и наема някои от водещите експерти по Интернет сигурност в света, и по-специално в области като проучване, анализи и откриване на заплахите. Многократно награждаваните продукти на AVG се разпространяват в света чрез риселъри и чрез Интернет, както и чрез трети страни чрез Софтуерни пакети на разработчика (SDK).

За Бизнес Софтуер Дистрибутор

Бизнес Софтуер Дистрибутор (http://www.bsd.bg) е българска компания, разпространяваща качествени и достъпни софтуерни решения за всеки бизнес. Продуктовата гама на предлагания софтуер включва решения за антивирусна, антиспайуер, антиадуер и антиспам защита, мрежова сигурност и наблюдение на сървъри и мрежи, факс сървъри, управление на дялове, архивиране и възстановяване, бази данни, 2D и 3D CAD софтуер, графични програми и др. Бизнес Софтуер Дистрибутор е дистрибутор на световно известни компании като AVG Technologies , GFI Software, Acronis, I.R.I.S., Electronic Microsystems, IMSI/Design, Xara, GEOMATE, Entensys и EMCO. За повече информация можете да посетете сайта им на адрес http://www.bsd.bg

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 06.03.08, 00:10, anonymous:
    Страшно много ми хареса новият интерфейс, бие всички показатели. Лесен открит и много удобен. Браво да им е честита новата защита.
  • Четвъртък, 24.04.08, 22:12, anonymous:
    Мога да кажа че лично аз съм много доволен от AVG-то! Винаги съм я използвал за защита на компютъра си и няма да спра да я ползвам защото за разлика от останалите антивирусни тя поне си върши работата и не натоварва компа.
  • Петък, 25.04.08, 21:33, anonymous:
    AVG разкрива AVG 8.0 FREE

    Тъкмо качих кракната версия на Windows-a... Преди карах с AVG 7.5 FREE, но имах съмнения, че ме е пуснала вирус и за това се наложи да инсталирам кракнатата осмица.

  • Понеделник, 26.05.08, 20:43, anonymous:
    трябва да имаш авг
  • Сряда, 04.06.08, 06:06, anonymous:
    Как новото AVG 8 побеждава ESET без проблеми

    След като изчетох може би всички български форуми в Интернет за антивирусни - AVG Internet Security (AVG IS), ESET Smart Security (ESS), Kaspersky и другите, и пробвах някои от тях, накрая се реших да представя малко по-обоснована информацията за предимствата на програмите за сигурност на AVG пред тези на ESET. Така се надявам да покажа още по-ясно защо AVG IS е моя фаворит пред прехвалената ESET. Избрах AVG IS също така, защото я имам напълно легална, ползвам я постоянно и я познавам горе-долу добре. Струва ми се, че AVG IS 8 може лесно да покаже съществуването на голямо „умопомрачение“ във част от феновете на ESET, които са толкова заслепени от рекламата, която им пробутват, че не виждат нищо друго.

    Има толкова антивирусни, които се справят по-добре от програмите на ESET в много отношения. Българите, обаче, май сме малко като овце - на където тръгне едната, и другите след нея... Не е лошо да всеки да мисли и да избира антивирусната си сам или след разглеждане на истинските факти, а не само по реклами.

    Сега, първо бих искал да развенчая няколко големи мита около програмите на ESET, които видях на много места.

    Мит 1: NOD32/ESET не пропуска вируси, а другите пропускат
    Още не е създадена антивирусната, която да не пропуска вируси „никога“. Ако имаше такава всички други фирми щяха да са фалирали. Вярно е, че NOD32/ESET не са пропускали вируси при тестове на Virus Bulletin досега (проверих го), но за сметка на това във форумите (дори в този на самите ESET) има достатъчно отзиви, за пропуснати вируси от програмите им след като са били обновени и напълно настроени. Ако се погледнат и тестовете на различни независими организации, въпреки положителните отзиви за ESET (както и за много други програми разбира се), се вижда, че NOD32/ESET си пропуска и то доста. В такъв случай можем да кажем, че ESET или имат вътрешни хора във Virus Bulletin и другаде или всеки успешен тест е просто поредната „случайност“. Иначе няма как да си обясним, многото проблеми с вируси, на хората които ползват продуктите им.

    Мит 2: NOD32/ESET сканира най-бързо от всички антивирусни
    Като програмист, мога да ви кажа, че сканирането на файлове зависи от толкова много фактори, че едва ли могат да се правят такива категорични изказвания, за която и да е програма. Ако алгоритъма на една антивирусна програма е направен така, че да сканира само отгоре-отгоре или само някои файлове, то тя ще сканира много бързо, но ако използва всички методи ще е доста по-бавна. Предимството на ESET в случая е само, че са настроили програмата си по подразбиране да не сканира по всички възможни алгоритми, а само по някои – така е по-бързо в сравнение с другите. За разлика от ESET, при AVG и Kaspersky например се сканира по-пълно по подразбиране, включително дори и за шпионски cookies.

    Мит 3: NOD32/ESET е най-добрата антивирусна в света
    Ако погледнете пазарните дялове на всички антивирусни в света (аз специално съм ги търсил за случая) ще видите, че ESET има толкова малък дял в световен мащаб, че не се вижда на пая (когато е графиката на представяне е кръг т. нар. pie-chart). Най-богатите са Symantec, McAfee, Trend Micro, Panda, CA и т.н. Логично, защото продуктите им са скъпи. Най-бързо растящата е AVG – по няколко милиона нови потребители на месец, защото е евтина и ефективна.

    Мит 4: NOD32/ESET използва най-добре ресурсите на компютъра
    Това вече не е истина. Може да е било истина на някакъв етап от развитието на антивирусната, а може и никога да не е било факт. На сайта на AVG обаче твърдят, че програмата им работи многонишково, многоядрено и многопроцесорно. И това е факт, защото го тествах. Имам една програмка (Windows Gadget) на компютъра си, казва се Multi Meter. Тя следи натоварванията на всяко от ядрата на двупроцесорната ми машина и паметта. Когато AVG сканира или се обновява се вижда как двете ядра се ползват приблизително еднакво или натоварването се разпределя, а когато са ми отворени Java неща и прочие и двете ядра отиват почти на максимум.

    Когато пуснах да тествам с ESS, единия процесор на двупроцесорната ми машина отиде на червено, а другия си остана на 20-30%. Явно машината на ESS е сравнително стара и е писана за едноядрени/еднопроцесорни машини.

    Мит 5: ESET има повече и по-качествени настройки и възможности от всички други антивирусни
    Ето това твърдение вече плаче за сравнение с AVG Internet Security. Направих си труда да проуча ESET Smart Security из основи, за да сравня двете програми, защото навсякъде разни тийнейджъри се изказват неподготвени за всичко (типично за възрастта им). Ето какво открих:

    Firewall

    AVG IS има профили на защитната стена с възможност за автоматична смяна към всеки от тях при смяна на мрежата към която е включен компютъра ми. Това е особено подходящо при използване на лаптоп, тъй като мога да задавам в коя мрежа какви настройки ми допадат. Например, когато съм на път, на почивка или в хотел се налага да ползвам случайни отворени безжични мрежи, които откривам. AVG IS разпознава новата мрежа и ми предлага да и направя профил. След това мога да настроя профила така, че да не се виждат шернатите ми папки, забранявам и към мен да се свързва, който и да е. След като се върна във фирмата, в която работя, AVG IS разпознава другия ми профил и автоматично ми включва него. Какво би станало, ако в чужда мрежа папките ми с файлове и ресурси са шернати? - Много лошо... Аз обаче не се притеснявам от това. Сигурен съм навсякъде с лаптопа си, защото съм в съответния профил, който съм създал. Настройването на стената е сравнително лесно.

    За разлика от ESS, AVG IS притежава възможности за внасяне (import) и изнасяне (export) на настройките на защитната си стена. Така при преинсталиране мога да си възстановя всички правила и профили, които съм създавал в продължение на месеци, за любимите си програми, а не всичко да започвам отначало и стената да ме пита какво позволявам и какво не. Имам инсталирани 100 програми, които ползват Интернет и ресурси в мрежата ни. Не мога да си позволя да губя толкова време при всяка преинсталация (а така или иначе понякога се налага).

    Аз не играя много игри, но сина ми играе. Едно от полезните предимствата на т.нар. Firewall на AVG IS, което не виждам при ESS, е възможността за т. нар. gaming mode т.е. като се пусне една игра и тя е на цял екран, съм избрал да не се показват съобщения от защитната стена по време на играта. По принцип доста от игрите имат навика да се свързват към разни сървъри и към разни портове, а аз не обичам сина ми да ме вика постоянно, за да му казвам какво да прави с този и онзи прозорец, който му е излязъл от защитната стена. И така, избира се един профил, който да позволява на игрите да се свързват навън и сме готови.

    Antispam

    ESS има антиспам, но ако трябва да го сравнявам с този на AVG IS просто не е истина... Единственият панел на антиспама при ESS е само с около 10-тина опции, повечето от които като цяло безполезни. При AVG IS има около 30 панела за настройки на антиспама (за тези, които искат да ги ползват) с множество опции при това AVG IS, за разлика от ESS има:
    - Внасяне и изнасяне на белите и черни списъци с email адреси и домейни. След преинсталация не ми се налага отново да попълвам, кои домейни и адреси да не се проверяват за спам. Просто внасям стария списък и всичко е готово.
    - Самообучение на филтрите за спам (нежелани писма) и хам (одобрени писма) директно от програми като Outlook, Windows Mail, The Bat!, Thunderbird или от съхранени EML файлове.
    - Задаване на ниво на използване на ресурсите при сканиране. Ако ми товари, си го настройвам да ползва по-малко ресурси.
    - Промяна на точките (score) за откриване на спам, при AVG има от 50 до 90. Ако ми казва, че някои писма са спам, а те не са, само увеличавам score малко и всичко е наред.
    - Автоматично сваляне на готови спам дефиниции от сървъра на SPAMLabs – един от най-добрите антиспам доставчици.
    - Възможност за използване на външни RBL списъци със спамърски IP адреси. Можете да намерите доста такива в Интернет.
    - И още около 20 панела за настройки!!!

    Сканиране на Web трафика

    AVG IS предлага възможността да се ограничават файловете които да се сканират по техния размер. Аз например не сканирам файлове от web които са по-големи от 200K (настроено е по-подразбиране). Тях ги оставям да се свалят директно на хард диска и там резидентния щит ги „оправя“ ако имат вируси. Ако трябваше да се сканират и другите файлове антивируса щеше да ми изяжда ресурсите и да ми забавя системата.

    ESS сканира web трафика, но за разлика от AVG IS няма директно сканиране на ICQ и MSN съобщенията. Тези, които ползват такива програми като мен (особено ICQ), ще оценят това. Напоследък се чуват доста оплаквания за компютри заразени от съобщения. Е, аз съм защитен с AVG и нямам проблем. Тези, които ползват ESS обаче не могат да се похвалят с това.

    Сканиране на дисковете

    ESS не сканира за бисквитки (cookies). При AVG IS, който ползвам аз, мога да видя всеки път кой сайт ми е записал cookie и ме следи. Така мога да изтрия тези, които са шпионски. ESS не прави такова сканиране и ако го ползвам, няма да знам дали някой сайт ме шпионира.

    Понякога докато компютъра ми се сканира и имам заредени много програми усещам, че AVG започва да ми тежи на ресурсите. Тогава влизам в сканирането и на момента му променям приоритета (ей така както си сканира). Така програмата започва да ползва по-малко ресурси и общо взето ме чака да си свършвам работата докато тя си проверява файловете за вируси.

    AVG Link Scanner

    Уникален с AVG Search-Shield. Чрез него AVG IS сканира всички резултати от най-известните търсачки Google, Yahoo и MSN в реално време, като показва до всеки линк, дали страницата е опасна в момента. Подобно решение, което съм ползвал преди, имаха само McAfee, но то ползваше някакви бази данни, които може да са от дни. А сега, когато някой постави вирус в някоя страница, чрез AVG IS вече мога да знам, че е опасна веднага. Червена иконка от дясно на линка - опасна страница, жълтата - възможност за опасност в страницата, зелената – безопасно. Повече защита не е излишна, особено за тези, които не разбират като нас „компютърджиите“. Link Scanner също сканира и P2P трафика.

    Сканиране на Email

    Основен проблем, който виждам при ESET и не мога да пренебрегна по никакъв начин, това е липсата на възможност за сканиране на SSL електронна поща за POP, IMAP или MAPI. Според мен това е недопустимо за един комерсиален продукт. Почти всички уважаващи себе си модерни фирми, ползват SSL сертификати и подписи за проверка на email-а си, и даже по-малко популярни антивирусни програми имат това. Смятам, че това е достатъчно, за да кажа, че email скенера на ESET не е добър, но мога да прибавя и някои други предимства на AVG IS:
    AVG IS докладва за защитени с парола архиви и документи, файлове със скрити разширения в името, а също и всички файлове съдържащи макроси. Когато идват от пощата файловете могат да бъдат преместени автоматично в хранилището за вируси, за да е сигурно, че няма да се стартират случайно
    Докато ESS добавя своя подпис към всеки влизащ и излизащ email дори без желанието на потребителя още при инсталирането си, AVG по подразбиране не поставя подпис на писмата, а когато желаете да имате такъв можете да използвате свой собствен текст
    AVG позволява автоматично изтриване на файловете от електронната поща с определени разширения – например .exe, .com, .scr, .bat или др.

    ESS Quarantine и AVG Virus Vault

    И двете програми поддържат изтриване, изпращане за анализ, пресканиране на открити по-рано файлове, но само AVG IS предлага за хранилището за вируси:
    - ограничаване на размера му
    - ограничаване на максималния брой съхранени файлове в него
    - ограничаване на времето, за което се съхраняват файловете
    Така се пести място.

    ESS или AVG IS – аз вече избрах. Ти избери за себе си – имаш това право!

    Отделих може би прекалено много време, за да напиша това сравнение и може би скоро няма да се включа в подобна тема, но ми се стори важно да го направя - за мен и за тези, които са още заблудени или смятат, че знаят всичко. Приемете факта, че нещата се променят. Този, който може да е бил номер едно вчера, днес може и да не е. Това изглежда важи с пълна сила за антивирусните програми, а и за всеки софтуер. Kaspersky, ESS, AVG – ти избираш, но се информирай!

    За информацията, която съм написал, съм ползвал:
    - Официалния сайт на AVG (http://www.avg.com)
    - Сайтът на Бизнес Софтуер Дистрибутор - дистрибутора на AVG в България (http://www.bsd.bg)
    - Официалния на ESET в България (http://www.eset.bg)
    - Официалния сайт на ESET (http://www.eset.com)

    Copyright 2008 TriXa Всички права запазени.
    Разрешавам копиране, без да се променя текста (включително последните два реда).

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.