download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Национално състезание по WEB дизайн и интернет програмиране

05.03.2008 10:17 (преди 16 години и 1 месец) | ogi | показана 2720 пъти Статистики
Състезанието ще се проведе в град Лозница, Разградска област
4 – 6 април 2008 г.

Състезанието се провежда за втори път. В него могат да участват ученици от VІІІ до ХІІI клас от всички училища в страната в една състезателна група. Те трябва да защитят пред комисия собствени проекти в две категории – „Уеб дизайн” и „Интернет програмиране”. Участващите в състезанието сайтове могат да бъдат изработени от екип до 2 ученика под ръководството на научен ръководител. Всеки ученик може да участва само в разработката на един проект. Наградени ученици от състезанието могат да бъдат само тези, които пряко са участвали в технологичната разработка на сайта, а не само в събирането на материали за неговата съдържателна част.

При проектите в категория „Уеб дизайн” акцентът е върху използването на подходящи информационни технологии за създаване на съвкупност от логически свързани web страници, които имат общ адрес в Интернет. Те може да съдържат едновременно, или в различни комбинации, текст, снимки, графични елементи, звук, анимация и видео. Оригиналността в прилагането на технологиите играе важна роля. При оценяването съществено значение имат потребителския интерфейс и графичното оформление.
Проектите в категория „Интернет приложение” представляват програмни продукти, които имат трислойна архитектура – Уеб браузер като първи слой (слой на клиента или презентационен слой), машина за генериране на динамично съдържание (чрез използване на технологии като CGI, PHP, Java сървлети, Active Server Pages -ASP, ASP.NET и т.н.) като бизнес слой, и слой за данни (който е реализиран чрез база данни и/или друг начин за съхранение). Тези приложения са достъпни през Интернет или локална мрежа.

Наградният фонд на състезанието е над 3 000 лв., като са предвидени и много поощрителни награди.
На голяма част от участниците (включително и ръководителите) в състезанието е подсигурена безплатна нощувка и закуска за дните на състезанието. Поради ограничените места, за желаещите се предлага и спане в хотел в гр. Търговище, като заплащането е за сметка на участника.
Необходимите средства (пътни, дневни и такси) могат да се осигуряват от училищата, общините, регионалните инспекторати, спонсори и др.
Актуална информация за състезанието ще се публикува на адрес http://sastezanie.getika.com

За информация: GSM 0895676504 – Тихомил Кулев или на електронна поща: sastezanie@getika.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 06.03.08, 21:29, anonymous:
    да мерси нямам желание да става като миналата година когато 1вото място го спечелиха с блог в dir.bg в Монтана ! Който иска да се разочарова итн. нека участва лошо нема ама няма смисъл !

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.