download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Открийте нов клиент, открийте кой да реализира вашия ИТ проект чрез Proekti.bg

07.03.2008 18:26 (преди 16 години и 1 месец) | stefankr | показана 3792 пъти Статистики

Стартира портал, целящ да направи връзката между фирмите, които търсят помощ в сферата на информационните технологии и фирми, специализирали се в разработката на сайтове, игри.

На въпросите на Download.BG отговори Анна Майел от Проекти.БГ

- Кои могат да са фирми възложители?
Възложители могат да бъдат всички фирми, юридически лица, които имат бизнес на територията на България - българските производители и доставчици на услуги. Независимо от вида на този бизнес, той винаги може да бъде подпомогнат от информационните технологии – от най-простото интернет сайт, през информационна система, до CRM. Ролята на Проекти.БГ е да даде възможност на тези фирми, които не винаги са добре запознати с информационните технологии и продукти, да открият най-подходящата фирма изпълнител за своя проект.

- Кои са фирмите-изпълнители?
Това са фирмите, представители на ИТ сектора в България. Независимо от тяхното местоположение и специализация, те намират място при нас и ние се грижим да намерят своите нови клиенти.

- Възможно ли е начинаещ ИТ специалист, без фирма, да предложи услугите си пред евентуални клиенти?
За да подсигурим по-голяма регламентираност в отношенията си с клиентите и в отношенията между възложители и изпълнители се наложи да се откажем от индивидуалните специалисти, като ползватели на системата.

Залагаме на услуга b2b, за да може възложителите да са по-сигурни, че офертата, която получат, ще бъде в последствие превърната в договор за изработка и ще бъдат спазени условията по нея, като срок и цена. От друга страна проектите ни често предполагат работа на екип от специалисти.

- Как фирмата-възложител открива своята фирма-изпълнител. А как ще се предпази от фирма без опит и възможности?
След регистрация в системата, възложителите имат пълен достъп до профилите на изпълнителите в системата (което включва цялата информация за фирмата с име, координати, и портфолио). Те могат да правят търсене измежду всички изпълнители, което е специална разработка на Проекти.БГ. То изчислява съвпадението в %, на всяка двойка проект/изпълнител и подсказва на възложителя доколко информацията, която имаме за фирмата изпълнител, съвпада с изискванията по неговия проект конкретно. По своя преценка, възложителят може да изпрати покани на изпълнителите, които хареса и/или имат голям % на съвпадение.

Друг механизъм за сигурност е системата на рейтинги. Тя отразява оценката, която е получил всеки изпълнител от предишни възложители.

- В крайна сметка, какво печели възложителят?
С един поглед, възложителят получава достъп до целия ИТ сектор. С едно публикуване, той представя своя проект на вниманието на всички и тези, които сами се преценяват, като най-подходящи, най-уверени и с най-голям шанс за успех кандидатстват. В известен смисъл не му се налага да разбира достатъчно от ИТ, защото изпълнителите преценяват предварително.

Уверени сме, че проект, реализиран през системата ще бъде с повишено качество именно поради този избор.

- Каква е ползата на изпълнителя?
Най-ценното за изпълнителя е възможността сам да избира проектите, по които да кандидатства измежду широк набор от предложения, вместо както досега, проектите и клиентите да избират него. Така той може да работи по проекти, които максимално съответстват на неговите възможности и опит, свободни ресурси, специализация и компетентност, отраслова ориентираност и т.н. Няма да му се налага да се адаптира към необичайна дейност, което ще доведе до повишаване на производителността и до по-успешни разработки.

Освен това, той получава достъп до нови клиенти от цялата страна без никакви допълнителни маркетингови разходи.

Чрез рейтинговата система се дава възможност на изпълнителите да градят имидж, който е измерим и съпоставим и впоследствие започва да работи за тях.

Посетете Проекти.БГ - http://www.proekti.bg/

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.