download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Миризми като съобщения?

13.04.2008 18:57 (преди 16 години) | evoker | показана 2790 пъти Статистики

... да, но само в затворени помещения

Всичко започна преди около два века с революционното изобретение познато като телеграф. След това телефонът навлезе в живота ни и ни даде възможност да комуникираме чрез звуци през гигантски разстояния. В днешно време, някои телефони дори предлагат аудио-визуална комуникация... Всъщност, японците искат да ни отведат и по-далеч, като експериментират с устройства излъчващи аромати и по този начин обещават да революционализират начина ни на общуване.
През 2005 година, компанията Fragrant Communication разработи устройство, способно да излъчва серия от миризми, според настроението на определения човек. Сега, същата компания е готова да предложи услугата си Mobile Fragrance Communication, чрез която потребителите да свалят миризми, които да се използват в мобилните телефони разработени от NTT Communications (една от най-големите телекомуникационни компании в света; собственик на Fragrant Communication).
Устройството разработено от Fragrant Communication е свързано с мобилен телефон посредством инфрачервен порт. А комбинирайки различни есенции, възпроизвежда редица аромати, които могат да бъдат освободени автоматично в къща (например) чрез услуга наречена Service Gateway.
Комуникационната система не изисква никакъв енергиен източник и може да бъде използвана в бъдещи разработки на биохимични анализатори или на микрочипове, способни да правят биологични и химични анализи. Един ден, подобна система ще може да анализира здравното ни състояние само чрез капка пот или кръв.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.