download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

10-те най-глупави идеи за онлайн бизнес, донесли милиони

15.04.2008 16:26 (преди 15 години и 11 месеца) | stefankr | показана 8249 пъти Статистики

Идеята е много важна за всеки бизнес, независимо дали е свързан с Интернет или не. На пръв поглед някои идеи са без перспектива, налудничави или съвсем глупави. Ще ви представим десет идеи, за които повечето от нас биха казали, че са безперспективни и са чисто губене на време, че никой няма да инвестира, че са пълен абсурд. Единствено техните автори са се борили за това да ги осъществят. И са спечелили милиони долари...

1. Million Dollar Homepage
http://www.milliondollarhomepage.com/

1 000 000 пиксела. Трябва да се плати по един долар за пиксел - на пръв поглед това е най-глупавата идея за онлайн бизнес. Но въпреки това Алекс Тю (21 г.) я реализира, търсейки пари за следването си. Сега той е милионер.

2. SantaMail
http://www.santamail.org/

Идеята въобще не е лоша. Правите си имейл на Северния полюс, представяте се на Дядо Коледа и вземате по 10 долара от родителите, за да получат децата им писмо от истинския Дядо Коледа. И какво мислите? Дали някой се е вързал? От 2001 година до сега Байрон Риз е изпратил над 200 хиляди писма.

3. Doggles
http://www.doggles.com/

Имат ли нужда кучетата от слънчеви очила? Дали техните стопани ще им ги купят? Това ли е най-тъпата бизнес идея? И как някой е станал милионер от продажби в цял свят на подобни артикули? Това не го разбирам...

4. LaserMonks
http://lasermonks.com/

Знаете ли какво правят в Цистерианското абатство Дева Мария - манастир с 8 монаси, разположен на хълма на графство Монро на 90 мили северозападно от Медисън. Истински монаси зареждат мастилници и тонер касети. Продажбите за 2005 година са надминали 2,5 милиона долара. Хвала Тебе, Господи!

5. AntennaBalls
http://antennaballs.com/

Вие ще успеете ли да продавате онлайн гумени накрайници за автомобилни антени? Едва ли. И това няма да ви направи богат. Но точно това е направил Джейсон Уол и сега е милионер.

6. FitDeck
http://fitdeck.com/

Направете колода с карти, на които са отпечатани различни физически упражнения и ги продайте по $18.95. Според мен, това не е идея, а катастрофа. Но бившият "тюлен" и фитнес-инструктор Фил Блек декларира за 2007 година доход от 4,7 милиона долара. Разбира се, това е доста повече отколкото са му платили военните.

7. PositivesDating.Com
http://positivesdating.com/

Ще отидете ли на среща с човек, който е носител на СПИН? Пол Грейвс и Брендън Кочлин, са решили, че това въобще не е проблем и създадоха сайт за запознанства за ХИВ-позитивни. Печалбата за 2006 година е 110 000 долара. Те се надяват, че през следващите две години сайтът ще има над 50 хиляди потребители.

8. Designer Diaper Bags
http://www.diapeesandwipees.com/

Кристи Рейн се уморила да носи пелените за своето бебе в отделна найлонова торбичка. 34-годишната майка постоянно се дразнела от това. Тя искала да има нещо компактно, стилно и красиво и така през ноември 2004 година заедно със съпруга си създали специална чанта за пелени, която е достатъчна голяма, за да се вмести в нея всичко необходимо за малкия пътешественик и няколко пелени. За 2005 обемът на продажбите е в размер на 180 000 долара, защото компанията на Кристи Diapees&Wipees е разработила 22 различни стила на чантите. Всяка е с цена 14,99 долара.

9. PickyDomains
http://www.pickydomains.com/

Ще наемете ли друг човек да измисли интересен домейн за вашия сайт? Понякога се чудя за какво харчат парите си хората... Фактически, процесът за търсене на домейн за други хора е бурно развиващ се бизнес и то без никакъв риск. В момента PickyDomains има опашка от хора, готови да платят трудно изкарани пари само за това да имат интересен и запомнящ се домейн. Очаква се обемът на продажбите да достигне шестцифрено число.

10. Lucky Wishbone Co.
http://www.luckybreakwishbone.com/

Продажба на пластмасови имитации на гръдната кост на пилето, с които казваме "Ядец". На пръв поглед тази тъпа идея ще се провали. Та кой нормален човек ще купува фалшиви кокоши кости?! Става ясно, обаче, че желаещи има и то много. Към момента фирмата произвежда 30 000 пластмасови пилешки чаталчета ежедневно и ги продава по три долара бройката.

  • Още уникални бизнес идеи, които работят: http://uncommonbusiness.blogspot.com/

    Източник: nichegeek.com

  • Вижте още:

    Мнения на потребители

    Твоето мнение

    • Понеделник, 21.04.08, 16:54, hunter_man:
      Тези, който са ги измислили, тези онлайн продажби са луди. Но тези, който има плащат са откачени, и по-зле ще става полужението.
    • Сряда, 23.04.08, 16:06, darkchild:

      Това с кучешките очила и дрехи е най-дебилно...
      Следвано от номер 10
    • Сряда, 23.04.08, 17:10, dhtj:
      петото уби всичките ми детски мечти
    • Сряда, 23.04.08, 17:28, anonymous:
      Незнам, според мен първото е най-хитро измислено. Първо че нетрябва да произвеждаш някакви продукти (за които ще ти трябват средства), просто правиш сайт в който всеки си купува пискели. Цената на пиксели не е скъпа, а е 1-2 $ там колкото бяха. Та всеки които има интернет, може да си позволи пиксели. Това е като сайт-банер, когато някоя голяма компания си сложи банер (за да препечелва) и някои друг види това (някои който не е богат) и ще си каже, защо и аз да не си сложа банер, може да съм начело с голямата компания и така да имам посещаемост и в двата случая автора печели.
    • Вторник, 29.04.08, 20:57, anonymous:
      az li4no mislya 4e nyama glupavi idei.stiga da imas smelost da gi realizira6

    Платени препратки

    Компютри за геймъри
    Домашни компютърни системи за игри
    Конфигурации по желание от Перси ООД
    www.persy.com
    bgERP
    Управлявайте фирмата си
    с безплатен, уеб базиран софтуер
    www.bgerp.com
    Рекламни чанти
    Екстрапак произвежда рекламни чанти
    и опаковки от хартия и (био)полимери
    Bags.BG

    вашето каре - тук

    за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.