download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Acronis защитава корпоративните имейл системи от бедствия и загуба на данни

10.05.2008 23:55 (преди 15 години и 11 месеца) | anonymous | показана 4493 пъти Статистики
Компанията Acronis, обяви Acronis Recovery for MS Exchange, софтуерна програма за архивиране и възстановяване специално проектирана за бързо и ефективно в ценово отношение възстановяване на повредени инсталации на Microsoft Exchange към работен режим. Тя е най-актуалната във фамилията от софтуерни продукти за архивиране и възстановяване, специално създадени за бази данни.
Acronis Recovery for MS Exchange е базиран на доказания софтуер за архивиране и възстановяване след бедствие, но е специално проектиран, за да посрещне нуждите от ИТ мениджъри, които търсят програма за архивиране, специално създадена за Microsoft Exchange. Софтуерът позволява на клиентите да възстановява Microsoft Exchange в работен режим обратно към точката преди срива, без да трябва да преинсталирате Exchange. Вместо това, този процес в една единствена стъпка връща базата данни на Exchange към последното познато добро състояние точно преди срива.

В допълнение, възстановяванията са по-бързи и архивираните файлове са по-малки благодарение на способността на Acronis да архивира и възстановява индивидуални имейли, файлове, папки и пощенски кутии, а не цялото Exchange приложение.

Мейл сървърът Microsoft Exchange съдържа storage групи, записи на събития, пощенски кутии, public folders, имейли и други компоненти, които формират данни. С Acronis Recovery for MS Exchange, възстановяването на данни от имейли, било то индивидуални писма, пощенски акаунти или цялата база данни, може да бъде направено от всеки вид архиви, включително от база данни и от индивидуално архивирани пощенски акаунти (brick-level).

В случай на хардуерен срив, клиентите могат да използват софтуера, който е тясно свързан със софтуера за архивиране Acronis True Image Echo с Universal Restore, за да направи възстановяване от ниво чист хардуер към напълно различен хардуер и много бързо да направи Exchange сървъра отново работещ.

„Имейлът е кръвта за повечето бизнеси и Microsoft Exchange е сърцето на най-корпоративната имейл система днес", казва Уолтър Скот, главен изпълнителен директор на Acronis. „Ако нещо се случи на Exchange сървъра, първи приоритет е да направите електронната поща отново работеща активно колкото е възможно по-бързо. Acronis Recovery for MS Exchange драстично намалява времето за възстановяване след бедствие от часове на минути. Специално създаден продукт за архивиране като този помага на бизнеса да създава програма за възстановяване след бедствие, която осигурява високо ниво на защита и осигурява инструменти, за да гарантира непрекъснатост на работния процес."

Характеристиките включват:

    * Архивиране при работещ сървър - архивирането може да бъде изпълнено докато услугата Microsoft Exchange е онлайн и обслужва клиентите, като им позволява денонощна наличност на услугата.
    * Възстановява писма от ниво архив на бази данни - клиент може да възстанови специфични писма от ниво архивирана база данни
    * Помощник при стратегията за архивиране - създава план за възстановяване след бедствие за всяка работна среда, като предлага инструкции „стъпка по стъпка" за възстановяване. Като следва инструкциите на помощника, всеки може да направи разписание на задачите по архивиране и да възстанови бързо система, независимо дали той е опитен администратор на база данни или не.
    * Централизирано управление - конзолата за управление осигурява една точка за цялата инфраструктура, от която лесно да управлява и проследява дейностите по архивиране и възстановяване
    * Интуитивен, управляван от помощник графичен интерфейс - направлява потребителите през процеса по създаване на график на задачите и намалява възможността за грешки
    * FTP функционалност за съхраняване на архиви на който и да е FTP сървър, по целия свят
    * Нива на компресия, задавани от клиента - Намалява количеството от данни за съхраняване и трансфер, което води до директно спестяване от цената в инфраструктурни разходи и труд
    * Висока производителност и скорост благодарение на способността да възстановява данни (пощенски кутии, public folders или индивидуални имейли) от ниво архив на бази данни, вместо изискващите време архиви, създадени от индивидуалните пощенски кутии.
    * Управление на ресурсите - позволява на регулиране използването на процесора и пропускателната способност на канала за разпределяне на ресурсите по време на процеса на архивиране, за да гарантира, че потребителите ще останат работоспособни
    * Възстановяване от ниво чист хардуер - характеристиката за възстановяване от ниво чист хардуер осигурява способност да възстановите цял производствен сървър (операционната система и всичките бази данни, файловете с настройки и данните) на неконфигурирана система от диск за първоначално зареждане или от PXE

Наличност и ценообразуване

Английската версия на Acronis Recovery for MS Exchange ще бъде на разположение през юни 2008 г. от Acronis и риселърите на компанията по целия свят. Препоръчителната крайна цена на производителя започва от 769 ? на сървър. Acronis Universal Restore струва още 229 ? на сървър.

Повече информация за продуктите на Acronis, можете да намерите на сайта на дистрибутора им за България - Бизнес Софтуер Дистрибутор.

За Acronis

Acronis е световен лидер в съвременния софтуер за съхраняване и възстановяване на данните след бедствия и аварии. Компанията помага на предприятията да предпазят информация си и подсигурява достъпност, сигурност, цялостност и възстановимост на тяхната инфраструктура. Патентованите от Acronis технологии за цялостно копиране и управление на дискове са утвърдени с надеждността си в индустрията и са спечелили множество награди за отлична защита на данните, архивиране и възстановяване, инсталиране на системи и миграция на сървъри за физически и виртуални сървърни машини. Най-известния продукт на Acronis, Acronis True Image, е водещо решение за Windows и Linux за създаване на копия на цели дискове и възстановяване от ниво чист хардуер, като се използва и като инструмент при извършване на миграции. От 2002 г., Acronis True Image е бил избран за решение от десетки хиляди клиенти от малки и средни фирми до такива включени във Fortune 500 в банкирането, професионалните услуги, здравеопазването, технологиите, търговията, държавните институции и в производствените предприятия. Като глобална компания, Acronis има офиси в САЩ, Европа и Азия и продава продуктите си директно и чрез риселъри в целия свят.

За Бизнес Софтуер Дистрибутор

Бизнес Софтуер Дистрибутор е българска компания, разпространяваща качествени и достъпни софтуерни решения за всеки бизнес. Продуктовата гама на предлагания софтуер включва решения за антивирусна, антиспайуер, антиадуер и антиспам защита, мрежова сигурност и наблюдение на сървъри и мрежи, факс сървъри, управление на дялове, архивиране и възстановяване, бази данни, 2D и 3D CAD софтуер, графични програми и др. Бизнес Софтуер Дистрибутор е дистрибутор на световно известни компании като AVG Technologies, GFI Software, Acronis, I.R.I.S., Electronic Microsystems, IMSI/Design, Xara, GEOMATE, Entensys и EMCO.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.