download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Български студенти с награда от ИТ-състезанието „Imagine Cup”

09.07.2008 18:16 (преди 15 години и 9 месеца) | stefankr | показана 2524 пъти Статистики

Най-голямото световно ИТ състезание за студенти, организирано от Майкрософт е „Imagine Cup” (http://imaginecup.com/). На финала в Париж отборът от Техническия университет-София спечели престижна награда.

Отбор "Атлас" е в състав Боряна Милошевска, Добромира Иванова, Йордан Павлов и Мартин Дамянов, а техен ръководител е Милена Лазарова. Те получиха приза The Engineering Excellence Achievement Award на Майкрософт и ще посетят Редмънд през лятото, за да тестват проекта си в лабораториите на Майкрософт. Студентите от ТУ спечелиха награда за своя разработка, която може да бъде доразвита и реализирана като продукт, носещ безспорна полза за обществото. Разработката на призьорите е свързана със софтуер за обработка на данни от сателити (remote sensing) с цел откриване на горски пожари и изсичания на дървета. Софтуерът, разработен от българските студенти, дава възможност за уведомяване чрез електронна поща и кратки съобщения (еmail и SMS) при наличието на открити бедствия – пожари и други.

“Много се радвам, че български отбор за втора поредна година се класира за участие на световния финал на най-голямото IT състезание за студенти „Imagine Cup” и спечели награда. Със своя проект българските студенти показаха отлична подготовка и талант, както и много сериозно и отговорно отношение към въпросите, свързани с опазването на околната среда и осигуряване на устойчиво развитие”, каза Георги Бучков, мениджър „Академични програми” в Майкрософт България.

Заместник министър председателят и министър на образованието и науката доц. д-р Даниел Вълчев поздрави лично българския отбор за чудесното му представяне, както и за разработването на самия проект.

Боряна Милошева от българския отбор взе участие и във форума „Жените в ИТ”. Целта на събитието бе обмяна на опит и мнения по въпросите, свързани с образованието и избора на кариера, както и провеждане на дискусия, фокусирана върху това какво мислят младите жени за академичното обучение и професионална реализация в областта на информационните и комуникационните технологии.

по Microsoft Bulgaria Ltd.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 21.07.08, 11:57, anonymous:
    браво на нашите студенти
  • Понеделник, 21.07.08, 12:22, dizazter1924:
    Едно голямо БРАВО!!! Нека все така продължаваме да доказваме какво можем ! ;]
  • Сряда, 23.07.08, 11:39, hiroko:
    И аз казвам Браво!
  • Сряда, 23.07.08, 11:51, dhtj:
    Изтръка се "Бравото''.
    Аз затова казвам ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!
  • Понеделник, 08.09.08, 21:01, anonymous:
    Браво !

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.