download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Съвети на Microsoft за ускоряване работата на Vista

05.08.2008 14:01 (преди 15 години и 8 месеца) | stefankr | показана 5953 пъти Статистики
Ако вашата Vista не е толкова бърза, колкото ви се иска, запознайте се със съветите на нейните създатели от Майкрософт. Можете да си изтеглите PDF документа и да се запознаете с 14-те страници още сега...
Документът може да се изтегли директно от сайта на Майкрософт (1.1 МВ, PDF, на английски език).

За да оптимизирате работата на операционната система, може да се възползвате от препоръките за управление настройките за пестенето на енергия, да изключите индексирате на тези папки, които не са ви интересни, забраняване на визуалните ефекти, а също така използване на ReadyBoost, за да добавите чрез USB-паметта още памет.

От Майкрософт съветват компютъра с Виста да има поне 2 GB RAM и минимум 2 GHz процесор. Освен това ви напомнят как да се грижите за своята Windows Vista - да почиствате диска от временни файлове, изключване на услуги и програми, от които нямата нужда и др.

Като цяло, съветите няма да изненадат тези, които постоянно търсят нови начини за оптимизация на ОС, но събрани на едно място, безусловно ще са полезни на по-широк кръг компютърни потребители.

Източник: gHacks, Lifehacker

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2
Твоето мнение

  • Понеделник, 01.09.08, 13:37, anonymous:
    Vista идва без прави да я замениш с XP.
    Пълен провал , наложен от маниаци.
    Някои да е питал някого дали я иска ?
    Монопола е така .
    Meine camaraden.
  • Понеделник, 08.09.08, 22:39, anonymous:
    Бойчо, приятелю, хич не съм съгласен с теб. Ако постоянно не се мисли за по-сложни ОС-ми изискващи много повече ресурс, кой ще прави нови машини, с цел да ги подобрява и пригажда-виж, за мен точно този принцип води света напред. Аз сега имам Опел Астра-перфектна е за мен, и ми върши идеална работа-има всички екстри, които исках преди три години, когато си я купувах. Сега ме дразни...аз съм фен на Опел и конкретно на Астра, е сега съм се зарибил да си купувам чисто нова, на лизинг разбира се. И що, ами не знам, защото е с много по-як, за мен, дизайн(не ангажирам никой с моето мнение) и не, че няма само да се набутам с пари, и няма да ми свърши нищо повече от старата Астра, ама не, искам нова. Същото е с компютрите, и някои хитреци като Бил Гей..., използват точно тази страна от характера на човечеството-стремежа да имаш нещо по-ново и по-хубаво. И съм сигурен, че точно след една година всички тези, които плюят по Виста, ще са най-горещите и защитници. Навремето, какво ли не слушах за У98-леле щяха да ме "бият" когато казвах, че Екс Пи то е милиони пъти по-добро...същото е и сега-помни ми думата. Но, за да се налага тази ОС-има споразумение между производителите и на компютри и ти гарантирам, че са се договорили с най-богатия Гей на света, щото, ако погледнеш реално, като напънеш едно Екс Пи, с няколко добавки би станало чудесна Виста, на същата стара щайга...ама не, те ората да не са луди, нали трябва да печелят пари....е, точно от теб и мен не, ама от шматките, които плащат за такива неща. Да живее пиратството-обичам го, а Гей-а ако го хвана ше го шибам-не че ми харесва или съм манаф, ама ей така, щото си мисли, че е най-големия тарикат на света... ама ще дойде ден и ще му го начукам в тарикатския задник!
  • Понеделник, 27.10.08, 00:22, anonymous:
    to ustana i da mi e baven kompa sus vistata kakli pak ne imam 4etiriyadren procesor 6.2GHZ 4MB RAM i NVIDIA 9800
  • Понеделник, 27.10.08, 12:12, океан:
    boy4o
    Имам една стара машина IBM с 230 mHz процесор и64 рам на която съм качил Win98 и ХР .Машината се чувства много по добре с ХР независимо,че е по бавна.
    Имам друга машина с процесор 2600 mHz и512 рам със ХР и Виста .Тук положението е същото.Независимо ,че е по бавна ,машината определено е по стабилна.Искам да допълня нещо.
    Вистата ако се зададе да работи в режим на максимална производителност на процесора и максимална консумация на енергия и се изключат визуалните ефекти става бърза точно колкото ХР.
  • Събота, 08.11.08, 17:01, deringer:

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.