download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Математически сборник като... шутър

12.10.2008 10:23 (преди 15 години и 6 месеца) | stefankr | показана 4115 пъти Статистики
Учениците от средните училища в Ню Йорк разполагат с нов начин за изучаване на основите на алгебрата - вече не преписват задачи от скучни сборници, а усвояват основите на математиката, играейки Dimension M, разработена от Tabula Digita. Играта е преминала успешно изпитанията в 13 училища, а се очаква скоро да радва любителите на шутъра в още 109 учебни заведения.

Dimension M представя задачи, които се решават в динамични триизмерна среда. В пътешествието из виртуалния свят, потребителите решават математични и алгебрични задачи с нарастваща сложност. Така учениците започват от изучаване на простите числа, усвояват дробите и решават сложни уравнения. Правилата на играта са прости: правилният отговор дава 500 точки, а грешката - едва 25. Победител е този участник, който има най-много точки.

Докато учениците смело опознават виртуалния сят и стрелят с бластери, изследователите сериозно изучават възможностите за използване на компютърни игри като учебни пособия от ново поколение. Microsoft в сътрудничество с представители на шест американски университета учреди института Games for Learning Institute, където се изучава влиянието на компютърните игри на успеваемостта на учениците и се разработват прототипи на нови приложения.

Ако искате да изпробвате демо на математическия шутър, посетете сайта http://www.dimensionm.com/ - раздел GAMES - GAME DEMOS.

Източник: nytimes.com, soft.mail.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.