download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Сиско предлага ново поколение маршрутизатор за доставчиците на услуги

20.11.2008 11:43 (преди 15 години и 5 месеца) | ogi | показана 2248 пъти Статистики
ASR 9000 отговаря на нарасналите нужди от видео услуги в настъпващата „зетабайт ера”
Сиско анонсира сериозен скок в развитието на мрежовите технологии в областта на доставчиците на услуги като пусна на пазара Cisco® Aggregation Services Router 9000 Series (ASR 9000). Новият супер мощен маршрутизатор е проектиран да доставя масивен обем видео услуги. Внедряването му ще доведе и до намаляване на замърсяването с въглероден диоксид. ASR 9000 отговаря на търсенето на доставчиците на услуги (service providers) от по-висока скорост, дълготрайност, обогатяване на услугите и ефективност на мрежата. Търсенето е предизвикано от огромния ръст на трафика на данни и видео.
Представянето на Cisco ASR 9000 последва пускането на пазара преди девет месеца на серията ASR 1000 - първият от серията маршрутизатори, предлагащи съвкупност от услуги. Със своята 92-терабайтова маршрутизираща система Cisco CRS-1 Carrier Routing System (CRS), Сиско предлага най-достъпното решение за нуждите на клиентите от висока скорост и скалируеми услуги в настъпващата „зетабайт ера”.
"Cisco ASR 9000 предлага на доставчиците на услуги невероятна скалируемост и архитектура, оптимизирана по отношение на услугите. Решението се превръща в модел за цялата индустрия в областта на преносните Ethernet системи”, коментира Панкай Пател, старши вицепрезидент и изпълнителен директор на Cisco Service Provider Technology Group. "Тази платформа е проектирана за трансформация на IP NGN и ще се използва като транспортна основа за пренос на видео и мобилни данни, които бележат невероятен ръст в глобален мащаб. Маршрутизаторът Cisco ASR 9000 беше специално оптимизиран за доставка на видео и rich media-формати и предлага най-добрата платформа на пазара в това отношение."
Според изследване, направено от Сиско –Cisco Visual Networking Index Forecast and Methodology, 2007-2012 се очертават нови тенденции в развитието на IP мрежите както по отношение на крайните клиенти, така и на бизнеса. Те са движени основно от нарасналия пренос на видео и на Web 2.0 базираните социални мрежи, както и на приложения за бизнес комуникации. Прогнозите на Сиско показват, че IP трафикът ще нараства на годишна база с 46% от 2007 до 2012 г., като почти се удвоява на всеки две години. Това ще доведе до достигане на годишна скорост на световните IP мрежи от приблизително 522 екзабайта или повече от половин зетабайат. Това се равнява на даунлоад на 125 милиарда DVD видео филма.
"Предишните поколения маршрутизатори не бяха проектирани така че да поемат огромния IP трафик от видео в мобилните мрежи. Softbank Corporation търси иновативни решения, които да ни позволят да намалим разходите и да направим нашата мрежа конвергентна, като обединим в обща инфраструктура мобилните и бизнес мрежите си”, коментира Джуниши Майакава, вицепрезидент на SOFTBANK MOBILE, SOFTBANK BB, SOFTBANK TELECOM. "Cisco ASR 9000 позволява защита на инвестициите ни, голям капацитет по отношение на скоростта и отлични възможности за разгръщане на услугите, които ни дават гъвкавост при изграждането на водеща IP NGN мрежа за нашите 4G мобилни и видео услуги”, допълни той.
SOFTBANK е сред първите клиенти, който ще внедрят тестово Cisco ASR 9000. Решението ще бъде достъпно на пазара в началото на 2009 г.

За Cisco Systems

Cisco Systems е световен лидер в мрежовите технологии за Интернет. За новини и допълнителна информация, вижте http://www.cisco.com и http://newsroom.cisco.com. Оборудването на Сиско се доставя в Европа от Cisco Systems International BV – дъщерно дружество, 100% собственост на Cisco Systems, Inc.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.