download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AVG предвижда трудна битка за Microsoft заради пускането им на безплатен антивирусен софтуер

28.11.2008 09:47 (преди 15 години и 4 месеца) | anonymous | показана 3055 пъти Статистики
AVG, световен доставчик на антивирусен софтуер и софтуер за сигурност в Интернет с над 85 милиона потребители в 167 страни, отговори днес на съобщенията на Microsoft за безплатния им антивирусен софтуерен продукт, планиран да се появи в средата на 2009 г.
AVG, които от осем години предлагат безплатен антивирусен софтуер на потребителите в целия свят, отбеляза многобройните предизвикателства, пред които се изправя Microsoft при поддръжката на безплатен антивирусен софтуерен продукт - най-големи от които са огромните режийни разноски, които той ще направи за обслужване на клиентите и поддръжката, както и за съществуващото продуктово управление и обновления.

Microsoft също така вероятно ще се бори с неочаквана бурна враждебна реакция от страна на неудовлетворени партньори, чийто печалби и единични продажби ще бъдат негативно повлияни като резултат от предлагането на безплатен продукт, вярва AVG.

„Вече повече от осем години, AVG разпознава и отговаря на нарастващата глобална заплаха от малуер като предлага безплатен и всеобхватен инструмент, за да се бори с компютърни вируси, спайуер, малуер и онлайн заплахи", казва Джей Ар Смит, главният изпълнителен директор на компанията. "Microsoft очевидно ни следва като водач, което несъмнено ще помогне в борбата с основните и не толкова сложни заплахи. Но истинската заплаха в този сценарий е спрямо собствената печалба на Microsoft и спрямо отношенията на Microsoft с партньорите в канала за дистрибуция."

AVG също така подчерта предизвикателствата, пред които се изправя Microsoft, за да запази темпото с нарастващото разпространение на нови и все по-затрудняващи онлайн заплахи. Microsoft често разчита на осъвременяванията на кръпките в последния вторник на всеки месец, за да освежи настоящия си антивирусен продукт, като оставя компютрите на потребителите уязвими към мрежи от ботове и други зловредни атаки. Изключително важно е че безплатният антивирусен софтуер на Microsoft ще има дори по-малко защитни характеристики от настоящото си OneCare предложение - като допълнително повишава уязвимостта на компютърните потребители към бързо разпространяващи се вируси и други заплахи.

Статистиката подчертава нарастващия проблем. Компютърните зарази от малуер се увеличават изключително бързо. Вътрешнофирменото изследване на AVG показва, че 50 000 варианти се създават всеки ден - като допълнително посочват нуждата от защита в реално време.

Характеристиката LinkScanner на AVG осигурява най-новата защита срещу най-новите заплахи. Нещо повече, многократно награждавания антивирусен продукт на AVG отдавна е признат при осигуряването на максимална компютърна сигурност и онлайн защита с минимално количество ресурси.

От гледна точка на световната защита, AVG има силно присъствие в установени и разрастващите се пазари. Стратегическият план за разрастване на компанията включва въвеждане на няколко нови локализирани версии на антивирусните си програми през идните седмици. Освен това, световната поддържана от потребители общност на компанията- с хората и фирми от малкия бизнес от 167 страни - продължава да нараства като единствената истинска „самопомагаща си" мрежа в бранша.

„Изключителната лекота на използване и простота на продуктите на AVG отдавна е силна продуктова препоръка за канала, като осигурява повече сила по сигурността и функционалност на много по-ниска цена от антивирусното предложение на Microsoft", добавя г-н Смит. „В условията на тези трудни икономически условия, нашите риселъри оценяват силните продуктови разлики, които предлагаме, и енергията на нашата общност от крайни потребители, за да помогне в привличането на бъдещи продажби".

За повече информация относно продуктите AVG на компанията AVG Technologies можете да посетите сайта на дистрибутора им за България - „Бизнес Софтуер Дистрибутор" ЕООД (http://www.bsd.bg)

За AVG Technologies

Основана през 1991 в Бърно, Чешка Република. През годините AVG (http://www.bsd.bg/avg-software) се е превърнала във водещ международен разработчик на решения за защита от Интернет заплахи за крайни потребители и малки и средни бизнеси. AVG е една от най-бързо разрастващите се компании в индустрия с повече от 66 милиона активни потребители в целия свят. Компанията има местни офиси в Северна Америка и Обединеното Кралство и наема някои от водещите експерти по Интернет сигурност в света, и по-специално в области като проучване, анализи и откриване на заплахите. Многократно награждаваните продукти на AVG се разпространяват в света чрез риселъри и чрез Интернет, както и чрез трети страни чрез Софтуерни пакети на разработчика (SDK).

За Бизнес Софтуер Дистрибутор

Бизнес Софтуер Дистрибутор е дистрибутор на качествен и достъпен софтуер за малки, средни и големи фирми и организации, доставян от водещи световни производители като AVG Technologies, GFI Software, Acronis, I.R.I.S., EMS, Entensys, IMSI/Design, Xara и др. Предлаганите софтуерни решения включват антивирусна защита и сигурност, архивиране и възстановяване на данни, управление и наблюдение на сървъри, мрежи и бази данни, системни инструменти, графични програми и др. Бизнес Софтуер Дистрибутор разпространява всички софтуерни продукти, чрез мрежата си от риселъри в цялата страна, като сред крайните потребители на софтуера са министерства, областни и общински администрации, банки, застрахователни дружества, телекомуникационни компании, производствени предприятия и много други. За повече информация, моля, посетете сайта им на адрес http://www.bsd.bg

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 28.11.08, 22:31, anonymous:
    Цялата статия е една голяма реклама на AVG,а какво се рекламира....Нещо което не се копува
  • Петък, 28.11.08, 23:32, anonymous:
    С тази логика: Добре, че никой не купува кока-кола, дъвки орбит, бира и прах за пране...
  • Неделя, 30.11.08, 16:07, anonymous:
    Според мен по добра е BitDefender 2009

    http://bux-bg.com/?r=x7team

  • Петък, 05.12.08, 18:37, anonymous:

    Абе, ако и антивируската им е като файроула на вирусите ще им се види като в джакузи.

    Напълно съм съгласен с теб

  • Петък, 05.12.08, 19:28, кака.лара:
    ” С тази логика: Добре, че никой не купува кока-кола, дъвки орбит, бира и прах за пране... „
    Ама дъвките, кока-колата и т.н. поне стават за нещо!

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.