download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Фалшивите тревоги са вредни колкото и самите вируси

08.12.2008 15:40 (преди 15 години и 3 месеца) | ogi | показана 3602 пъти Статистики

Една антивирусна програма е добра, когато защитава от всякакви заплахи, не бави компютъра и не отчита никакви или почти никакви фалшиви тревоги.

Реакцията срещу фалшиви тревоги е един от ключовите фактори за оценяване на антивирусните продукти в сравнителния тест на AV Comparatives, който класира 16-те най-добри програми въз основа на дългосрочен ретроспективен анализ. В класацията от ноември 2008 ESET NOD32 отчете само 7 фалшиви тревоги. За сравнение - друг софтуер за защита, който се класира последен в този сегмент, регистрира цели 117 погрешни индикации.
„За пореден път NOD32 се справи блестящо с фалшивите тревоги, което в комбинация с многобройните първи места, които нашият софтуер има зад гърба си, показва отлично цялостно класиране и високо признание от специалисти”, коментира Константин Веселинов, мендижър на Хай Компютърс, изключителен представител на ESET за България. ”Фалшивите тревоги трябва да бъдат туширани, тъй като в много случаи причиняват толкова безпокойство на потребителите, колкото и самите вируси. „
Фалшивите тревоги (или false positives) са отчитанията, с които анитивирусната програма реагира на софтуер, който наподобява вирус, спам или друг зловреден код, но всъщност не е. С други думи, чисти файлове биват определяни като заразени.
Индикациите за фалшиви тревоги са сериозен проблем, тъй като те ненужно объркват потребителите и прекъсват работата им с натрапчиви pop-up съобщения. Ако антивирусната програма не знае дали „това” е вирус, то тогава кой? За това предотвратяването на такива отчитания би трябвало да е приоритет при разработването и развиването на всеки антивирусен софтуер.
За ESET
ESET е разработчик на решения за информационна сигурност с централи в Словакия и Сан Диего. Техният водещ антивирусен продукт - ESET NOD32 последователно печели най-високите отличия в множество сравнителни тестове и е известен с бързината, лекотата и проактивната си защита. Хай Компютърс - доставчик и на Ultimate Cyber Protection решения, е представител на ESET за България от 2004г. За този кратък период комапнията е извоювала водеща позиция на антивирусните решения на ESET, които могат да бъдат закупени от партньорската й мрежа в цялата страна.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 08.12.08, 21:56, hoseto_:
    ” не съм съгласен...това е статия породена от реклама към антивирусната програма „
    дали http://www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse_2008_11.php
  • Понеделник, 08.12.08, 22:00, phrozencrew:
    nod32 е много посредствена антивирусна, но на фона на останалите е малко по-напред. Много се дразня от това, че много драскачи слагат Avira за нейна безплатна конкуренция. Avira е тотална пищялка, както и Dr.Web. Ако си качиш компилатор за мобилна платформа и двете ше се скъсат да пищят, а дефакто вирус няма. Е да обаче сега си направиха нов консорциум за оценяване на вируси, защото Virus Bulettin (разбираш ли?!) не оценявал по съвременните стандарти антивирусните.
    Nod си е Нод - леко посредствен, както и Кашперски ще си остане най-печения (като изключим, че от години иска задължително компютър по-мощен поне 2 пъти от този с който разполагаш).
    Такава е според мен ситуацията за днешна дата - 08.12.2008.
  • Вторник, 09.12.08, 13:30, anonymous:
    защо няма линк към таблицата с оценяването?то това не са шантави критерии ми направо нямам думи. от 0-25% после 25-50% и изведнъж 50-100% откриване на вируси. Нода има 54% .Изобщо посетете саита с доклада кликнете на раздел "comparatives" и вижде доклад номер 20.(не онлаин варянта там е само таблицата без критериите).
  • Четвъртък, 05.02.09, 16:47, dreamskill:
    Мисля ,че е реклама.Защо не споменават други антивирусни?Хубаво щеше да бъде ако дадете линк към класацията?Ето вижте.Там няма безплатен софтуер.Дори най-отдолу при ОС-и няма никоя безплатна ОС!

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.