download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AVG се справя с коледните онлайн измами като открива фалшиви електронни поздравителни картички

15.12.2008 22:25 (преди 15 години и 4 месеца) | anonymous | показана 2170 пъти Статистики
Стартира коалиционна кампания, която ще се бори с хакерите по празниците и кибер-измамниците с инструмент за безопасно сърфиране, който сигнализира на потребителите за фалшиви, мошенически или инфектирани с вируси уебсайтове.
AVG, световен доставчик на антивирусен софтуер и софтуер за сигурност в Интернет с над 85 милиона потребители в 167 страни, обяви днес стартирането на общественообразователна кампания, която е разработена за да уведомява потребителите за опасностите от изпращане и получаване на електронни поздравителни картички, заразени с унищожителни компютърни вируси и малуер. Кампанията също така осигурява безплатен софтуер от AVG за потребителите, като ги въоръжава с пълна онлайн защита през целия празничен сезон.

Кампанията, озаглавена "Slam the Online Holiday Scam" (www.slamtheonlinescam.com), ще образова потребителите и малкия бизнес за начините, по които да се справят с нарастващия брой кибер заплахи, поставени от хакерите, които разпространяват вируси, маскирани като електронни поздравителни картички, e-gift картички и онлайн празнични съобщения. В същото време, безплатният софтуер дава на Интернет потребителите увереност да „влизат без заплаха от измама" и да изпращат истински електронни картички на семействата и приятелите си през празничния сезон.

Приблизително 500 милиона електронни картички се изпращат в целия свят всяка година, като най-популярните са за Коледа, Денят на благодарността, Свети Валентин, Денят на майката и Денят на бащата. Кибер престъпниците, които целят да разпространяват вируси и друг злонамерен малуер, експлоатират увеличаващата се популярност на електронните картички с линкове, които отвеждат нищо неподозиращите получатели към фалшиви уебсайтове, които може да опустошат системите или да изложат на риск самоличността или личните данни на потребител.

Нарастващата заплаха за потребителите е подтикнала институциите за прилагане на закона като щатското Федерално бюро за разследване /ФБР/ да пусне официални предупреждения по време на празниците. Например, миналата година ФБР предупреди потребителите за очаквани атаки от хакери, които изпращат вируса „Storm Worm", дегизиран като електронна картичка за Свети Валентин.

„Повече от всякога, обществото трябва да е нащрек за нови заплахи под формата на електронни картички и онлайн измами по празниците, които се увеличават както по численост, така и по суровост", отбелязва Джей Ар Смит, главен изпълнителен директор на AVG. „Тази кампания е разработена, за да се подсилят компютърните потребители. Тя ще им даде инструментите, кратките съвети и техниките, за да се ‘обезопасят сами' и да им помогне да защитават приятелите и семействата си от злонамерени компютърни атаки."

"Slam the Online Holiday Scam" ще бъде многостранна програма, поддържана от коалиция от множество организации, за да образова обществото за кибер заплахи. AVG работи, за да се обедини с институции за прилагане на закона и защита на потребителите и се очаква да участват множество организации. Целевите групи включват Националния съвет за предотвратяване на престъпления, Бюрото за защита на потребителите към Федералната търговска комисия, CyberStreetSmart.org, i-Safe, Националния съюз за киберсигурност, Националната лига на потребителите и Съюза на потребителите.

Партньорите в коалицията ще подпомагат програмата, както и AVG чрез 90-дневното безплатно използване на продукта й Internet Security по време на празничния сезон. Софтуерният пакет на AVG включва технологията LinkScanner, която дава защита в реално време срещу зловредни сайтове. LinkScanner е добро средство срещу измамни електронни картички, като потенциалните жертви са възпрени от натискането на лоши линкове, водещи към скрити файлове, изтеглящи се без знанието на потребителя.

Г-н Смит добавя, „Над 3.5 милиона от клиентите на AVG са се обединили, за да създадат една от най-големите самопомагащи си онлайн общности в Интернет - общност, която активно си обменя идеи и чийто членове се поддържат един друг чрез съвети и помощ при възникнали проблеми. Нашата надежда е че кампанията "Slam the Online Holiday Scam" ефективно ще създаде нова общност от компютърни потребители, които са обединени срещу специфичните заплахи, поставени от измамни електронни поздравителни картички и e-gift картички."

За повече информация относно продуктите AVG на компанията AVG Technologies можете да посетите сайта на дистрибутора им за България - „Бизнес Софтуер Дистрибутор" ЕООД

За AVG Technologies

AVG (http://www.bsd.bg/avg-software) е световен лидер в областта на решенията за сигурност, който защитава 85 милиона компютри на крайни потребители и на малки фирми в 167 страни от постоянно нарастващото разпространение на уеб заплахи, вируси, спам, киберпрестъпници и хакери в Интернет. С главна квартира в Амстердам, AVG има почти две десетилетия опит в битката с кибер престъпленията и една от най-напредналите лаборатории за откриване, премахване и сражаване със заплахи в Интернет от целия свят. Безплатният вариант на софтуера, който се изтегля онлайн, позволява на начинаещите потребители да придобият основна антивирусна защита и след това лесно и изгодно да обновят до по-високи нива на сигурност и защита както в работни среди за единични, така и в такива за множество потребители. Почти 6 000 риселъри, партньори и дистрибутори в световен мащаб работят в екип с AVG, включително Amazon.com, CNET, Cisco, Ingram Micro, Play.com, Wal-Mart и Yahoo!.

За Бизнес Софтуер Дистрибутор

Бизнес Софтуер Дистрибутор е дистрибутор на качествен и достъпен софтуер за малки, средни и големи фирми и организации, доставян от водещи световни производители като AVG Technologies, GFI Software, Acronis, I.R.I.S., EMS, Entensys, IMSI/Design, Xara и др. Предлаганите софтуерни решения включват антивирусна защита и сигурност, архивиране и възстановяване на данни, управление и наблюдение на сървъри, мрежи и бази данни, системни инструменти, графични програми и др. Бизнес Софтуер Дистрибутор разпространява всички софтуерни продукти, чрез мрежата си от риселъри в цялата страна, като сред крайните потребители на софтуера са министерства, областни и общински администрации, банки, застрахователни дружества, телекомуникационни компании, производствени предприятия и много други. За повече информация, моля, посетете сайта им на адрес http://www.bsd.bg

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 16.12.08, 21:31, anonymous:
    ami neznam az sam mnogo dovolen ot AVG antivirus za men e nomer -1

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.