download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Компания Microsoft отново удължава живота на Windows XP

23.12.2008 08:34 (преди 15 години и 3 месеца) | karadzha | показана 3422 пъти Статистики
Windows XP продължава жизнения си път и остава най-популярната операционна система в света и всички опити на редмъндци да я махнат от продажба засега удрят на камък. Като се поддаде на натиска на производителите на компютри, Microsoft изтегли датата на крайните продажби от 31 януари, както планираше по-рано, на 30 май 2009 година.
<i>И тая прималива усмивка не може да ни подготви за новия ден - <b>ХР</b> остава</i>
И тая прималива усмивка не може да ни подготви за новия ден - ХР остава

Основна причина за продължаване на срока на продажби се оказва нееднозначното възприемане на новата операционна система Windows Vista от потребителите, популярността на която е значително по-ниска, отколкото планираха в Microsoft (близо 9 пъти е по-голям дялът на ползващите ХР спрямо Vista - според анкетни данни). Производителите на оборудване многократно се оплакваха от нежеланието на ползвателите да закупят компютри с Windows Vista, независимо от усиленото й рекламиране.

 <i><b>ХР</b> стана ХРерт - настани се и на новите лаптопи и на почти всеки нетбук</i>
ХР стана ХРерт - настани се и на новите лаптопи и на почти всеки нетбук

 Също така ползващите компютърна техника могат да инсталират лицензирано копие на Windows XP с използване на опцията Downgrade ("разобновяване", връщане) към Windows XP, която е достъпна в някои издания на Vista. Очаква се XP да върви добре на пазара в първата половина на 2009-та, а интереса към нея да спадне в случай на успех на най-новата операционна система Windows 7.
 Е, идването на седморката не е толкова далече. А бъдещето пак ще е определящо. Тоя път за неочаквания "проблем" при Windows платформата. И точно то ще ни покаже коя от операционните ще се утвърди Vista или 7. А може би ХР ще продължи "трудовия" си стаж!?

Източници: http://www.microsoft.com , руски Е-медии, анкета

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Събота, 10.01.09, 04:48, anonymous:
    SPORED MEN SI4KO E FINANSOVA POLITIKA
  • Събота, 10.01.09, 07:40, karadzha:
    ” SPORED MEN SI4KO E FINANSOVA POLITIKA „

     Ми, така е. МС и мастодонтите от ІТ индустрията искат да наложат Вистите и силните компове, ма да започнат да ги дават на четвърт цена вторите и по 27-28 лева (толкова давам) операционните, та работата да върви Все пак има финансова фира (или кириза)
     Но тъй като има и ред други компании и на всичко отгоре и разни нахали (демек купувачи), които - едните отварят нови продуктови ниши, а другите си гледат, което им отърва, и объркват бизнеса на големите И се получава танго - 2 напред 1 назад

  • Събота, 10.01.09, 10:17, anonymous:
    И дано обикновенния потребител на XP да спечели от това. Това пускане на Виста не се понрави на много хора, най-малкото беше че известно времем по магазините беше абсурд да си намериш XP, само Виста Виста....Но пък от друга страна с това бързо темпо на развитие на Линукс обществото не е чудно след време училища, институции и прочие да преминат на него.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.