download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Иновативен прибор за зареждане на батерии от слънчевата светлина ще покаже Energizer на CES

28.12.2008 01:15 (преди 15 години и 3 месеца) | karadzha | показана 2348 пъти Статистики
CES 2009 започва след по-малко от седмица*. CES е ежегодно изложение, на което производители на компютри, мобилни устройства и други продукти показват своите достижения, отначало за пресата, а после и за всички останали. Този път новина възпроизведе компания Energizer, която до скоро по никакъв начин не се асоциираше с тази експозиция, но е позната на мнозина.
Energizer съобщи, че ще представи няколко нови изобретения на CES 2009. Едно от тях ще бъде соларно зареждащо устройство за акумулаторни батерии. То ще може да презарежда акумулаторчета тип AA и AAA на компанията.
 Допълнително тоя прибор, наречен Energizer Rechargeable Solar Charger, притежава USB-порт и може да зарежда съвместимите с него устройства. Това означава, че ще е възможно той да се използва, например, с Apple iPod и iPhone.
 В случай че слънцето бива скрито зад облаците или от мъглата Energizer Rechargeable Solar Charger ще може да зарежда апаратите с помощта на обичайните електрически розетки. Хората, които харесват да ходят на походи или за по-продължително време да си отдъхват из природата, ще оценят факта, че зарядното е направено непромокаемо. Energizer Rechargeable Solar Charger ще бъде изложено на CES 2009, но в продажба ще се появи към лятото на 2009 година.
<i>Ще помогне ли <b>Energizer</b> с нововъведенията си да се запази <font color='green'>"закона" на Мур</font>, в случай че изобщо е валиден</i>
Ще помогне ли Energizer с нововъведенията си да се запази "закона" на Мур, в случай че изобщо е валиден

 Друга новост, която ще покаже Energizer на експото, ще са батерии, използващи технологията Zinc Air. Тя позволява създаване на акумулатори, които ще са с такъв заряд, какъвто и обикновените литиево-йонни батерии, но при по-малък обем у новите. А това ще позволи на производителите на системи да създават устройства с по-намален размер или с по-широка функционалност при същия обем (, а защо да не се акцентира върху скоростта на компонентите). Ако технологията Zinc Air бъде обединена с технологията Boston-Power Sonata (при нея има голямо удължаване на живота на батериите и 2 пъти по-къс период на заряд отколкото при другите литиево-йонки), то в скоро време мобилните устройства ще успеят да работят доста по-дълго от едно днешно зареждане на акумулаторните батерии.

* CES 2009 ще се открие на 8 януари идната година и ще продължи до 11 януари пак през същата


Източници: www.energizer-eu.com и световните Е-медии

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 19.01.09, 02:37, anonymous:
    Ами на Илиянци се продават китайски соларни модули. Аз имам от по-старите, за телефон. Има по-нови на 25лв. Площа е около пет пъти по-голяма. Комбинирането с батериен блок не е кой знае каква иновация, нито носи особенно удобство. По-добре да бяха писали за параметрите. Или да представят външна горивна батерия за широка употреба
  • Понеделник, 19.01.09, 03:59, karadzha:
    ” Ами на Илиянци се продават китайски соларни модули. Аз имам от по-старите, за телефон. Има по-нови на 25лв. Площа е около пет пъти по-голяма. Комбинирането с батериен блок не е кой знае каква иновация, нито носи особенно удобство. По-добре да бяха писали за параметрите. Или да представят външна горивна батерия за широка употреба „

     За параметрите си прав - да бяха посочени, щях и аз да ги представя. Дано в предстоящата си статия за туй инфо техно експо, колегата ХИКС е споменал нещо по тоя въпрос. Учудвам се как някои компании се осмелиха да представят лого на иновациите си преди заветното събитие. То бива бива тайни и параноя, ма чак до там ли!

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.