download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AVG обявява придобиването на Sana Software

19.01.2009 17:25 (преди 15 години и 2 месеца) | anonymous | показана 1403 пъти Статистики
Продукти за онлайн защита на лични данни и софтуерни разширения за интелектуална собственост засилват пакета софтуерни решения за сигурност на AVG, което отбелязва влизането на AVG в Силициевата долина
AVG Technologies, световен доставчик на антивирусен и софтуер за сигурност в Интернет, с над 80 милиона потребители в 167 страни, обяви придобиването на Sana Security, водещ разработчик на софтуер за предотвратяване на кражба на лични данни, съобщиха от дистрибутора им за България - Бизнес Софтуер Дистрибутор.

Прогресивната технология на Sana в бранша идва от софтуера й за откриване на зловреден код, основаван се на поведението му, който защитава проактивно срещу заплахи по подобен на имунната система начин. Сделката маркира още едно успешно събитие, като AVG продължава стратегията си за корпоративно разрастване, за да продължи да подобрява обхвата на Internet Security за физически лица и малки фирми и да разширява разрастването си в световен мащаб. С главна квартира в Редууд, Калифорния, Sana също така предоставя на AVG първите й официални офиси в Силициевата долина.

Докато картината на заплахите се разгръща с по-сложните онлайн атаки за кражба на лична информация, технологията на Sana допълва настоящото портфолио на AVG, като осигурява непрекъснато откриване на заплахи и автоматично премахване на зловреден софтуер проактивно. Всеки ден се разпространяват десетки хиляди нови компютърни заплахи - включително все повече сложни ботове, руткити, спайуер и троянски коне. Технологията на Sana помага на компютърните потребители да опростят и ускорят защитата от кражба на лични данни.

„Придобиването на Sana от AVG е едно от най-вълнуващите постижения в предотвратяването на кражба на лични данни. Уникалният софтуер на Sana, основан на поведението на зловредния код, в комбинация с настоящата технология за сигурност на AVG, ще осигури най-обширната онлайн защита на лични данни в бранша, като осигурява постоянна защита в реално време. В същото време, AVG ще продължи да поддържа ниски изисквания за оползотворяване на ресурсите на персоналния компютър за оптимална производителност на системата, критично изискване както за физическите лица вкъщи, така и за бизнес потребителите", казва Джей Ар Смит, главен изпълнителен директор на AVG Technologies.

Служителите на Sana Security, заедно с лабораториите за изследвания на Sana, ще бъдат интегрирани в корпоративната структура на AVG Technologies и ще поддържат офисите в Силициевата долина.

Продуктите на Sana използват напреднала технология, основаваща се поведението на софтуера, за да защитават личната информация на потребителите - включително данни за потребителски имена, пароли и информация за акаунт, както и други критични данни, съхранявани на компютъра. Като имитира подхода, използван от човешката имунна система, за да отблъсква атакуващите микроорганизми, софтуерът предотвратява придобиването на чувствителна информация и препращането й към хакерите от машината на потребителя, излагайки на риск неговата онлайн сигурност.

Технологията на Sana „научава" нормалното поведение на приложенията, като наблюдава начина, по който тези приложения си взаимодействат (техните „кодови пътеки"). Уязвимостите под формата на софтуерни технически дефекти, потребителски грешки в конфигурацията, малуерни инфекции, както и други форми на атака принуждава приложенията да поемат по неочаквани кодови пътеки. Поведенческата технология разпознава тази заблуда и елиминира заплахите преди те да могат да засегнат данните на потребителя.

За повече информация относно продуктите AVG на компанията AVG Technologies можете да посетите сайта на дистрибутора им за България - „Бизнес Софтуер Дистрибутор" ЕООД (http://www.bsd.bg)

За AVG Technologies

AVG (http://www.bsd.bg/avg-software) е световен лидер в областта на решенията за сигурност, който защитава 85 милиона компютри на крайни потребители и на малки фирми в 167 страни от постоянно нарастващото разпространение на уеб заплахи, вируси, спам, киберпрестъпници и хакери в Интернет. С главна квартира в Амстердам, AVG има почти две десетилетия опит в битката с кибер престъпленията и една от най-напредналите лаборатории за откриване, премахване и сражаване със заплахи в Интернет от целия свят. Безплатният вариант на софтуера, който се изтегля онлайн, позволява на начинаещите потребители да придобият основна антивирусна защита и след това лесно и изгодно да обновят до по-високи нива на сигурност и защита както в работни среди за единични, така и в такива за множество потребители. Почти 6 000 риселъри, партньори и дистрибутори в световен мащаб работят в екип с AVG, включително Amazon.com, CNET, Cisco, Ingram Micro, Play.com, Wal-Mart и Yahoo!.

За Бизнес Софтуер Дистрибутор

Бизнес Софтуер Дистрибутор е дистрибутор на качествен и достъпен софтуер за малки, средни и големи фирми и организации, доставян от водещи световни производители като AVG Technologies, GFI Software, Acronis, Diskeeper Corporation, EMS, Entensys, I.R.I.S. и др. Предлаганите софтуерни решения включват антивирусна защита и сигурност, архивиране и възстановяване на данни, управление и наблюдение на сървъри, мрежи и бази данни, системни инструменти, графични програми и др. Бизнес Софтуер Дистрибутор разпространява всички софтуерни продукти, чрез мрежата си от риселъри в цялата страна, като сред крайните потребители на софтуера са министерства, областни и общински администрации, банки, застрахователни дружества, телекомуникационни компании, производствени предприятия и много други. За повече информация, моля, посетете сайта им на адрес http://www.bsd.bg

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.