download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Пригответе се да се възстановявате от Zero-Day* атаки преди те да засегнат компютъра или сървърите ви

27.01.2009 21:14 (преди 15 години и 2 месеца) | anonymous | показана 2396 пъти Статистики
Acronis® (http://www.bsd.bg/acronis-software), доставчик на достъпен, мащабируем софтуер за управление на съхраняването на данните и възстановяване след бедствие, приканва ИТ мениджърите да слеят политиките си по сигурността с техните способи за архивиране като последица от заплаха от zero-day* атаки.
Тъй като хакерите стават все по-хитри, силата на заплахите от типа zero-day (по-специално когато неизвестна или непоправена уязвимост се използва във времевия прозорец между идентифицирането на вирус от производителя и когато пача на производителя се публикува) означава, че доставчиците на сигурност се борят да предложат адекватна защита на компаниите за техните критични за бизнеса приложения, като системите за планиране на ресурсите (ERP) и сървърите с бази данни, които са уязвими по отношение на принудителното бездействие.

Скоростта и сложността на такива заплахи означава, че параметрите на сигурността се променят извън нейната традиционна сфера. Сам по себе си, Acronis горещо препоръчва на компаниите да обмислят как архивират и възстановяват файловете си, операционната система и приложенията в тандем с политиките си по сигурността. По същество, компаниите имат нужда да имат възможността да се върнат към предишно състояние преди заразата, за да гарантират сигурността, дори когато антивирусните системи са сразени, когато малуерът намира начин да проникне в компютъра или сървъра, или когато други системи са изложени на риск по някакъв друг начин.

„Много ИТ мениджъри предполагат, че избраният от тях доставчик на сигурност ще защити системите им от всички заплахи, но за нещастие много често, докато антивирусните и компаниите за сигурност осигурят кръпка за пробива в сигурността, е прекалено късно", казва Джейсън Донахю, главен изпълнителен директор на Acronis. „Ако са засегнати от атака от типа zero-day, ИТ мениджърите имат нужда да са в състояние да върнат системите си към предишно познато добро състояние, преди да се е случила атаката. Това е основополагаща част от всяка стратегия за архивиране и възстановяване, и такава, която трябва бъде силно интегрирана в по-широката политика по сигурността на компанията, за да гарантира работата както обикновено, колкото е възможно по-бързо".

Acronis предлага следните кратки съвети на ИТ мениджърите:

    * Бъдете готови за атака от типа zero-day като използвате подход за архивиране и възстановяване, който ви позволява да се върнете до последното познато функциониращо състояние преди пораженията върху системата ви
    * Използвайте цялостен подход и помислете политиката ви за архивиране и възстановяване да стане продължение на съществуващата стратегия за сигурност
    * Бъдете подготвени да възстановите засегнатите сървъри върху всеки възможен хардуер, не само обратно върху засегнатите сървъри; това означава, че също така имате нужда от възможността да възстановявате върху различен хардуер
    * Прекалено лесно е да се забрави аспекта на възстановяване на софтуера за архивиране и възстановяване. Всъщност 89 процента от компаниите само тестват системите си за възстановяване след бедствие веднъж годишно или по-рядко. Говорете с доставчика си на ИТ услуги, системния си интегратор или друг ИТ консултант, за да разберете как те могат да ви помогнат да се възстановите, ако станете жертва на атака от типа zero-day.

*Zero-day (или zero-hour) атака или заплаха е компютърна заплаха, която се опитва да използва непознати, неразкрити или уязвимости в компютърни приложения, за които все още няма пачове. Терминът Zero Day също така се използва да опише неизвестни или вируси от типа Zero day (такива, които са заплаха за по-малко от един ден).

Zero-day експлойтите се публикуват преди пача на доставчика да стане обществено достъпен. Zero-day експлойти основно циркулират през различни нива на атакуващи методи, докато накрая се публикува в обществени форуми. Терминът произлиза от продължителността на присъствие на експлойта - той присъства на определеното място (обикновено сайт в интернет) - само в рамките на минути или часове и след като събере поверителната информация, бива премахнат оттам. Обикновено Zero-day експлойтът е неизвестен на публиката и на производителя на продукта.

Повече информация за продуктите на Acronis, можете да намерите на сайта на дистрибутора им за България - Бизнес Софтуер Дистрибутор (http://www.bsd.bg/acronis-software).

За Acronis

Acronis е глобален доставчик на софтуер за управление на съхранението, който позволява на компании и частни лица да преместват, управляват и поддържат цифровите си активи. Acronis продава иновативни решения за възстановяване след бедствия, консолидиране на сървъри и миграция чрез виртуализация, което позволява на потребителите да поддържат непрекъсваемостта и да намалят времето за възстановяване при използването на компютърни системи. Софтуерните продукти на Acronis се продават в над 180 страни и са преведени на 13 езика. За допълнителна информация, моля, посетете сайта на дистрибутора им за България - Бизнес Софтуер Дистрибутор (www.bsd.bg/acronis-software).

За Бизнес Софтуер Дистрибутор
Бизнес Софтуер Дистрибутор е дистрибутор на качествен и достъпен софтуер за малки, средни и големи фирми и организации, доставян от водещи световни производители като AVG Technologies, GFI Software, Acronis, Diskeeper Corporation, EMS, Entensys, I.R.I.S. и др. Предлаганите софтуерни решения включват антивирусна защита и сигурност, архивиране и възстановяване на данни, управление и наблюдение на сървъри, мрежи и бази данни, системни инструменти, графични програми и др. Бизнес Софтуер Дистрибутор разпространява всички софтуерни продукти, чрез мрежата си от риселъри в цялата страна, като сред крайните потребители на софтуера са министерства, областни и общински администрации, банки, застрахователни дружества, телекомуникационни компании, производствени предприятия и много други. За повече информация, моля, посетете сайта им на адрес http://www.bsd.bg

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.