download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Над 800 000 регистрирани потребители в Download.BG

05.02.2009 22:39 (преди 15 години и 2 месеца) | spursy | показана 3095 пъти Статистики

Интересът към софтуерния портал на България не стихва

През петия ден на месец февруари 2009 г. броят на регистрираните потребители в Download.BG надхвърли 800 000 души. Радваме се, че интересът към сайта постоянно нараства и всеки ден се регистрират около 1 000 нови потребители. Към момента на пускането на тази новина, точният брой на потребителите е 800 184 души, като те се увеличават всяка минута, а в тази статистика влиза всеки регистриран акаунт, който е бил използван през последните три месеца.
Въпреки недоволството на част от потребителите ни, когато бе въведен платения премиум достъп, сме радостни да ви съобщим, че броят на премиум потребителите ни постоянно се увеличава. От въвеждането на услугата Премиум до сега имаме 21 003 потребители и тази цифра нараства непрекъснато. Искрено благодарим на всички, които оценяват труда ни и използват новата услуга!
Всъщност всеки ден Download.BG се посещава от десетки хиляди потребители. Тук те могат да открият актуални версии на над 15 500 програми, да прочетат някоя от над 200-те статии или да комуникират помежду си и да си помагат във форума или чат стаите. Ако трябва да сме по-точни към момента софтуерният каталог на Download.BG предлага на потребителите си 15 567 програми, като 11 534 от тях са безплатни, а 1 211 с български интерфейс. От въвеждането на премиум достъпа се стараем всекидневно да ви поднасяме най-новите версии на използваните от вас програми. Също така статиите онлайн се увеличават всекидневно като вече можете да прочетете 204 статии. На сайта можете да намерите и любопитни новини от компютърния свят, за да сте добре информирани. Винаги можете да намерите информация и за водещите фирми у нас чрез каталога Топ95 включващ 10 176 компании.
Надяваме се разликата в качеството на предлаганата услуга след въвеждане на премиум достъпа да се забелязва от вас. Вече всеки ден каталогът с програми се обогатява, онлайн статиите и новините също стават все повече. Тази тенденция ще се запази, но това няма да е всичко за нашите потребители. В момента се разработва новата версия на сайта, като същевременно ще бъдат въвеждани по етапно множество нововъведения и екстри, които допълнително да улеснят потребителите ни.

Download.BG благодари на всичките си потребители за подкрепата! Оказаното доверие от премиум-потребителите ни мотивира да добавяме ново съдържание и функции в сайта. Очаквайте в бъдеще още нововъведения и все повече актуална информация на любимата си страница.

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2 3
Твоето мнение

  • Вторник, 10.02.09, 20:19, deringer:

  • Вторник, 10.02.09, 20:31, phrozencrew:
    ” Процесор: 50 ядрен, с честота 93 945Ghz, с размер на кристала 260см2 седи на покрива на блока или в двора и е с размерите на трафопост, поради 30-те кг азот в него.
    RAM памет: 10х10 240TB
    Захранване: 1kg природен уран за ядрено гориво.
    Дали щи върви кънтара, а?
    Малко сте назад от технологиите . Приемете го като закачка, моля!
    Ето малко инфо на къде се развиват технологиите, че с тия десетки nm в процесорната технология на всички им писна!

    IBM разработва микросхеми на базата на ДНК

    (26.02.2008)
    Изследователи на IBM предложиха да се използват ДНК молекули за намаляване на размерите на елементите в микросхемите. Сега за разполагане на проводници и транзистори на подложка се използва фотолитография. Съществуващите технологии използват светлина за пренос на схемата при производството на чипове. Според учените, фотолитографията теоретично позволява да се постигне размер на елемента 22 нанометра. За сега се произвеждат чипове, създадени с използване на 45 nm технологичен процес.

    Предложената от изследователите на IBM заедно с учените от Калифорнийския технологичен институт схема, предполага разполагане на ДНК молекули на силициева подложка и използването им в качеството на шаблони за сглобяване на електронните компоненти. Размерите на ДНК елементите могат да са само 4-6 nm. Вече 40 години микроелектронната индустрия се подчинява на закона на Мур, който гласи, че броят на транзисторите в процесорите се удвоява на всеки две години. По оценка на учените, новата технология ще достигне работно състояние до 10-20 години.
    ------------------------------------
    Ето и още нещо много интересно, особено за любителите на BSD Unix-ите, защото отново пристига с 40 години закъснение от Университета в Бъркли!
    ------------------------------------

    Мемристорът открива нови възможности пред електрониката

    Изобретението на проф. Улиямс ще позволи на ИТ индустрията да продължи по пътя на минимизацията.

    Учени от "Хюлет Пакард" изобретиха устройство, известно като мемристор, което дава възможност да се произвеждат много по-малки и много по-ефективни чипове. Според анализаторите това е липсващото звено в електрониката, намерено след около 40 години теоретични постановки. Мемристори вече се влагат в транзисторите от ново поколение за всички чипове в електронните устройства.

    Още през 1971 г. проф. Лион Чуа от университета "Бъркли" в Калифорния, определи мемристорите като четвъртият основен елемент от веригата в електрониката, заедно с резисторите, индукторите и кондензаторите. Сега той заявява: "Не мислех, че ще доживея да ги видя реализирани, те се оказаха не само в моето въображение, а част от реалността." По този повод проф. Стан Уилямс от лабораторията за информационни и квантови системи към "Хюлет Пакард“ допълва: "Проф. Лион Чуа се беше вгледал във фундаменталните уравнения на електропотока и беше установил, че има дупка. При това положение би трябвало да има и устройство, което да "помни" колко заряд е преминал през устройството."

    От тук идва и името на новото устройство – мемристорът запомня част от заряда, минал през него, дори след като захранването е изключено. Устройството се състои от два пласта титаниев двуокис, свързани с жички и когато през единия протича ток, съпротивлението на другия се променя, което се регистрира като информация.

    Изобретяването на мемристорите ще позволи да се произвежда компютърна памет, която не изисква захранване. Това на практика означава, че компютрите с мемристори ще могат да се включват моментално, мобилните компютри ще работят и след падането на батерията, а GSM-ите ще може да не се зареждат седмици.

    "Колкото по-малък е мемристорът, толкова по-добре работи", обяснява проф. Улиямс, създал мемристорът по поръчка на "Хюлет Пакард". Той смята, че новото устройство ще позволи на електрониката да продължи пътя на минимизация. До масовото производство на изделия с мемристори сигурно ще мине известно време, нужно за тестване и установяване на съвместимостта с използваните досега в ИТ индустрията технологии.
    -------------------------------------------

    Големите момчета са си намерили интересни играчки за развойна дейност. Ще видим какво ще излезе и от двата проекта, но мисля, че ще променят историята!

  • Вторник, 10.02.09, 20:39, deringer:
    phrozencrew
    А,пък ако и на третия път пуснат и колайдера...откритията тепърва предстоят
    Да продължим насоката... SKIF MSU
    Operating memory 5.5TB
    Heat-transfer agent in outer cooling circuit Freon
    Heat-transfer agent in inner cooling circuit water+ethylene glycol
    Russian-developed blade systems which incorporate 20 quad-core Intel® Xeon® 3.0GHz 45-nm processors in a 5U chassis, providing the highest computing density among all Intel-based blade solutions on the market. T-Blade is the first solution in the industry integrating new Intel 4500 chipset capable of providing up to 30% performance gain for real-life applications. In contrast to standard blades, T-Blade modules are compatible with any standard types of interconnect and other external network devices thanks to the PCI-Express 2.0 slot.

    http://www.top500.org/

  • Вторник, 25.08.09, 14:42, dhtj:
    а честити 900 000
  • Вторник, 25.08.09, 18:08, sladurcho24:
    Хахаха сайтчето кътри Мивки

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.