download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AVG пуска нова защита срещу кражба на лични данни, увеличава защитата чрез безплатния си продукт

05.03.2009 21:39 (преди 15 години и 1 месец) | anonymous | показана 2695 пъти Статистики
Кражбата на лични данни сега е престъпление номер едно в Интернет, чийто жертви през изминалата 2008 година са почти десет милиона, според отчетът за измамите, свързани с лични данни за 2009 г на Javelin Strategy & Research. Системата за предотвратяване на измами с кредитни карти (CIFAS) във Великобритания изчислява, че кражбата на лични данни струва на икономиката на тази страна над 3.4 милиарда долара годишно.
За да помогне на потребителите да защитят тяхната лична информация онлайн, AVG Technologies, разработчикът на един от водещите продукти за компютърна сигурност, представи AVG Identity Protection (IDP).

AVG Identity Protection дава на компютърните потребители допълнителен слой защита върху техния софтуер за сигурност. IDP специално се фокусира върху това да попречи на крадците да използват внимателно подготвяни атаки срещу определена група хора, за да откраднат пароли, подробности за банкови сметки, номера на кредитни карти, както и други дигитални ценности. Той използва технология, наречена поведенчески анализ, за да се увери, че всички стартирани програми на потребителския компютър работят по начина, по който трябва да го правят. Ако забележи нещо съмнително, което би могло да покаже опит за кражба на лични данни, той изключва тази дейност, като предотвратява всякакви възможни кражби. Няма значение дали потребителите използват софтуер на AVG или софтуер за сигурност от друг доставчик; IDP работи леко заедно с всички известни програми, за да бъдат потребителите по-защитени, когато те са онлайн.

„Компютърните потребители имат нужда да са уверени, когато използват онлайн банкиране и пазаруване, че няма да станат жертва на кражба на лични данни", казва главният изпълнителен директор на AVG Technologies, Джей Ар Смит. „Само антивирусната програма не може да даде на потребителите нивото на сигурност, от което се нуждаят хората в днешната сложна, динамична среда от заплахи. AVG Identity Protection им дава увереността, че те са в безопасност от лошите момчета".

AVG Identity Protection е водещия продукт в днешното публикуване на всеобхватно обновление към фамилията софтуерни продукти за сигурност за домашни и бизнес потребители AVG. Технологията в IDP също така беше комбинирана с пакета за домашно ползване на компанията AVG Internet Security, който осигурява цялостна защита за всички аспекти на онлайн живота на потребителите. Освен новият Identity Protection, AVG Internet Security защитава домашните потребители срещу вируси, спайуер, червеи, хакери, ботнети, заразени уеб страници, троянски коне, спам и други кибер престъпления с пълен арсенал дигитални оръжия. Независимо дали потребителите сърфират, изпращат имейли, моментални съобщения или изтеглят файлове, AVG Internet Security спира превръщането на заплахите в проблеми.

"Ние знаем проблемите със сигурността, които срещат потребителите във всекидневния си живот", казва Смит. „Нашите продукти са разработени, за да предотвратят превръщането на тези предизвикателства в проблеми, като оставят потребителите спокойни да продължат с дигиталния си живот. Те са лесни за настройване, лесни за използване, лесни за намиране - и някои от тях са дори безплатни, завинаги".

Безплатният продукт на AVG също така получава подсилване с това обновление, като прибавя защитата в реално време на Active Safe-Surf към съществуващите възможности за антивирусно и антиспайуер решение и сигурност на моменталните съобщения и безопасно търсене. Днешните уеб заплахи се местят със скоростта на светлината и се задържат само толкова време, колкото е нужно, за да заграбят необходимият им брой жертви, така че откриването в реално време е жизненоважно. Active Safe-Surf проверява уеб страниците зад всеки линк за скрити заплахи в единственото време, когато това има значение - когато потребителите ще натиснат този линк.

Подобренията в продуктите за малкия бизнес се фокусират върху продуктите за Exchange Server на компанията, което придобива дългоочакваното обновление, централизиращо антиспам защитата, и така ще направи живота по-лесен за тези, които са натоварени със задачата да управляват електронната поща в мрежа.

Поглед под капака

AVG Identity Protection е базирана около технологията, която AVG придоби със закупуването на компанията Sana Security по-рано тази година. Тази технология помага да се предотвратят атаките, свързани с кражба на лични данни като анализира поведението и характеристиките на зловредните програми и използва получената информация, за да създаде защита, която не изисква "осъвременявания на дефинициите", за да бъде актуална. Софтуерът постоянно се обучава и подобрява защитата си, която се основава на информация, извлечена от реални заплахи, открити от реални потребители, като така гарантира, че потребители са винаги защитени срещу нови и непознати заплахи.

„Десетки хиляди нови модели на вируси пристигат в лабораториите на компаниите по сигурността всеки ден", казва главният технически директор на AVG Technologies, Карел Облук. „Просто не е възможно за традиционните антивирусни програми, основани на антивирусни дефиниции, да се справят нивото на активност на „лошите момчета". Така че докато е важно да продължат да използва антивирусна защита срещу познатите вируси, които са там „на свобода", жизненоважно е за потребителите да имат допълнителен слой защита срещу непознатото."

Модулът Active Safe-Surf на AVG повишава допълнително защитата на потребителите срещу непознати заплахи като анализира уеб страниците в реално време за скрити заплахи и експлойти - например файлове, които се изтеглят без знанието на потребителя. За разлика от другите продукти за безопасно сърфиране, които разчитат на историческите данни, придобити чрез периодично сканиране на сайтовете в Интернет, на база на разнообразие от критерии, Active Safe-Surf основава класифицирането по критерии „безопасност" на анализ в реално време на индивидуални уеб страници, като гарантира точна оценка на текущия статус на страниците.

Новият антиспам модул в Internet Security for Small Business Servers (SBS) и E-mail Server Edition е базиран около широко използваната машина Mailshell, която гарантира стабилност, съвместимост и лекота на управление от централна точка. Тази лекота на употреба е допълнително подсилена с добавянето на един-единствен инсталационен процес за всички компоненти.

Наличност и ценообразуване

Пълната фамилия AVG продукти версия 8.5 вече е на разположение онлайн и чрез продажби на дребно и риселърски канали. AVG Identity Protection е на разположение само на английски език; плановете за локализация ще бъдат обявени, когато те са на разположение. AVG Identity Protection е на цена от ?17.39 без ДДС; всички други продукти при новата версия остават с непроменени цени.

За повече информация относно продуктите AVG на компанията AVG Technologies можете да посетите сайта на дистрибутора им за България - „Бизнес Софтуер Дистрибутор" ЕООД (http://www.bsd.bg/)

За AVG Technologies

AVG (http://www.bsd.bg/avg-software) е световен лидер в областта на решенията за сигурност, който защитава 85 милиона компютри на крайни потребители и на малки фирми в 167 страни от постоянно нарастващото разпространение на уеб заплахи, вируси, спам, киберпрестъпници и хакери в Интернет. С главна квартира в Амстердам, AVG има почти две десетилетия опит в битката с кибер престъпленията и една от най-напредналите лаборатории за откриване, премахване и сражаване със заплахи в Интернет от целия свят. Безплатният вариант на софтуера, който се изтегля онлайн, позволява на начинаещите потребители да придобият основна антивирусна защита и след това лесно и изгодно да обновят до по-високи нива на сигурност и защита както в работни среди за единични, така и в такива за множество потребители. Почти 6 000 риселъри, партньори и дистрибутори в световен мащаб работят в екип с AVG, включително Amazon.com, CNET, Cisco, Ingram Micro, Play.com, Wal-Mart и Yahoo!.

За Бизнес Софтуер Дистрибутор

Бизнес Софтуер Дистрибутор е дистрибутор на качествен и достъпен софтуер за малки, средни и големи фирми и организации, доставян от водещи световни производители като AVG Technologies, GFI Software, Acronis, Diskeeper Corporation, EMS, Entensys, I.R.I.S. и др. Предлаганите софтуерни решения включват антивирусна защита и сигурност, архивиране и възстановяване на данни, управление и наблюдение на сървъри, мрежи и бази данни, системни инструменти, графични програми и др. Бизнес Софтуер Дистрибутор разпространява всички софтуерни продукти, чрез мрежата си от риселъри в цялата страна, като сред крайните потребители на софтуера са министерства, областни и общински администрации, банки, застрахователни дружества, телекомуникационни компании, производствени предприятия и много други. За повече информация, моля, посетете сайта им на адрес http://www.bsd.bg

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 06.03.09, 12:02, anonymous:
    Така като гледам това е поредната реклама на Бизнес Софтуер Дистрибутор ...
  • Петък, 06.03.09, 12:21, insecteater:
    Е, всъщност рекламата е само 1/4 от новината
    А не се ли радваш например, че те предлагат такива продукти и безплатно?

    Иначе информацията е интересна. Между другото я прочетох с известно съжаление, понеже имам някои разработки, дето може да спрат да функционират. Дано това IDP да не е толкова добро

  • Петък, 06.03.09, 13:01, anonymous:
    Колкото повече безплатни програми толкова по-добре, ама айде да не обръщаме всяка полезна новина на реклама.
    А колкото до самата програма не мога да изкажа мнение тъй като не ми се е налагало да ползвам подобен тип софтуер.
  • Петък, 06.03.09, 13:29, insecteater:
    ” ама айде да не обръщаме всяка полезна новина на реклама. ... „

    ам айде де !!!
    И мене ме дразни, ама го преживявам някак. Не си ли свикнал вече да се абстрахираш от тоновете реклама, които ни заливат отвсякъде?

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.