download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Частният живот – пълен мит!

30.03.2009 10:03 (преди 15 години) | dulo | показана 3373 пъти Статистики
Google с две нови услуги – Google Health и Latitude.

Комплектът услуги от Google става все по-пълен и смущаващо подробен. Най-напред семейство Бъринг от Питсбърг (http://www.theregister.co.uk/2009/02/18/borings_suit_dismissed/ ) не успя да осъди компанията за $25 000, за това, че подробностите от задния им двор са свободно достъпни в Мрежата. Съдът е решил, че частна собственост или не – Google може всичко да вижда и поставя в Интернет. Второ, Google пуснаха още две услуги, от които на параноиците няма да стане по леко. Първата е Google Health, събираща информация за историята на боледуване и друга медицинска информация за потребителите, като умее да добавя и данните от различни кардиостимулатори, датчици за кръвно налягане и от друга медицинска апаратура, намираща се върху юзера/пациента. Излиза, че за да разберете как се чувства вашата леля е достатъчно да се включите към нейния Google Health сервиз. Нищо не се споменава за възможен злоумисъл.

     Втората, и още по-интересна услуга се нарича Latitude и е ориентирана към мобилните телефони. Поддържат се платформите Google Android и Windows Mobile 5.0, голяма част от устройствата BlackBerry, iPhone, iPod и смартфоните Nokia със Symbian. С помощта на Latitude се вижда точното географско местоположение на твоите приятели по номера на мобилния телефон. Необходимо е само да се добавят „познатите“, използващи Google Maps в „списък с приятели“, като избраните трябва да разрешат дали да ги шпионираш или не. Функцията може да се изключва, да се съставят черни и бели списъци...
   Дали някои ще вземат лопати и ще започнат да копаят землянки не знам, но няма как да не си спомним Оруел и изразът „Големият брат гледа“.

Материали: Интернет

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 30.03.09, 14:56, insecteater:
    Не сме дорасли за технологиите май :)
  • Понеделник, 30.03.09, 15:16, angelicstar:
    Ами то си зависи. Ако не се буташ в разни такива услуги на гугуто няма какво да те е страх. Дето вика майка ми "Предпазливия и Господ го пази".
    А има куфари дето си държат номера на сметката в компито. После се чудят как така им опразнили сметката.
  • Понеделник, 30.03.09, 15:22, insecteater:
    Номера на сметката сам по себе си не е кой знае колко тайна информация. Огледай се в интерент и виж колко дарителски сметки например има публикувани.
    Между другото България си има вече здравен портал и то доста добре защитен спортед мен, така че поне за тая услуга можем да сме по-спокойни....
    Но наистина трябва да си правим сметката къде какво оставяме и какво правим. Въпреки съблазните на технологиите

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.