download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Био резервните части на тялото скоро ще са факт

10.04.2009 13:41 (преди 15 години) | evoker | показана 2930 пъти Статистики
Пентагона се приближава с още една крачка към крайната си цел
Научнофантастичните филми все повече се приближават към настоящето. Американското военно министерство съобщава, че след години на лабораторни изследвания и експерименти, най-накрая са успели да трансформират човешка тъкан в бластема (клетки, които самостоятелно се развиват, за да сформират определена част на тялото; среща се например при гущерите, които лесно регенерират ампутирани крайници). Така, като следваща цел, учените си поставят да превърнат бластемата в мускулна тъкан.
Напомням, че проекта е иницииран от звено на Пентагона, като целта е достигането на бърза и ефективна регенерация на изгубени крайници по време на битка. При успешно достигане на следващата цел, милиони инвалиди ще имат възможността за пълноценен живот.

Източник: http://www.biosciencetechnology.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 10.04.09, 14:50, dreamskill:
    хаХАХаа, ако това стане, света ще гръмне, защото няма да може да понася двама като мен
  • Петък, 10.04.09, 23:29, stiliyangr:
    "При успешно достигане на следващата цел, милиони инвалиди" - ще бъдат пратени пак в Афганистан или Ирак...според мен. Този,който е измислил картечницата също си е мислил,че така прави добро и вече ще има по-малко жертви...само че не му излязла сметката.
  • Събота, 11.04.09, 03:25, karadzha:
    Всичките ми модули са втора употреба, но успях и да са клонирам. Единият от клонингите ми се казва Едиз. А и няма кой да не ми е клонение, ма станахте по-несъвършенни и от мен - как го постигате, бе джанъм (тая дума няма да я обяснявам - редове и редколегиите да донаучават "диалекта" и диалектизмите като не са в час, ма не и да ми дрънкат, че "раята" не ги знае- ИК Подробния обяснява, когато на него му е кеф, а не когото на на някой друг му е)
  • Събота, 11.04.09, 03:38, dreamskill:
    джанъм == бириджим,битанем,джанджазъм и пр.И не аз съм ти клонинг!Ти си мой клонинг,както всички останали тука.Само, че им е срам да си признаят.А знаете ли, че Адам и Ева са моите прапрапрародители по майчина линия?Не знаете,нали?Всичко това е дело на извънземните и марсианците.
  • Събота, 11.04.09, 04:00, karadzha:
    ” джанъм == бириджим,битанем,джанджазъм и пр.И не аз съм ти клонинг!Ти си мой клонинг,както всички останали тука.Само, че им е срам да си признаят.А знаете ли, че Адам и Ева са моите прапрапрародители по майчина линия?Не знаете,нали?Всичко това е дело на извънземните и марсианците. „

    Бе, няа да споря кой на кого е копие, дубликат ..., ма щом държиш на твоето прати една дамаджана домашна да почерпиш. А щото съм лоша продукция - да поискам 2 дамаджани. Много бъгове забелязвам в себе си - моето коте няма толкоз бълхи

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.