download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Екипът на Download.BG с участие на P2P 2009

26.04.2009 21:51 (преди 14 години и 11 месеца) | deezel14 | показана 2561 пъти Статистики
На 25 и 26 април 2009 част от екипа на Download.BG участва в поредното издание на P2P конференцията, съвместявайки я със среща на автори от четирите края на България.
На срещата присъстваха milen, stefankr, spursy, mitko, karadzha и deezel14.

Ето и кратък дневник на зелените, присъствали на конференцията:

Велико Търново, 25 април 2009



Среща пред общината, регистрация, получаване на идентификационни ленти, сутрешно кафе, сладки приказки. По програма - откриване на конференцията.

До обяд



Изгледахме една приятно-комерсиална лекция на SuperHosting, където разбрахме какво е сървър, домейн, Cloud Computing, защото според лектора очевидно само той разбираше правилно тези понятия.
По-късно чухме и размишленията на Владимит Василев за IntLab. Интересен проект, взаимстван от австрийския MetaLab, където млади и креативни хора се събират в добре оборудвано помещение и правят това, което им харесва. В случая, програмират.

А след периода "До обяд", обядвахме.

Следобед



В ранния следобед изслушахме част от лекцията за WordPress на Николай Бачийски, както и идеите на Боян Джумаков за Facebook приложенията на PHP. След като разбрахме, че няма да си намерим места на лекциите, решихме всеки да си намери работа в мола. Spursy и deezel14 премериха неравностойни сили в джаги турнир, който завърши 10:0 за Spursy, който впрочем е IT шампион по джаги на турнир преди няколко години. При въздушния хокей битката бе равностойна, боулинг резултатът също. Ето и резултатът от втората игра, в полза на автора на новината.

Партито



Вечерта организаторите бяха резервирали местния клуб "Джак" (познайте какво пиха авторите) специално за участниците в конференцията, които бяха над 200. Тогава към нас се присъедини и karadzha Останахме малко, защото предпочетохме да се насладим на аудиовизуалния спектакъл "Звук и светлина", а после и на приятна вечеря в култов местен ресторант.

26 април 2009, около 11 сутринта



С ясното намерение да компенсираме немарливостта си от предишния ден, се настанихме в Блогкамп залата и изслушахме няколко интересни лекции. Бяхме и в публиката по време на връчването на наградите Ozone за най-добро уеб приложение. Победители станаха svejo.net, а техни подгласници - client.bg. Впечатлиха ни сайтовете на всички участници, като всеки от тях предлагаше интересни услуги, например професионален фотопечат на снимки с огромен физически размер, и то през директен и опростен уеб-базиран интерфейс. Други участници бяха създателите на edno23.com, които стоят и зад svejo.net. Можете да видите нашето видео от Ozone наградите:
 

Журито
Журито

По-късно по призив на физиологичните ни нужди бяхме принудени отново да обядваме, а още по-късно и да се разходим из града.

Следобед ver.2



След края на разходката се оказа, че повечето от нас трябва да се прибират по родните си места. Така завърши срещата на Download.BG, а авторите от Велико Търново изгледаха лекциите до самия им край. С прискърбие трябва да съобщим, че нито един от потребителите не уважи събирането, но се надяваме при най-скорошно подобно мероприятие да срещнем по-голям интерес.
Очаквайте още снимки по-късно, тъй като поради дългия път, някои автори все още не са пристигнали за да "проявят" снимките.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 27.04.09, 18:22, deezel14:
    Ама какви мръсни капиталисти сме само...
    Истината е, че предложихме да заплатим 90% от участието за първите десетина поискали да участват, както и да се уреди хотел.
  • Понеделник, 27.04.09, 18:32, mayhem1:
    spursy може да го вземат на "Уайт Харт Лейн" - ще имат в отбора поне един, който умее да бележи

  • Понеделник, 27.04.09, 18:57, dhtj:
    арсенал в последните две седмици паднаха и от челси и направиха равен с ливърпул, ся на шампионската лига ще ги видиш че ще се ос*рат
  • Понеделник, 27.04.09, 19:10, mayhem1:
    ” арсенал в последните две седмици паднаха и от челси и направиха равен с ливърпул, ся на шампионската лига ще ги видиш че ще се ос*рат
    аааамче аз си знам - тая година сме "у зелето" . само се закачам . дай да не съсипваме на хората хубавата новина.
  • Четвъртък, 30.04.09, 10:00, karadzha:
    Личи си, че Дизел е бил на Конференцията, щом е успял и мен да забележи По-важно е, че е отразил събитието достатъчно многостранно и много свежо

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.