download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AVG пуска LinkScanner® като отделна безплатната защита срещу онлайн заплахи

27.04.2009 21:28 (преди 14 години и 11 месеца) | anonymous | показана 2687 пъти Статистики
Самостоятелният AVG LinkScanner® доставя защита в реално време за потребители на Windows, без значение какъв друг продукт за сигурност използват те
AVG Technologies, разработчикът на водещ антивирусен софтуер, обяви пускането на AVG LinkScanner като безплатен самостоятелен продукт, който да защити потребителите срещу случайни, невидими онлайн заплахи. Всеки един ден около два милиона уеб страници се заразяват от скрити заплахи. И всеки ден, 60 процента от тези заплахи се изключват сами или се преместват на различни места в мрежата – което прави решаващо сканирането в реално време. Всеки тип сайт може да бъде засегнат, от тези на малкия бизнес до сайтове на правителствени отдели или големи компании. Ако един потребител просто посети една от тези заразени уеб страници, той дори няма нужда да кликва върху нищо, за да си навлече истински неприятности, да загуби данните на кредитната си карта, лична информация или друга ценна информация или файлове. Само обичайният антивирусен софтуер не може да защити срещу тези заплахи.

AVG LinkScanner дава на потребителите допълнителен слой защита в реално време върху техния софтуер за сигурност. Той работи като разглежда уеб страницата зад линка или уеб адреса, който е написан в браузъра, и анализира дали крие заплаха. Ако е така, тогава AVG LinkScanner спира потребителя от зареждане на тази страница. Това означава че, за пръв път, потребителите на Windows XP и Vista могат настина да знаят дали е безопасно да кликнат на линк в единственото време, в което това има значение – когато те кликват на него.

„Ние вярваме, че всеки компютърен потребител има правото на основна защита на сигурността, независимо от платежоспособността си”, казва Джей Ар Смит, главен изпълнителен директор на AVG Technologies. „Тези опасни уеб страници заплашват да разрушат самото устройство на Интернет, както и как ние го виждаме и използваме; те са дори по-голяма заплаха за потребителите от вирусите. Нашите 80 милиона потребители вече са защитени от AVG LinkScanner, който е съществена част от нашия пакет от продукти за сигурност от известно време насам. Така че сега ние го правим достъпен за потребителите на други големи марки софтуер за сигурност, които просто нямат същата степен на защита. Сега всеки компютърен потребител може да сърфира и търси в Мрежата с увереност и без страх от загуба на лични данни, информация за банкови сметки, подробности от кредитни карти, ценни файлове и информация заради кибер-измамници”.

AVG LinkScanner също така прилага таргетиран анализ на уеб страници към резултати от търсене в Google, Yahoo! и MSN. Когато и потребителите да търсят използвайки търсещи машини, те ще виждат класифициране по безопасност на всички свързани резултати от търсенията. В допълнение, AVG LinkScanner ще сканира вашите отметки /bookmarks/, както и линковете, които се съдържат в моменталните съобщения и имейлите преди да ги отворите, за да гарантира, че са безопасни.

Предимствата на AVG LinkScanner

Уникалната способност на AVG LinkScanner да анализира уеб линковете в реално време позволява на AVG да даде далеч по-точна и уместна защита от други решения за безопасно сърфиране. Проверяването на безопасността на страницата в точното време, когато потребителят ще кликне на нея, е решаващо в днешния свят на преходни заплахи. Като се разчита на информация за дните или седмиците на относителна безопасност на даден уеб сайт в миналото потребителят не може да е защитен. Днес заплахите остават на едно място за по-малко от 24 часа; и по тази причина AVG отхвърля традиционния подход да се разчита на информация за сайтове, на които са били откриване зарази преди много време.

За разлика от други решения, AVG LinkScanner анализира индивидуални страници на уеб сайт, за да създаде категоризиране на тези страници. Представете си, че една или две страници на огромен сайт като Facebook или MySpace се използват, за да разпространяват малуер. Ако решение за безопасно сърфиране само категоризира цели сайтове, на базата на това, което намери на няколко страници, лошото категоризиране на тези една или две заразени страници би се превърнало в блокиран потребителски достъп до която и да е от страниците на техните приятели на този сайт.

„Мрежата е станала основният механизъм за разпространение на вируси (и друг малуер), файлове, които се изтеглят без знанието на потребителя и други скрити уеб заплахи, които представляват огромна част от атаките”, казва главният технически директор на AVG Technologies Карел Облук. „Така че ние развихме нашата продуктова гама, за да наблегнем повече на комбинирането на защита за тази по-хитра и опасна форма на атака. AVG LinkScanner е на предната линия на този допълнителен защитен слой. Нашата цел е, като направим този слой свободно достъпен да дадем на потребителите увереността да се чувстват винаги защитени, когато са онлайн”.

Neighborhood Watch проучване

Подходът “neighborhood watch” (разглеждане на околността) на AVG към изследването на AVG LinkScanner също така увеличава способността на продукта да осигури практическа защита на потребителите – като постави защитата, където потребителите всъщност отиват и когато те отидат там, вместо да се опитват да направят карта и да обезопасят целия Интернет. През последните пет години LIVE Intelligence Network се фокусира само върху тази област от развиващи се заплахи чрез обединените ресурси на:

    * световен екип от експерти-изследователи и мрежа от търсачи-ентусиасти
    * интелигентен филтър за известни и заподозрени сайтове и методи, чрез които се разпространяват заплахи
    * автоматизирана обратна връзка при откриване на заплахи, която гарантира фокусиране върху заплахи от реалния свят, които засягат истински потребители

AVG LinkScanner обединява интелигентност, придобита чрез тези три канала, съпоставени в реално време, и ги интегрира обратно в процеса по анализиране, за да подобри защитата на потребителите.

Други хитрости се разработват през цялото време, а потребителите не трябва да приемат, че са в безопасност, ако някой друг „изскачащ” прозорец се появи докато сърфират в Мрежата или изтеглят файлове. Ползването на AVG LinkScanner ще защити потребителите срещу нови, както и настоящи форми на измами чрез социален инженеринг.
Наличност и системни изисквания

AVG LinkScanner продължава мисията на AVG Technologies да доставя леки и лесни за използване решения, които не забавят компютрите на потребителите и осигуряват силна защита веднага след инсталация. Софтуерът е безплатен за използване на всеки персонален домашен компютър за некомерсиални цели. Той може да бъде изтеглен от http://www.avgbulgaria.com/dowload-avg-free (изберете LinkScanner). Поддръжката е на разположение чрез безплатния онлайн форум на дистрибутора за България http://www.bsd.bg/forum

AVG LinkScanner работи под всички настоящи версии на Windows XP и Vista, както за 32-, така и за 64-битови операционни системи. Софтуерът е съвместим с всички известни програми за сигурност Internet Explorer 6 и Firefox 2 или по-новите им версии. AVG LinkScanner е на разположение на английски език и от средата на май ще бъде на разположение на бразилски португалски, чешки, френски, немски, японски, полски, португалски, испански, турски, корейски, бахаса (индонезийски), китайски (традиционен и опростен), руски и малайски.

За повече информация относно продуктите AVG на компанията AVG Technologies можете да посетите сайта на дистрибутора им за България – „Бизнес Софтуер Дистрибутор“ ЕООД (http://www.bsd.bg)

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 27.04.09, 22:41, anonymous:
    ” Виж ти. Критиките които бяхме отправили към предни статии засягащи AVG вече не са в сила за тази. И информацията е любопитна и добре поднесена. Браво тоя път

    Ами, че те критиките за предните статии бяха заради рекламата на платените продукти на AVG.
    Между другото аз съм доволен от продуктите с това име. Около година и половина карах с AVG Antivirus Home и нямах никакви проблеми... е разбира се накрая доказах, че най-големият вирус е самият потребител. Влязох в няколко "забранени" сайта и ето ти гад...
    Сега обаче карам с Avast 4 пак Home... Както казах в една друга тема, писна ми от неработещи кракове и т.н. Карайте с Home версиите, достатъчно добри са!
    Така като гледам продукта е безплатен така, че със сигурност ще го инсталирам в близките дни.

  • Вторник, 28.04.09, 11:16, galkamalka:
    Този път добреее
    Хубаво е да има повече безплатни неща за Windows били те ефективни или фиктивни...
    Едната бисквитка ква щета може да нанесе
  • Вторник, 28.04.09, 15:39, angelicstar:
    Ами кое му е добрееето. Смърди ми като се пробам да вляза в някой крак за сайтове.
  • Вторник, 28.04.09, 16:48, galkamalka:
    ” Ами кое му е добрееето. Смърди ми като се пробам да вляза в някой крак за сайтове.
    Единственото решение е да активираш файла Uninstall
    След това харда ти се успокоява драстично, нета ти се засилва стократно, а вирусите в компа ти го напускат барабар с AVG-то
  • Четвъртък, 30.04.09, 21:23, angelicstar:
    Единственото решение е да активираш файла Uninstall
    След това харда ти се успокоява драстично, нета ти се засилва стократно, а вирусите в компа ти го напускат барабар с AVG-то
    Ами ОпсАлютно!
    Рекох да я пробвам. Утрепа ми FTP връзката с ИПК-то и с друга 1 печатница. Запуши ми VPNа с един клиент. Уморих си час и половина да се оправям. Добре че накрая се сетих да я разкарам. То хубаво, ама после ми изчезна мрежата та и с това се разправях. А шефа дава зор.
    Трябва да ми платят обещетение.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.