download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Обхватът на уеб филтрирането нарасна до 165 000 000 Интернет адреса при GFI WebMonitor

29.04.2009 07:40 (преди 14 години и 11 месеца) | anonymous | показана 1671 пъти Статистики
Неконтролираният и ненаблюдаван достъп до Интернет е реален риск за сигурността за организациите. За да намали рискът от вирусни зарази, нелегални изтегляния и неуместно разглеждане на страници в Интернет, компаниите имат нужда от продукт за уеб филтриране, който им дава всестранен контрол над използването на Интернет.
За да намали рискът от вирусни зарази, нелегални изтегляния и неуместно разглеждане на страници в Интернет, компаниите имат нужда от продукт за уеб филтриране, който им дава всестранен контрол над използването на Интернет. Последната версия на решението за уеб филтриране на GFI, GFI WebMonitorTM, пристига с нова база данни от Интернет адреси, която осигурява покритие на над 165 милиона домейна, следователно осигурява по-безопасно сърфиране, както за потребителите, така и за организациите.

"Огромният брой от уебсайтове, които са заразени с вируси, спайуер и зловреден код нараства с голяма скорост. Това направи разглеждането на страници в Интернет в корпоративната обстановка дори по-голям риск за сигурността на тази мрежа. С GFI WebMonitor 2009, ние включихме нова база данни от Интернет адреси, която увеличава обхвата на домейните до над 165 милиона адреса; това е огромно подпомагане за администраторите, които активно се опитват да защитят мрежата си от множество заразени сайтове, които съществуват", обяснява вицепрезидентът на GFI по разработване на продукти, Фил Баусфийлд.

„Компаниите трудно могат да си позволят неконтролируемо разглеждане страници в Интернет в работно време. Отделно от високия риск от заразяване с малуер и спайуер, непозволените посещения на неподходящи сайтове може да доведат до юридически задължения, тъй като може да е изтеглен нелегален материал на работни станции на компанията. Също така има въпроси, свързани с производителността, които да се обмислят. С GFI WebMonitor 2009 компаниите ще направят голяма стъпка към минимизирането на тези рискове", добавя г-н Баусфийлд.

Осъвременената база данни WebGrade във версия GFI WebMonitor WebFilter сега осигурява широко покритие на домейни в множество страни, включително Германия, Италия, Русия, Китай, Испания и много други. Базата данни се осъвременява постоянно със сайтове, преглеждани от потребителите на GFI WebMonitor. Базата данни беше подсилена, за да увеличи покритието на Интернет адреси до 165 милиона. Благодарение на постоянно променящата се природа на Интернет, GFI WebMonitor сега също така изпраща запитване към сървърите на GFI за категоризация на Интернет адреси, които не са намерени в локално кешираната база данни. Ако адрес в Интернет е намерен и не е категоризиран, това ще бъде обработен и добавен към базата данни.

GFI WebMonitor 2009 пристига с два нови доклада. Докладът Top Policy Breakers ще позволи на администраторите лесно да идентифицират най-големите нарушители на правилата/ нормите в една организация. Нарушаване на правилата включва както разглеждане в Интернет срещу установените норми, така и опит на потребители да изтеглят заразени с малуер файлове. Друг отчет дава на администраторите моментен запис на състоянието на използването на пропускателната способност на канала по категория на сайта.

Други характеристики включват инструмент за проверка на Интернет адресите по категория, способността да наблюдават пропускателната способност на канала на потребител/ сайт, мониторинг в реално време и правила за изключения в GFI WebFilter. Характеристиката за изключения от правилата/ нормите обслужва изключенията в общите политики.

Наблюдение на MSN и блокиране

Още една нова характеристика в GFI WebMonitor 2009, която е включена във варианта WebSecurity е възможността да наблюдавате и блокирате съобщенията в MSN. Това помага на администраторите да се справят с риска от изтичане на данни чрез моментални съобщения, риска от внасяне на малуер, както и загуба на работна производителност при използването на Live Messenger (MSN).

За информация за софтуера за наблюдение и уеб филтриране, GFI WebMonitor, посетете http://www.bsd.bg/gfi-web-monitor

За повече информация относно GFI Software и техните продукти можете да посетите сайта на дистрибутора им за България - „Бизнес Софтуер Дистрибутор" ЕООД (http://www.bsd.bg/gfi-software)

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.