download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AVG представя модернизиран, силно мащабируем Anti-Malware за Linux

14.05.2009 16:42 (преди 14 години и 11 месеца) | anonymous | показана 1435 пъти Статистики
Новата версия 8.5 обединява защита за имейл и файлов сървър като прибавя безплатна защита за работни станции
AVG Technologies, водещ доставчик на решения за сигурност в Интернет, представи значително подобрени и осъвременени нововъведения на антималуерното си решение за Linux. AVG 8.5 за Linux, на разположение във варианти за сървър и безплатно за работни станции, предлага добре организирани възможности за сканиране, ново антивирусно филтриране и подобрена производителност и лекота на използване за потребителите, които използват Linux.

Въпреки че не е толкова употребяван, колкото върху операционна система Windows, малуер за Windows може и въздейства върху системи Linux. В допълнение, работните станции с Windows често се свързват към Linux базирани сървъри в мрежата. AVG 8.5 за Linux осигурява централизирана антималуерна защита за тези системи.

AVG Server Edition за Linux осигурява защита както за мейл-, така и за файлови сървъри в един пакет. Той е достатъчно е силен, за да поддържа милиони имейли на ден, следователно е подходящ за използване дори в големи предприятия и доставчици на интернет услуги.

AVG 8.5 за Linux предлага на мрежовите мениджъри и крайните потребители:

    * Модернизирана сканираща машина, която открива и премахва вируси, червеи, спайуер, троянски коне, кийлогъри и друг малуер само с едно преминаване.
    * Евристичното емулиране за подобрено откриване на нови и непознати типове малуер
    * Нов антивирусен филтър! RedirFS-базиран скенер при достъп, за подобрена производителност, заедно с опростена инсталация и масова инсталация.
    * Подобрено управление на системните ресурси чрез споделено използване на паметта
    * Увеличена мащабируемост чрез поддръжка на 64-битова и мулти-процесорна архитектура, нови много ядрени процесори
    * Изцяло модулно решение, което допълнително намалява броя на необходимите рестартирания

RedirFS, или пренасочване на файловата система, е нов слой за превключване между виртуалната файлова система (VFS) и драйверите на файловата система. То е внедрено като извънядрен модул за Linux 2.6.25 и осигурява рамка, за да позволи изменението на повикванията на файловата система в слоя за виртуалната файлова система.

„Ние сме особено горди с елемента RedirFS в AVG 8.5 за Linux", казва главният технически директор на AVG Technologies, Карел Облук. „Първоначалното намерение беше да открием възможните начини да внедрим скенер, който работи във фонов режим и постоянно наблюдава активността в системата за ядрото на Linux, като алтернатива на проекта Dazuko. От тогава проектът RedirFS се разви в общата рамка на Linux 2.6. Ние публикувахме RedirFS като отворен код. Това ще позволи много по-широка функционалност от сканирането във фонов режим."

AVG 8.5 за Linux е независим от дистрибуцията на Linux. Той беше тестван да работи под FreeBSD, Mandrake, Mandriva, Fedora Core, DebIan, SUSE, Red Hat, Red Flag, Ubuntu и други дистрибуции, които използват пакет на Debian.

Лицензирането е на конекция с ценообразуване на база бройка. С възможност за две опции за продължаване на абонамента - за една и за две години. Server Edition е на разположение чрез оторизираните риселъри и дистрибутори на AVG. Безплатният продукт за работни станции може да бъде изтеглен от сайтовете на производителя и дистрибуторите. И двете версии първоначално са на разположение на английски език.

Поддръжка за настоящи версии на AVG за Linux поетапно ще бъде преустановена до 15 май 2009 г. Потребителите се насърчава да се свържат с техния риселър на AVG, за да обновят защитата си колкото е възможно по-скоро.

За повече информация относно продуктите AVG на компанията AVG Technologies можете да посетите сайта на дистрибутора им за България - „Бизнес Софтуер Дистрибутор" ЕООД (http://www.bsd.bg/)

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 14.05.09, 19:15, anonymous:
    Ами със сигурност ще го инсталирам... За разлика от версията за Widnows тази за Linux ми върши наистина чуесна работа. През определен период сканирам всички файлове за буболечки /главно Windows дяловете/ и след това спокойно може да ги изтрия ръчно, а не както на самия Windows да се чудя коя от всичките програми ще успее да ги изтрие.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.