download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Популярността на Linux нараства, Dell Studio XPS 13 се предлага с Ubuntu

25.05.2009 10:37 (преди 14 години и 10 месеца) | deezel14 | показана 1545 пъти Статистики
В последната година наблюдаваме една наистина приятна връзка между Dell и най-популярната Linux дистрибуция, а именно - Ubuntu.

Първият резултат от съвместния им труд, ако може да се нарече така, вече е факт. Най-добрият им 13-инчов модел XPS 13 Studio се предлага опционално с преинсталирана OS Ubuntu 8.10 или 7.04 на по-ниска цена, по простата причина, че Linux е безплатен. Върху интерфейса и самата ОС са нанесени малки промени и подобрения, правейки ноутбукът още по-привлекателен.
И, казано честно, ние от Download.BG предпочитаме всеки един компютър, бил той преносим или не, когато той използва Linux вместо Windows. Освен цената, цялата free & open source философия е много по-примамлива от скъпата и недостатъчно добра Vista, на която не можем да разчитаме. И, докато представянето на Windows 7 е още далеч, Linux дистрибуциите печелят все повече привърженици по света.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 26.05.09, 19:29, phrozencrew:
    Ами Jar-a си направиха и собствено дистро. Преди беше друго дистрото, но сега гледам са го базирали на Ubuntu. Интересното е, че го предлагат за download от сайта им. Предлагат за сваляне и доста интересна колекция от свободен софтуер за Windows.

    И изобщо бих могъл да кажа само добри думи за офисите в Пловдив на тази фирма. Винаги са ми давали добри съвети и са си спазвали гаранциите.

  • Вторник, 26.05.09, 19:56, stiliyangr:
    ” Ами Jar-a си направиха и собствено дистро. ... „
    Интересно дали се плаща нещо (като авторски права) за да си направиш "собствена" дистрибуция? Имам предвид това е фирма - въртят бизнес...
  • Вторник, 26.05.09, 20:42, deezel14:
    Linux е свободно парче код, което може да се модифицира, разпространява и използва както, когато и от когото и да е. Това отговаря ли на въпроса ти?
  • Вторник, 26.05.09, 21:22, deringer:
    ” Интересно дали се плаща нещо (като авторски права) за да си направиш "собствена" дистрибуция? Имам предвид това е фирма - въртят бизнес... „
    да допълня...т.е ти можеш да си направиш своя независима линукс операционна система,можеш да я базираш на някое дистро,можеш да си я разпространяваш...не съм запознат точно по какъв начин,но можеш и да продаваш своя труд(софтуер)...Зависи от гледната точка и идеята ,с която го правиш.
  • Вторник, 26.05.09, 22:04, dhtj:
    ” ...но можеш и да продаваш своя труд(софтуер)...Зависи от гледната точка и идеята ,с която го правиш. „
    ако си продаваш дистрибуцията с цената на диска (50тина стотинки) е хубаво но да искаш пари за свободен софтуер може и да е законно но е неморално за мен

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.